Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Chci se zeptat, jestli nemá někdo zkušenosti s chovem těchto dvou zvířátek. Stále se totiž nemůžu rozhodnout, které z nich si pořídit. Králíček beránek by se mi líbil více, ale vím, že má větší nároky na prostor, " údržbu" a společnost...Tak co mi poradíte?? :D

Odesláno
Původně zaslal: Jiří

králíčka ..... na smetaně , nic lepšího mě nenapadá:D:papa,

To slyším pořád, králíčka chci jako domácí zvířátko nikoliv na talíř, chlape :grr:D :D .

Odesláno
Původně zaslal: Vertex

Morčátka jsou ošklivý

Králíček je větší mazel ,ale morčátka jsou taky hezká. Pročpak se ti nelíbí?? :myslim

Odesláno

Sám jsem nechoval ani jedno, já měl pouze farmu s nutriema.

Ale se známých mám hodně referencí a postřehů, jako lepší se mi jeví králík.

Ovšem počítej i s variantou že ti prodají toho zakrslýho a on jaksi zapomene být zakrslý a vyroste z něho trochu macek. Pozor na okusování věcí v bytě. Potřeba dobře zvážit. Jináč je to zvíže docela v pohodě a flegmatik, samostatný...

A co kočka - kocour? Kartouzák, do bytu jak dělaný, sice trochu dražší. Ale velice v pohodě, kamoš má.

Odesláno

Morče ne... Ale králíčka jo. Žena je má velkofarmu. Jsou normálně v králikárně, po jednom, ráno jim dá trošku řepy ( na žízeň ), potom jakousi směs ( kukuřice a granule ) a trochu sena. v létě místo řepy vodu. na údržbu jsou v pohodě, sem tam jim je potřeba podestlat ( cca 1 týdně ) a vyházet ten svinčík co maj pod sebou. Já se do toho nějak nezapojuju aktivně, semtam jim dám žrádlo když není paní doma, ale udělal jsem si radost a koupil jsem si samyici s papírama ( kolem pětistovky ), akroát jsem zapomněl ten druh. Ale je krásná taková plyšová, jmenuje se Jessie a byla na zapuštění u toho beránka ( no on to byl samec jako prase ). nicméně se nezadařilo, tak šla k obyčejnýmu a už jsou noví králíčci i snědení. Jestli teda myslíš takového králíčka. jestli myslíš toho malého, tak to bych asi raděj psa nebo čínské prasátko. A pozor na něj, mně jednou malej králík utekl, a docela se nedá dohonit.

Odesláno

Morče je vcelku nenáročný na údržbu - takže vhodnej objekt pro začátečníky a lidi, co nemaj moc času se o něj starat. Králíček potřebuje větší pozornost, místo a péči (čísnout, častější čištění...)

Hezčí je králíček, ale chce to promyslet, kolik jsi schopná tomu zvířeti věnovat času - i když jsou obě méně náročnější jako třeba pes...

Odesláno

Já to právě nechci domů, ale do kanceláře. V jedné kanceláři máme papouška senegalského jménem DODO :D a v té druhé právě zatím nic, tak tady nechci být sama a mít nějakou chlupatou společnost :D. Je problém, že jsem tady od pondělí do čtvrtka a pátek, sobota, neděle tady není nikdo. Takže si myslím, že králíčkovi by tady bylo smutno, to bych si ho musela brát domů, kdežto morče, by tady samo v pohodě vydrželo nebo bych si pořídila 2 morčata, samozřejmě bych se tady stavovala a dávala jim napapat. Doma mám syrského křečka Ferdu a u našich doma rybičky.

Odesláno

Nejlepší volba do práce jsou rybičky, ale nejsou moc chlupatý:D Takže když chceš něco chlupatýho, tak bych volil asi opravdu ty morčata, anebo naopak pískomily - párek:papa

Odesláno

jj, do kanclíku morče nebo křečíka;) nejké ty atrakce jako kolotoč a celá kancelář má o zábavu postaráno, kralíka do kanceláře ne.

Odesláno

Já měla ráda džungerské křečíky, nebo jak se to jmenuje....pěkná zvířátka, živá, nenáročná....morče jen sedí, čumí a smrdí (bez urážky, jako malá jsem si s nimi u tety vyhrála a dokonce jsem je i učila plavat :D )...jinak roztomilostí králíček vede....ale obávám se, že pro kancelář není to nejlepší....

Odesláno

a tak já myslel králika jiného.....

Já měl za svého metalovo-punkového životního období bílého potkánka - vlastně potkánici na intru. A taky nebyl špatnej, akorát smrdí a všude sere. Ale na druhou stranu sežere všechno

Odesláno

Králíček je náročnější hlavně na výživu a chovný prostor a náchylnější k nemocem. Morče je nenáročné na prostor, při dobré péči vydrží i 4-6 let a kvůli chování vhodnější hlavně pro děti. Lepší je samice - samec začne tak po roce dost smrdět. Pozor na choroby při výběru.

Odesláno
Původně zaslal: Neon

pískomily - párek:papa

Myslím, že páreček pískomilů by byl nejlepší. Můžeš je klidně nechat ty 3 dny bez údržby.

Ale nejlepší kancelář je bez živých tvorů - co o dovolené apod.?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...