Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupil jsem vraka :(


Minas

Recommended Posts

Docela pěkná diskuze. Samozřejmě dám vědět. Ttesní oznámení posláno.  Viděli v tom úmysl. Asi se na to vykašlu jako vážně to může trvat rok a oni stejně mi to budou splacet. Jinak tu škole auto rádi pěkně turbo někde slyšet prý dělal komplet spojku. Jako lestenka to není já to koupil za pěkné peníze. Ale i tak mě to štve.   Mechanika tady mám v Zátoru (u Bruntálu)cca kilometr od baráku.  Když to brozebere a uvidí foukle těsnění tak je to dobré.  No dnes jdu ještě k právníkovi co mi řekne jestli to má cenu. Dám vědět a dám vědět i jak to bude s opravy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo chlapče chybama se člověk učí a výš co se říká myslet znamená ho.no vědět. Ano bylo by to asi nejsnadnější řešení protože dost lidí se uniformy lekne a řekne si hele on se nebál jít za četníkem tak to raději z toho kšeftu couvnu. Ono to fakt za dob c a k. četnictva i takhle fungovalo jenže ta doba je pryč. Každopádně bych se do další investice pouštěl až v okamžiku kdy bude vyřešené vlastnictví i po papírové stránce věci tudíž až budeš jako majitel Ty.  

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele on to měl nachystané na mě vše. Auto zahrál projel tuziz ani nedymilo byl to známej bavil jsem se sním jezdili jsme pracovně spolu normálně v klidu kluk jsem si myslel. Já to poznal až po cestě dom stím že jsme se domluvily že kdyby něco můžu to vrátit. Jak mile jsem dojel za hodinu až dvě k němu nikdo nebral telefon a čekal mě tam prý právník co je zastupuje a mechanik jejich nejdřív tvrdil že je auto v pořádku ale já jsem vzal cestou k nim svého kámoše. Co dělá auta jak mile se na jejich mechanika trošku argumentovalo a zvýšil hlas tak uznal že to v pořádku není.  Ale co stojí ten jejich chlap jakože právník to já nevím. Mi řek že mám písemné odstoupit a šel do hajzlu. Samozřejmě jsem vyvolával a klepal u nich a otevřel mi zase on.  Tak jsem šel na PČR tam nic jel jsem dom  a v Věra jsem byl na soudě. Tam řekli že je to jasný podvod že byli na mě nachystáni a sepsali tresne oznameni. Stím že máme ještě sepsat odstoupení od smlouvy. Ale stím nám nepomůžou  tak že právník. Ale,jde o to že se to může táhnout rok a stejně mi to budou ve finále splácet. Tak že přemýšlím že na to kašlu nechám si to opravit a pak to třeba vymáhat po nich ale to asi nepůjde .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, nevím, proč Minasovi nadáváte. Sám má trápení dost. Někdy se koupí dobře, někdy špatně. Koupil za dobré peníze, auto nechá opravit a bude jezdit. Když má dobrého servisáka za rohem, tak tím líp.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevydržím a přidám se. Sorry, ale do auta v tomto věku a stavu je podle mne zbytečné sypat takové peníze, jestliže již teď není pojízdné. Jak se k tomuto autu asi předcházející majitel choval, že jej dostal až do takového stavu??? Nedělám si iluze, že prahy už zevnitř nežere koroze, koncovka výfuku není černá a hromada dalších problémů. Rozvody i jestli prodávající tvrdil ,že jsou, tak zcela jistě nebudou, když  už s ním takhle vyjebal při prodeji.

Teď do toho nasype 20.000Kč do opravy hlavy a s tím souvisejích věcí, vymění rozvody, pak ho vyhodí z STK, protože ten FAP bude KO, nasype do toho další peníze.

Já si myslím, že než opravdu přistoupí k opravě, měl by si nechat zjistit, co vše je na autě zjevně špatně, kolik tak může stát celková oprava a až pak se rozhodnout. A bude to podle mne ranec, nebude to končit na 20.000. 

Do takové robinsonády se může pustit leda tak, kdyby to dělal sám a rozuměl tomu. Pokud ten servis - práci bude platit, bude na to auto mít hodně nehezké vzpomínky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O těchhle autech je tu kvanta stránek, ale pochybuju, že to budeš pročítat...

