Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

penosná lampa v zavazadlovom priestore.


wordy

Recommended Posts

Chjo, zase jeden dotaz, kdy tazatel šetří klávesnici. Pak je obtížné odpovídat, v podstatě vytahat z tazatele, co to vlastně chce:

- při koupi bylo auto vybaveno tím nacvakávacím místem v kufru?

- svítilna tam byla?

- byla a nefungovala?

- tam nacvakávací místo nebylo a ty ho chceš dodělat a vybavit svítilnou?

Moje zkušenost (5008 rok výroby 10) je taková, že baterka je sice pořád nabitá, ale svítí krátce (baterky jsou už staré), málo (je tam obyč žárovička). Takže krom této svítilny vozím i čelovku na Li-Ion, kterou ovšem musím asi každé 3 měsíce preventivně dobít.

Ideální by bylo tu origo svítilnu vybavit novými akumulátory (NiMh nebo Li-Ion, ale jiný regulátor dobíjení) a namísto žárovky dát moderní LEDku.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám tu baterku vyndavací, takže se mi daří odnést si ji do dílny...

Asi jsou tam dvě tužkové NiMh. Nejsnadnější a nejlevnější by bylo vyměnit je za nové. LED vysocesvítivou vytěžit někde z čelovky nebo ze svítidla (vadné LED žárovky - odejde jedna LED a nesvítí všechny, bo jsou v serii - návody na výměnu jsou na youtube). Jediný problém by mohl být, že LED potřebuje asi 3 V plus předřadný odpor, takže na to by dva NiMh nestačily.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 46 minutami, Šalda napsal:

Na tu baterku jsem se díval, mám ji v Parťákovi, a právě jsem uvažoval že tam dám Led, a podívám se co tam je za baterku, asi nějaká moc malá, protože to celý neváží pomalu nic. Ale až se udělá venku líp. 

ve svém tu baterku nemám (už nebyla ve výbavě v tom roce), ale známí mi říkali, že nemám čeho litovat, že stojí za houno--svítí slabě a krátce, jestli můžu poradit, za 100Kč dnes v akci koupíš baterku na dvě tužkové baterie s LED žárovkou a když svítíš tak nějak normálně, je nezničitelná (mám ji 4 roky v tom kaslíku mezi sedadlama v zimě v létě a furt svítí :mrk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy56, hele, já jsem na baterky trochu úchyl, mám doma asi 30 baterek, a jen v autě vozím 3, z toho jednu čelovku. Ono mě kde spíše o to, že si stejně budu dávat led osvětlení interiéru, a tato baterka mě to bude kazit, když bude svítit žlutě, a když ji tam mám, tak ji tam chci nechat. Proto chci do ní dát Led, ne proto že bych jí nějak chtěl používat. Dozadu budu dávat zase Led pásek, protože stávající světlo nejen že svítí málo, ale navíc přímo do ksichtu, ve starším Parťákovi mám taky led, a svítí to krásně a přitom hodně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...