Aluška Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Chci se zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti s chovem těchto dvou zvířátek. Stále se totiž nemůžu rozhodnout, které z nich si pořídit. Králíček beránek by se mi líbil více, ale vím, že má větší nároky na prostor, " údržbu" a společnost...Tak co mi poradíte?? Citovat
Jiří Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 králíčka ..... na smetaně , nic lepšího mě nenapadá:papa, Citovat
Aluška Odesláno 20. únor 2006 Autor Odesláno 20. únor 2006 Původně zaslal: Jiří králíčka ..... na smetaně , nic lepšího mě nenapadá:papa, To slyším pořád, králíčka chci jako domácí zvířátko nikoliv na talíř, chlape :D . Citovat
Aluška Odesláno 20. únor 2006 Autor Odesláno 20. únor 2006 Původně zaslal: Vertex Morčátka jsou ošklivý Králíček je větší mazel ,ale morčátka jsou taky hezká. Pročpak se ti nelíbí?? Citovat
Ladis Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Sám jsem nechoval ani jedno, já měl pouze farmu s nutriema. Ale se známých mám hodně referencí a postřehů, jako lepší se mi jeví králík. Ovšem počítej i s variantou že ti prodají toho zakrslýho a on jaksi zapomene být zakrslý a vyroste z něho trochu macek. Pozor na okusování věcí v bytě. Potřeba dobře zvážit. Jináč je to zvíže docela v pohodě a flegmatik, samostatný... A co kočka - kocour? Kartouzák, do bytu jak dělaný, sice trochu dražší. Ale velice v pohodě, kamoš má. Citovat
Hadra Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Morče ne... Ale králíčka jo. Žena je má velkofarmu. Jsou normálně v králikárně, po jednom, ráno jim dá trošku řepy ( na žízeň ), potom jakousi směs ( kukuřice a granule ) a trochu sena. v létě místo řepy vodu. na údržbu jsou v pohodě, sem tam jim je potřeba podestlat ( cca 1 týdně ) a vyházet ten svinčík co maj pod sebou. Já se do toho nějak nezapojuju aktivně, semtam jim dám žrádlo když není paní doma, ale udělal jsem si radost a koupil jsem si samyici s papírama ( kolem pětistovky ), akroát jsem zapomněl ten druh. Ale je krásná taková plyšová, jmenuje se Jessie a byla na zapuštění u toho beránka ( no on to byl samec jako prase ). nicméně se nezadařilo, tak šla k obyčejnýmu a už jsou noví králíčci i snědení. Jestli teda myslíš takového králíčka. jestli myslíš toho malého, tak to bych asi raděj psa nebo čínské prasátko. A pozor na něj, mně jednou malej králík utekl, a docela se nedá dohonit. Citovat
Neon Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Morče je vcelku nenáročný na údržbu - takže vhodnej objekt pro začátečníky a lidi, co nemaj moc času se o něj starat. Králíček potřebuje větší pozornost, místo a péči (čísnout, častější čištění...) Hezčí je králíček, ale chce to promyslet, kolik jsi schopná tomu zvířeti věnovat času - i když jsou obě méně náročnější jako třeba pes... Citovat
oddie Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Osmák degu. Edit: tady je něco o něm: http://www.degus.org/ [upravil dne 2/20/06 oddie] Citovat
Hadra Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Původně zaslal: oddie Osmák degu. Edit: tady je něco o něm: http://www.degus.org/ [upravil dne 2/20/06 oddie] ....a nebo. Pokud chceš nějaké info od chovatele, tak spolupracovnice toto zvíře vlastní. Citovat
Aluška Odesláno 20. únor 2006 Autor Odesláno 20. únor 2006 Já to právě nechci domů, ale do kanceláře. V jedné kanceláři máme papouška senegalského jménem DODO a v té druhé právě zatím nic, tak tady nechci být sama a mít nějakou chlupatou společnost . Je problém, že jsem tady od pondělí do čtvrtka a pátek, sobota, neděle tady není nikdo. Takže si myslím, že králíčkovi by tady bylo smutno, to bych si ho musela brát domů, kdežto morče, by tady samo v pohodě vydrželo nebo bych si pořídila 2 morčata, samozřejmě bych se tady stavovala a dávala jim napapat. Doma mám syrského křečka Ferdu a u našich doma rybičky. Citovat
Neon Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Nejlepší volba do práce jsou rybičky, ale nejsou moc chlupatý Takže když chceš něco chlupatýho, tak bych volil asi opravdu ty morčata, anebo naopak pískomily - párek:papa Citovat
Vertex Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 No morčata se mi moc nelíbí, králíčci jsou milejší Citovat
mk405 Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 jj, do kanclíku morče nebo křečíka;) nejké ty atrakce jako kolotoč a celá kancelář má o zábavu postaráno, kralíka do kanceláře ne. Citovat
Netopýrka Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Já měla ráda džungerské křečíky, nebo jak se to jmenuje....pěkná zvířátka, živá, nenáročná....morče jen sedí, čumí a smrdí (bez urážky, jako malá jsem si s nimi u tety vyhrála a dokonce jsem je i učila plavat )...jinak roztomilostí králíček vede....ale obávám se, že pro kancelář není to nejlepší.... Citovat
Bohouš Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Já jsem pro morče. Před pár lety jsem jich pár měl a daj se krásně ochočit. Jinak nejhezčí jsou rozely - takový rozcuchaný.... Citovat
Hadra Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 a tak já myslel králika jiného..... Já měl za svého metalovo-punkového životního období bílého potkánka - vlastně potkánici na intru. A taky nebyl špatnej, akorát smrdí a všude sere. Ale na druhou stranu sežere všechno Citovat
graver Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Králíček je náročnější hlavně na výživu a chovný prostor a náchylnější k nemocem. Morče je nenáročné na prostor, při dobré péči vydrží i 4-6 let a kvůli chování vhodnější hlavně pro děti. Lepší je samice - samec začne tak po roce dost smrdět. Pozor na choroby při výběru. Citovat
Péťa Odesláno 20. únor 2006 Odesláno 20. únor 2006 Původně zaslal: Neon pískomily - párek:papa Myslím, že páreček pískomilů by byl nejlepší. Můžeš je klidně nechat ty 3 dny bez údržby. Ale nejlepší kancelář je bez živých tvorů - co o dovolené apod.? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.