Jak psali kluci výše, zjisti u dobrého mechanika co je potřeba na autě udělat a uvidíš. 

*Nevím kolik desítek tisíc v tom máš, ale možná by bylo lepší nechat "známému" vytrhat nehty už pro Tvůj lepší pocit, i když to vypadá, že vyklouzne bez trestu 😎*

(neber mě za slovo, je to jen vtip 😂)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co odchází je tady

 

Prodávají se různá auta a jezdí se s nimi. Možná by se lidi kolem Prahy divili, ale tady mezi kopci se dá koupit auto za jednotky tisíc, jednotky tisíc investovat a jezdit, dokonce i řádně projít STK.  Nesuďte podle příjmů a situace v jiných regionech.

HonzaC2: myslíš, že když se předchozí majitel ošklivě choval k autu, tak prahy zevnitř sežere rez? Nějak mi v tom chybí logika. Spíše si myslím, že předchozí byl kšeftař, auto poslal obratem dál.

Proto jsem v předchozím příspěvku radil navštívit servis - zjistilo by se všechno najednou, případně i vyřešilo. Nicméně, návrh neprošel, většinou jste radili zapojit právníky. Nebo servisáka odvedle - pokud je opravdu dobrý, tak je vyhráno.

Problém by byl, kdyby auto bylo kradené, nemělo v pořádku doklady, anebo mělo odstraněný FAP. Ostatní věci se opraví.

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to je složité. záleží proč odešlo (přehřátí...)a jak dlouho se s tím jezdilo. proto jsem psal, že na tlakovou zkoušku bych to dal určitě.

a než se sundá hlava, tak by ti měl mechanik říct, co je na tom autě ještě špatné a kolik to, případně, bude všechno dohromady stát. A pak už je na tobě, jestli zainvestuješ a budeš mít auto v cajku nebo se na to vy.... 

pokud to necháš spravit, tak pamatuj, že třeba Ecce homo je z kopce, tak nešetři na ničem - hlavně na brzdách

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty sis to vyložil po svém a chytil jsi se akorát těch prahů. Když si to přečteš pořádně, pochopíš, ze u prahů je myšlenka v tom, že 13 let staré auto co zde v CZ jezdí je prostě solením nahlodáno, pokud to opravdu majitel neopečovával v garáži, což u tohohle auta rozhodně nevypadá. Takže je k tomu potřeba přihlédnout, zda má do tak starého auta cenu pumpovat peníze. Prostě i kdyby to jezdilo, je to auto za 50.000 a i když do toho napumpuješ dalších 50.000, prodejní cena funkčního auta bude pořád 50.000.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Postupně Budu tady dávat me postupy. A i zkušenosti s právníky servisem policii. Třeba to někdy někomu pomuze.  Vsera mi serviska řekl že je to hlava nebo těsnění že to pozná až to rozebere. A hned dále můžou být i rozvody v pi... Ale to vše až pak vám napíšu 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

30 jsem za něj dál. Vím že když to dám do kupy tak budu na ceně jak kdybych ho koupil jinde za 45.  A budu mít jistotu co jsem tam udělal a co ne. Ale ten podraz!!! Podvod!!! To mě štve  že neudělám asi nic. Kdybych věděl že do něj budu muset rvat prachy tak bych do toho nešel dosetril bych a vzal něco vymazleneho .  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Minas: 30 dobrý, jede se dál. Fandím.

Když je auto (407 SW) v nějakém horším stavu, tak by měla jít do šrotu? Nikoli, prodá se lacino (tento případ) a další majitel si s tím musí poradit, jak umí.

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jako za 30 pořízení a jak píšeš když 20 doložíš budeš na ceně kterou by jsi dal za opečovanější auto ale tady budeš mít jistotu co už jsi udělal/ nechal udělat. Není to zrovna ekonomicky zázračný ale na druhou stranu chybama se člověk učí a za blbost se platí. Nechci moralizovat ale doufám že pro příště jsi poučen a podobných dobrodružství se budeš snažit vyvarovat.  Znám lidi který koupili auto za 60 a během prvních 3 měsíců do toho dalších 40 doložili a furt to není podle jejich představ sotva to prolezlo STK. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...