Kolda Posted February 24, 2019 Posted February 24, 2019 Zdravím, jsem tady v peugeot-clubu nový a o autech toho taky zrovna moc nevím, tak mějte se mnou prosím trpělivost. Možná jsem hledal zle, ale nepodařilo se mi tu najít podobný problém. Jde o to že vždy když nastartuji, tak chvíli na to mi pípne oranžová kontrolka motoru a palubní počítač mi zobrazí tabulku "Anti-pollution system faulty" (viz.foto). Následně většinou začnou otáčky motoru hlasitě kolísat a to tak že to vypadá že motor zdechne, ale to se nestane, trvá to jen chvíli a pak je vše v pořádku. Nic méně kontrolka motoru svítí pořád a jelikož netuším jestli je to něco vážného či né, tak bych to rád zavčasu vyřešil. Jak už jsem zjistil, tak jde asi o nějaký problém v motoru ale netuším jaký. Zdejší opravář od nás z dědiny mi řekl že problém může být kdekoli, že těžko říct kde. Provedl jen diagnostiku (viz. foto) a odkázal mně zde na peugeot-club zdali by tu byl někdo schopen nám poradit co se s tím dá dělat. Máte někdo prosím s tímto problémem zkušenost? Netušíte jak moc je to vážné a jak to vyřešit či opravit? Předem děkuji za jakékoli odpovědi. Quote
Guest Sale Posted February 25, 2019 Posted February 25, 2019 Ahoj, nenapsal jsi jaký máš motor jsou u té 1,4 asi tři možnosti. Jinak ta chyba 2178 znamená příliš bohatou směs a na vině bude špatná lambda sonda před katalyzátorem nebo čidla tlaku vzduchu či teploty chl. kapaliny. Pro přesnější určení je potřeba originální diagnostika pro peugeoty. Quote
Kolda Posted February 25, 2019 Author Posted February 25, 2019 (edited) Ahoj, díky za odpověď. Má chyba, úplně jsem na to zapomněl. Je to benzín a teď si nejsem jistý, ale podle techničáku je typ motoru 8FS . Edited February 25, 2019 by Kolda Neveceral and Aderitto 2 Quote
Recommended Posts