Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

tesnenie olejovej vane


stoklik1

Recommended Posts

Zdravím všetkých.

Chcem Vás poprosiť o radu. 3 x som pretesňoval olejovú vaňu na P306 a vždy mi vytlačí tesnenie olejovej vane v jednom mieste. Je to v mieste, kde je aj na bloku motora a aj na tesnení olejovej vane diera , ktorá sa nachádza medzi dierami skrutiek olejovej vane viď obrázok. Vedel by mi prosím niekto povedať na čo vlastne tam tá diera slúži, pretože na bloku motora v tej diere nie je nič, žiadny kolík ani skrutka. Na olejovej vani je prelis, ktorý prechádza práve cez túto dieru pozdĺžne a keďže sú tam blízko seba dve diery tak ten prelis pri doťahovaní vane pretrhne tesnenie a vytlačí ho von a vznikne netesnosť ☹️. Ako pretesňujete olejovú vaňu prosím? Používate iba špeciálny silikón bez tesnenia? 

Ďakujem za rady a odpoveď.

Prajem pekný deň.

S pozdravom Jozef

 

tesnenie olejovej vane.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dotahuješ na předepsaný moment? není tam tlak, takže není důvod k vytlačení těsnění , většinou lidi dotahují moc matky a tím se těsnění vytlačí,  nevím z hlavy kolik, ale je tam dost malý dotah. moment, ta díra je tam myslím proto, abys těsnění dal správně, má jen jednu montovací polohu :myslim

těsnění vany bývá gumokorek, klidně ho mázni silikonem z obou stran a lehce dotáhni (předem odmasti blok i vanu v místě těsnění)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pravdepodobne to zatahujem moc silno, nemám momentovy kľúč. Silikonom som to tesnenie namazal. Stávalo sa mi že keď som to dotiahol zľahka tak mi olej začal presakovať a potom bol aj problém to dotiahnuť. S tou dierou ma to tiež napadlo že by slúžila k tomu účelu čo si napísal, len v mojom prípade je to smolné riešenie....😞. Používaš iba tmel alebo aj s tesnením?

Ďakujem za odpoveď a radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V podstatě jsi potvrdil mou zkušenost.... Vždy to začne prosakovat v tomto místě a okolo tohoto místa jsem musel použít nelogicky víc silikonu.... Ale nikdy jsem nepřišel na to proč....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja by som to v tomto prípade nazval "*neumím psát slušně*ítko", pretože ak má tá diera slúžiť na účel aby si tesnenie nenamontoval nesprávne tak je to úplne zbytočné, lebo keď som ho priložil k olejovej vani opačne ( nie tou dierou na dieru ), tak to tesnenie aj tak nesedelo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...