Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přední dveře - Dolícování


ceskolipak

Recommended Posts

Dobrý den. Rád bych se zde zeptal, zda někdo po nehodě neměnil dveře za nové? 

Jedná se mi o dveře u spolujezdce. Na pojistnou událost jsem si nechal vyměnit celé dveře. Vše je fajn až na to že pokud jedu víc jak 70km/h začne se ozývat meluzína někde od těsnění na úrovni kde je zpětné zrcátko. Před opravou toto nedělalo a dveře u řidiče také nevykazují ke svému stáří že bych slyšel šumění větru, nebo meluzínu ( nevím k čemu to přirovnat ) …. Jdou nějak ty dveře bez velkého zásahu dolícovat? Jsem sice objednán na Pondělí na reklamaci, ale jen pro zajímavost se ptám … Děkuji za reakce

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U předních jsem nikdy problém neměl, ale občas si děti stěžovali na zadních sedadlech, že tam píská "vítr", já o v předu neslyšel. Vždy stačilo domačkat těsnění kolem dveří (to u sloupku aby po zavření zmizely všechny škvíry. Po čase se to zase objeví. Teď už to dělám automaticky vždy, když myju auto a nikdo si nestěžuje. Tak jestli to nemáš něco podobného, zkontroluj po zavření dveří jestli ti všude doléhá dobře těsnění.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Bohužel jsem v autorizáku byl už dvakrát na reklamaci … Mechanik se i nechal svést aby onen zvuk slyšel a sám řekl že dolícováním se nic nezměnilo. Řekl že pojišťovna zaplatí jen dveře jako takové né těsnění nebo gumy … Jinak zvuk se plus mínus vypozoroval od toho malého trojúhelníčku skla co je v předních dveřích. Takže jsem zaslal stížnost na Pojišťovnu, že nejsem spokojen s opravou a popsal jim onen problém. No, a jelikož na vyjádření po poradě se Servisem mají 30 dní tak musím čekat, jestli pojišťovna nepustí další peníze na výměnu všech těsnění co jsou ve dveřích …. Ale zpět k dolícování dveří, když sem auto přebíral po prvé byli nalícované s blatníkem docela v pohodě, ted jak zkoušeli znova a znova lícovat dveře jsou dost utopené ( asi chtěli docílit toho že když budou dveře víc naražené na těsnění že to bude o.k. ) vůči blatníku … Můžu si je sám trošku dolícovat a vrátit na úroveň blatníku nějak? Viz foto, ten šroub na hvězdičku torx by měl mít něco společného se seřizováním dveří, tak jestli někdo neví co a jak …. ?

IMG_20190302_1308466.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ikdyž použily staré gumy z bouraných dveřích? Tak i tak reklamovat? Komunikoval jsem už s pojišťovnou a nemají tam požadavek na těsnící gumy. Mám, tak jako vy mi tu radíte otravovat servis, ale když už jsem tam byl dvakrát a nedokázali závadu odstranit? Tak co kdo zmůže? Pojistná událost je už uzavřená. Cena byla 35tis ( dveře, lišta, barva, práce )

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...