Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klaxón Peugeot 206 1.4 HDi netrúbi kôli softvérovému problému


Oxin

Recommended Posts

Dobrý deň,

kúpil som v októbri 2018 Peugeot 206 1.4HDi rok výroby 2008. Nechal som v aute vymeniť olej v neautorizovanom servise, pričom obsluha niečo prepálila v riadiacej jednotke auta (pravdepodobne nastavenie počtu kilometrov, kedy treba prísť na výmenu oleja 105000 km). Po nejakom čase som si všimol, že na aute netrúbi klaxón. Sledoval som rady, ako postupovať - poistka dobrá, kabeláž k volantu dobrá, klaxón čistý, ako nový, pripojený, auto netrúbi... Myslel som teda, že je vadný samotný klaxón a odišiel kôli zime. Zvažoval som výmenu, no pri jednej príležitosti  klaxón zatrúbil, potom zasa niekoľko dní nič. Skúšal som rôzne možnosti a prišiel som na naslednovnú vec:

Keď pred jazdou po naštartovaní zmením jazyk v menu palubného počítača (ľavé tlačidlo vedľa displeja s hodinami podržať, kým začne blikať aktuálny jazyk; následne stlačiť pravé tlačidlo aby došlo k zmene a počkať aby sa aplikovali zmeny) klaxón začne normálne fungovať. Prepínam medzi Francúštinou a Angličtinou. Táto vlastnosť je opakovateľná, ide teda zjavne o softvérovú chybu.
Vie mi niekto poradiť, či ste sa stretli s podobným problémom? Je možné to nejako vyriešiť tak, aby som pred každou jazdou nemusel meniť jazyk palubného počítača? Mohol technik pri výmene oleja poškodiť firmvér výrobcu Peugeot, alebo ide o zabudované *neumím psát slušně*ítko výrobcu, aby ľudia platili v servise za reset softvéru?

Za informácie a pomoc pri riešení vopred ďakujem.

 

Upraveno uživatelem Oxin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus odpojit baterii na hodinu. Po připojení chvilku počkej, až potom startuj. Jinou radu nevím.

Počet km na olej se nastavuje tak že stiskneš tlačítko u tachometru a pak zapneš klíček a držíš, až po nulu. Myslím, že tak nelze zničit jednotku.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

me osobne na 206 klakson netroubil kdyz mi odchazeli mux packy. Typicky priklad je vypinani blinkru i kdyz je packa v poloze "blikani" (pri doteku se opet rozblikalo). To same dalky a mlhy...z niceho nic vypli. Pri teto chybe nefungoval ani klakson. Jakmile se packy vzpamatovali a vsechno zas chvilku slapalo, tak i troubilo. Zkus to chvilku pozorovat taky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

na 407 som mal raz klakson netrubiaci hned z 2 pricin naraz.. prva bola kostra na volante a druha bol zly kontakt v konektore klaksonu. To druhe bolo obzvlast zakerne, pretoze vzdy ked som tam dal kable alebo snury z meraku tak to kontakt malo.... no s klaksonom nie... pomohlo rozobrat konektor, napruzit kontakty a funguje dodnes...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...