Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Antipolution fault


maf26

Recommended Posts

Ahoj lidi

Peugeot 308 1.6 benzín.....motor typ EP 

jak jsem tady pročítal forum,tak je to několikrát(mnohokrát) zminována tato porucha,ale vždy diskuze končí u dohadů (alespoň ja se konkrétní výsledek) nedočetl.Mě se také objevila...Opravář napojil na diagnostiku a vyčistil nějaký ventil..

Zda se chyba bud eobjevovat i nadale zjistím,.Nic méně mi sdělil ža pokud se to bude opakovat bude nutné udělat rozvody?A já se skromně ptám? co mají rozvody společného s chybou antipolution?podle zde pročtených vláken bylo většinou raděno lambda sonmdy,svíčky,škrtící klapka a zapalovací cívky.O rozovodech v souvislosti s touto poruchou nic.Vaš názor anebo zkušenosti?

Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Antipollution fault je obecna chyba pro polovinu veci na dnesnich autech. To co ty vidis na palubce - pod sebou v dignostice muze skryvat hromady chybovych kodu z ruznych casti managementu motoru. Takze tezko se nekde doctes konkretniho reseni pro tuto obecnou vec. Musis znat kod konkretni chyby z diagnostiky, aby ses vubec nasmeroval, kde by mohl byt zakopany pes.

 

A ut veho motoru to zrovna muze byt problem s rozvody, kombinace vytahany retez/opotrebene napinaky retezu. Ve vysledku spatne casovani a pak takhle obecna chyba na palubce - treba. Ale ja neznam chybovy kod, takze tohle ber jako priklad.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja na tvem miste bych to takhle do foroty nekupoval. Jednak nevis, zda je to ono a jednak - tu sadu nekolikrat inovovali (rozumej, snazili se to udelat odolnejsi), tak abys nekoupil nejakou starsi verzi, ktera stoji za prd. Na skladech jich takovych budou lezet mraky, a nejedna firma to oznaci jako "vyprodej", protoze se toho potrebuje zbavit.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přehlídl jsem, že motor je VTi, kde je řetěz :)

rozvod. řetěz OEM 98 228 270 80   vodítko OEM 081833   druhé vodítko OEM 08 18 40  kluzátko OEM 08 18 41

oso bně bych náhr. díly nechal na tom, kdo to bude dělat, protože musí posoudit stav těch dílů :myslim

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok..zatím jsme ve fázi příprav :-)))...Dnes si jdu auto vyzvednout,počkám pokud se chyba objeví opět,a pote bych zajel k někomu kdo má zřejmě lepší znalosti,zkušenosti s diagnostikovanim poruch.Pokud někdo víte o někom v okolí Rokycan(Plzně) sem s ním...Zatim se jen ptám kolik cca vyjde taková komplet sada rozvodů

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen tak zbezne jsem koukal a cena byla od 2000 do 9000, ale v te za devet byly i kola na vacky. A ty za 2000 byly oznaceny jako vyprodej, proto jsem v predchozim prispevku upozornoval, ze se muze jednat o zastarale dily a treba ty novejsi stoji vice.

 

Ale koukal jsem na ceny na eshopu, nedival jsem se, kolik stoji originalni sada.

Upraveno uživatelem HonzaC2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, maf26 napsal:

HonzaC2 ...super děkuji za info.Určite pokud na to dojde bych vzal celou sadu co je potřeba(nevim  co vsechno tam je,retez,kola napínaky,vodítka)..tzn cca 9 tis za materiál..a pochopitelně že ne originiál...

nevím, jak dlouho auto máš, třeba tam už do rozvodů někdo hrabal, dal jen řetěz a pak auto prodal..., nejrozumnější je to dát tam, kde tyto motory běžně opravují, mechanik to rozebere a zjistí, co je třeba vyměnit, objednat...,nemá cenu kupovat něco dopředu

(pro případ, že bys ty rozvody nechal měnit)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ozzy56....děkuji už jsem sehnal lidi co vědí o čem to je .-)..Auto má žena rok,kupovane z dovozu,nebyla k tomu serviska,najeto 140 t...Takže ty rozvody by stejně bylo asi záhodno udělat.Ja se zajimal hlavně z duvodu že ted kde to bylo v opravně tak to nejsou žádní profící(pry jim ani nešla ta diagnostika připojit nebo nešla načíst)..ale doporučiuli vyměnit rozvody za 18500 kč.To me přislo divný,,,proto ty mé dotazy tady..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak Vám děkuji a ač je to autíčko ojetina,když jsme to přivezli byl jsem překvapen kolik je v něm místa,na to jak to zvenku vypada malé...a je z něj pěkný výhled jak dopředu tak hlavně do stran,takže vcelku jinak spokojenost.uvidíme co to bude ted snad to nepokazi dojem..:-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj Všem

 

tak beru zpět...Auto respektive motor neni moc povedenej?nemáte někdo zkušenosti s tímto?viz foto...je to uložení vačkové hřídele a jsou v něm projeté drážky,tudíž se ztráci tlak oleje,který rídí časování vačky...nebo tak něco...

samotné se to sehnat nedá(bmw to nedová jako nd) a celá hlava stojí cca 60tis

 

IMG_1299.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, to ti předpokládám řekli v servisu a bohužel mají pravdu, toto je jeden z největších malérů který se u těchto motorů objevuje. Pokud to není vyhoblované moc, měla by stačit výměna těsnících kroužků, pakliže to nepomůže, jediná možnost je, sehnat to za levnější peníz někde z nepoužitelné hlavy na vrakovišti. Bohužel je to opravdu součást hlavy, takže v servisu jedině nová nebo repasovaná hlava. Předpokládám, že to na diagnostice ukázalo chybu P000A, což je přesně tento problém.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...