Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Neoprávněná pokuta?


honzyh

Recommended Posts

Zdravím.

Nemáte někdo kontakt na právníka nebo webovou stránku kam se obrátit.

Jde mi o to že po mě chcou zaplatit pokutu za nepojištěné auto a to v době kdy auto bylo nepojízdné a bylo odstaveno jako vrak.

Bohužel značky nebyly v depozitu a pojistku jsem zapomněl platit.

Dá se stím něco dělat?

Prosím jen o normální odpovědi.

Jedná se o téměř 20tisíc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdo ti to poslal? Česká kancelář pojistitelů?Pokud to auto nejezdilo,nikdo tě s ním nechytl,stalo na soukromém pozemku nic neplat😋 Důkazní břemeno je na nich oni ti musí dokázat,že si vozidlo provozoval na pozemních komunikacích.ale byla tam nějaká změna,nevím jak to je teď?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak píše Péťa tak pokuta je oprávněná. I když ti auto stojí doma na zahradě v kopřivách, ale má RZ tak musíš platit pojištění. Taky jsem to řešil u "veterána". Než jsem ho dal do kupy tak stál rok a půl v areálu mimo veřejnou komunikaci a přesto mi bylo doporučeno ať dám RZ do depozitu pokud nechci platit pojistku. Akorát ten právník tě asi vyjde min na stejnou částku jako po tobě chtějí jako pokutu. Spíš bych zkusil se také nejdříve domluvit s pojišťovnou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dříve šlo čestně prohlásit, že auto nejezdilo a oni přimhouřili oči, dneska to už nejde, nebo nevím o tom, že by to povolovali. Taktéž už ani nejde udělat pojištění POV zpětně s tím, že pojišťovně se prohlásí, že nebyla způsobena žádná škoda a že auto nejezdilo, tím se to taky dalo obejít, dneska už se to většinou sjednává vše online a datum počátku je minimálně rovno datu sjednání. Pár dní se uhrát dát, týdny a měsíce už ne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Důkazní břemeno je na nich oni ti musí dokázat,že si vozidlo provozoval na pozemních komunikacích ..............pro jakékoliv vozidlo s přidělenou RZ v Čr  platí premisa, že ho vlastík či provozovatel provozuje  , tudíž jezdí X nejezdí ,to je jedno ....musí být uhrazen ze zákona polatek za ručení . Důkazní břemeno se tady  explicitně nedokazuje , v dalším kroku komunikace je komunikace s dotčeným orgánem,co vybírá poplatek ze zákona (správce)- tedy vede k plnění ze strany vlastníka či exekuce  nebo  při neakceptování : občansko právní spor - zde leží důkazní břemeno na ramenech majitele ,pokud je neuplatní, soud k tomu nepřihlíží a rozhodne ve prospěch správce poplatku,který má ve věci právní zájem :splnění dluhu .....a přihlédne k listiným důkazům - výpisy z registu ,databáze, výpisy účtu pojišťoven apod.... právník na seznámení bere 500 na hodinu , komunikace na hl. líčení soud je první hodina 1500, další hodina 1200 , nahlížení spisu 1500-2000...třeba to zhodnotit.

Upraveno uživatelem myšut
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...