Jump to content
  • Current Donation Goals

Peugeot 407 2.0 HDI 100 KW - Termostat/teplota motoru

Recommended Posts

Posted

Ahoj Všem,

chtěl bych se zeptat všech co mají vůz s tímto či podobným motorem v jakém rozmezí se vám pohybuje teplota motoru ?

U mého vozu vystoupá klasicky na 90° a následně spadne dolů na cca 75° a pak kolísá v rozmezí 75-85° v závislosti na zatížení motoru.

(občas v městském provozu vyleze a zůstane na 90°)

Zajímá mne zda je to normální či je v háji termostat/čidlo.

Předem díky za odpověď.

Jarda

Posted

Normálne to nieje. Chcel som ti to dnes počas jazdy odfotiť,ale nejak som na to zabudol. Pred výmenou termostatu som to mal presne tak ako ty ,po výmene to vylezie na 90 a tam to aj ostane.Skrátka žiadny pokles na 70.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

Strč do vyrovnávacej nádržky zrezanú 2l pet flašu ,naplň ju po vrch ,kúrenie na max. a nechaj zohriať motor ,kým nezopne sahara. Mne to zatial vždy takto fungovalo

• 1 month later...
Posted

Mám ten samý motor jen v Citroenu C8 a stejný problém, jen po výměnně termostatu a teplotního čidla žádná změna. 

Když se ohřeje, tak na cca 77°C (dle diagnostiky) a pak při vyšší zátěži trošku vzroste(o čárku nebo dvě, ale pořád ne na 90) a hned jak se trošku odlehčí, tak zas klesne.