Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Citroen C4 - čeština a navigace eMyWay


Mikis

Recommended Posts

Zdravím, sice je to forum Peugeot, ale Citroen patří k Peugeotu a tak bych se chtěl zeptat i zde. V rodině máme nový přírustek Citroen C4 Exclusive, rok výroby 09/2011, dovoz Německo a tím pádem je v autě vše v němčině, systém je tam eMyWay.

Na co se chci zeptat zda je nějaká možnost do auta dostat češtinu nejlépe originál od Citroenu, pokud existuje a jestli je nějaká možnost i mimo autorizovaný servis?

Taky jak je to s aktualizací map, jestli se s nimi nahraje v navigaci čeština nebo to jsou jen čistě mapy a jestli se dají sehnat i jinak než v autorizáku?

Díky všem za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky o té stránce vím, ale raději bych originál Citroen včetně aktualizace FW pokud to existuje což taky nevím, ale je to podobný systém jako má P 308 II

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže konečně jsem se dostal k autu a vyjela mi verze SW RNEG 2.07.A.3.

Takže co s tím dál? Byly by někde k mání mapy nejlépe zdarma a návod jak je tam dostat?

Taky bych se chtěl zeptat jestli přehrátím firmware řídící jednotky a rádia v autorizáku českou verzí firmware, kdy teď je v němčině, bude pak vše v češtině?

Díky za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak v 1.řadě tam máš určitě na výběr i jiný jazyk, než jen D, tak se zkus podívat (viz manuál). Jak je to u Citroenů nevím, ale kamarád měl C4GP dovezené z I. Dojel si do Citroenu, nahráli nový FW, aktivovali CZ a měl to v češtině celé.
Pak jsme tam jen bouchli nové mapy+radary a pohoda. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je jak kolovrátek. Ano. Ale ne vždy lze CZ jazyk aktivovat doma. Někdy je nutný zásah servisu. Pokud člověk není kutil, tak je nejjednodušší obvolat servisy autorizovaných prodejců ve svém okolí a domluvit se na aktualizaci a nastavení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MJSytic jako kolovrátek ne, ale když máš rozdílné informace z různých stran tak tě to trochu nahlodává. Kontaktoval jsem i několik autorizovaných servisů Citroen a v některých psaly, že to jako autorizovaný servis nedělají a jinde mi zase napsali, že můžou zkusit aktualizaci a nastavit češtinu, ale na 100% to nemají ověřené a tak jsem z toho trochu zmatený. Tak jsem si to nakonec objednal v nejbližším autorizáku i když bez 100% záruky, že to půjde tak uvidím dám sem pak info jak to dopadlo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musíš s tím prostě zajet někam, kde to umí. Nahrát aktuální FW není žádná věda a člověk trochu věci znalý si poradí i s češtinou. CZ jazyk v tom FW je, jen je potřeba dodržet postup nastavení v závislosti na modelu auta.

To ale samozřejmě technik školený PSA ví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl v autorizáku Citroen a celkem problém. K češtině se vůbec nedostal, protože mu do toho auta nešel nahrát ani aktuální FW verze2.86, zkoušel to dvakrát a ani jednou to auto nevzalo, mluvil něco o tom, že to vyhazovalo, že není co aktualizovat, že je tam nejnovější, ale v autě to ukazuje RNEG 2.07.A.3. Auto je z roku 2011 a co jsem se díval tak i mapy má z toho roku takže si myslím, že i FW bude taky stále původní z výroby. Tak nevím co s tím můžete mi někdo poradit třeba i jak na to podomácku, nebo alespoň zda jde a jak počeštit, alespoň rádio nebo navigaci, aby mluvila a psala česky prý to nějak jde s aktualizací map, kde to třeba získat nebo jestli může někdo poskytnout, můžete i do PM když to bude zde nelegální?

Díky moc za každou pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aktualizoval to z CD, nebo přes flashku? Kde si s tím byl? Evidentně neplní podmínky "ochotní a schopní" :nevim 
Asi se mu nechtělo zkoušet postupný upgrade, co? Někdy je třeba udělat aktualizaci na novější FW a následně, až pak na úplně nejnovější. Ale to snad ti technici vědí :myslim 
Ve tvém případě to bude chtít upgrade možná 3x-4x, než to vezme ten poslední FW... Začal bych verzí RNEG 2.1.G.5 :myslim 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Aktualizoval to z flashky, alespoň co mi ukazoval a říkal, že zkoušel dvakrát ten poslední (jestli teda je poslední verzi 2.86). Postupný upgrade asi nedělal.

Je nějaká možnost někde získat ty FW nejlépe ověřené co fungují na 100%, že bych aktualizaci vyzkoušel sám doma určitě to není nějak složité a kdyby byli i nějaké tři mezi verze než bych tam dal tu poslední verzi tak by to bylo super.

Díky moc

Upraveno uživatelem Mikis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...