Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Auto skoro nejede a stále se mi přepaluje čidlo tlaku, co s tím?


RomanChodil

Recommended Posts

Zdravím vás,

před týdnem jsou zakoupil peugeot 307 hdi 2.0, auto jezdilo jako nové ovšem asi po pěti dnes se z ničeho nic stalo že auto přestalo táhnout.

Po sešlápnutí plynu se vlastně nic neděje a motor je rád když to vytáhne na 2000 otáček a auto jede aspoň 70 km/h.

V servise jsme zjistili že vstřikování si dělá co chce a to kvůli spálenému čidlu tlaku po koupení nového čidla auto začalo jezdit opět normálně ovšem při otáčkách 3000 a více začal syčet výfuk.

A po nedlouhé době auto opět přestalo táhnout a čidlo spálila řídící jednotka.

Podruhé mi v servise řekli že auto je tkzv. na chipované a ŘJ neukazuje žádné chyby a nejspíš je přeinstalovaný software.

Protože na diagnostice ŘJ neukazuje žádné chyby i když jsou zjevné.

Zajímavé je že auto startuje perfektně, když se nastartuje a sešlápl plyn auto při vysokých otáčkách zdechne. Ale potom co se spálilo druhé čidlo po nastartování a sešlápnutí plynu motor vytočí a nezdechne, jenže pořád netáhne a nedokáže utáhnout víc jak 2000 otáček. Vážně si už nevím rady. 

Otázka zní.... co s tím teď dělat ? Auto vrátit nejde a utrácet za čidla se mi opravdu nechce. 

Nesetkal se již někdo s tímto problémem? A nebo nevíte jak ho vyřešit ? 

 

Díky za rady. 

Upraveno uživatelem RomanChodil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za rady. Auto jsem samozřejmě vrátit chtěl ale teď už bývalý majitel mi řekl že auto si mám strčit za klobouk a že mi peníze nevrátí.... 😕 

To mě taky napadlo jenže taková oprava je nereálná. Asi mi nezbývá nic jiného než to hodit do servisu Peugeotu ale mám strach že stejně na nic nepřijdou a budou chtit X tisíc za nic. 

Upraveno uživatelem RomanChodil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pokud je tam zbastlený chip tak nic než přehrání ŘJ nebo výměna nepomůže. Můžeš to zkusit dát k tomu maníkovy co Tě odkazují ale neudělá nic jiného než by ti řekli i ve značkovém servisu. Výměna nebo přehrání ŘJ. Protože pokud někdo zbastlil ŘJ tak by to mohl dokázat napravit zase sám ale to je nereálný protože nikdo se dobrovolně nepřizná že něco takhle zbastlil. A nikdo se v tom hrabat nebude protože by musel jít kus po kuse a přepisovat to všechno to je jednodušší přehrát celou jednotku, je to rychlejší větší šance na úspěch a na to že pak to bude fungovat. Napíchnutí na diagnostiku nepomůže protože ŘJ je upravená aby při připojení diagnostiky nevykazovala cizí neodborný zásah a dostat se do ŘJ dokáže zas jen ten kdo ji upravoval. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to špatné čidlo je jenom důsledek toho chipnutí, takže první bych řešil ten soft. A pokud ti  to přehraje někdo, kdo opravdu umí, tak rovnou vymění i to čidlo. obávám se, že nejsprávnější verzi softu ti nahrají v artcomu nebo u Fajta na Lazcích ( pro tebe asi nejbližší)Jinak můžeš nakupovat buď v kelly, nebo asi kdekoli jinde,ale je dobré aby měli přístup do servis boxu,aby ti to mohli dohledat a objednat díly podle vin. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky moc za rady. Zatím sháním čidla. Příčina na 90 % je chipovaná ŘJ. Ještě je možnost že je tam moc velké napětí a nějaký drát je špatný.  Až seženu čidlo a auto pojede dám to na osciloskop a zkontroluju dráty apod. Jestli nic nepomůže tak už může pomoct jen nový soft do ŘJ. Uvidíme dám vám vědět jak to dopadlo ještě jednou děkuju za pomoc. 

 

 

Upraveno uživatelem RomanChodil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...