Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Partner tepee alias Šeďoch


Šalda

Recommended Posts

Tak po 7mi letech věrného sloužení červené Partnerky, nadešel její čas a dal jsem ji manželce na rok nebo dva ať se naučí jezdit, a koupil novějšího parťáka. Vcelku jsem ani nepřemýšlel nad tím co koupit, snad trochu 5008, ale je pro mě malá, a jako hodinovej manžel po práci byla volba jasná. Řešil jsem jen motor a měl jsem základní parametry co auto musí mít, zadní vyklápěcí dveře, oboje boční dveře, střešní hagusy, digiklima a zadní dělený sedačky. Na výběr toho tolik nebylo, ale nakonec se našel, po měsíci hledání. Je to 2009, 1,6hdi 80kw, najeto 183tkm, mělo by to více méně sedět, ověřeno v Peugeotu, ale člověk nikdy neví, že jo. 

Z výbavy to má navíc 8 airbagu, tempomat, roletky na bočních dveřích, vyhřívání zadku, el. sklopná zrcátka, parkovací asistent vzadu, středový box mezi sedačkama vpředu, vyklápěcí zadní okno, klasiku jako ESP a podobně asi zmiňovat nemusim. 

Zatím jsem nepřišel na nic že by tomu něco bylo, všechno funguje jak má. Prvně pořeším olej a filtry, rozvody a pak se uvidí. Ještě se musím podívat jaká tam je povinná výbava a podobně, koupit smeták na sníh, škrabku atd. Zatím pár foto, koupeno včera, přivezeno za tmy, takže až dneska pro cestě z práce pár fotek. 

IMG_20190131_151420.jpg

IMG_20190131_151019.jpg

IMG_20190131_150958.jpg

IMG_20190131_150911.jpg

IMG_20190131_151212.jpg

IMG_20190131_151046.jpg

IMG_20190131_151034.jpg

IMG_20190131_151324.jpg

Upraveno uživatelem Šalda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Péťo, moc díky, jako 5008 je pro mě více osobní, tohle beru jako pracovní co může být i jako rodinný, zatím teda su nadšenej, ještě na léto origo 16"alu kola co tento Partner mívá a bude to super.

A tahle barva se mě strašně líbí, ještě jsem měl v oku stříbrnej, se stejnou výbavou, ale tento je prostě krasavec, a navíc jich v této barvě moc není, nebo jsem je aspoň moc neviděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Charlie, díky, snad za 2 roky neskončí u Tebe tak jako tehdy 406 :D

Ozzy, jakou plastovou stoličku máš na mysli? Já mám jen 179cm :)

A co se týče výkonu tak je to zase posun dál, měl jsem 66kw, 205Nm 8V, na cca 1400kg, teď mám 80kw,240 Nm, 16V na cca 1500 kg, rozdíl je ale hodně znát, i když je vidět že zabírá tak od 1500 otáček, červená zabírá okamžitě, e jede to jak z praku, i když někomu je málo i 150kw :) Ale s výběrem motoru jsem spokojen, pak už by přišla v úvahu jen novější verze 68 nebo 82kw, ale facelift s těmito motory a výbavou je kolem 180 tisíc a víc, spíše 200, a to prostě nechci dát. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím že to bude stejně vysoký jako červený parťák co máme, možná o pár cm vyšší, ale zatím jsem tam dal vše co jsem chtěl, i když je fakt že to je většinou žebřík, nebo trámy, desky, linoleum a podobně. Spíše je poznat že je širší, a hlavně zrcátka jsou obrovský, téměř neprojedu průjezdem na dvůr. A to jsem chtěl časem Travellera, s tím budu mít asi smůlu. Šířka bude cca stejná, ale o 60cm delší, a mě se láme v úhlu průjezd vůči dvoru. S minulou 406 combi jsem tam jel úplně v pohodě. Ale je to obrovskej skok proti červené partnerce, byť jsou jen o 7 let od sebe, ale konstrukčně to je o 12 let mladší auto. 

Upraveno uživatelem Šalda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mně se na tom autě líbí, že se dobře nastupuje, dobrý výhled ven, prostornost uvnitř, je poměrně krátké, takže se všude vejde, myslím parkování, dobrý přehled kolem auta přes ta velká zrcátka-- kdo umí couvat přes špígle, zajede všude...,s naftovým motorem nemá problém na dálnici držet 150 plně naložený (spíš přeložený), cena nového vozu solidní :super

že se naklání v rychlých zatáčkách může napsat jen blbec novinář v testu--ano, tak vysoké auto se naklání, zvlášť, když s ním pojede jako závodník, toto auto je určeno spíše pro rodinu, která s sebou bere půlku bytu :), chce nenáročné auto s levným provozem a nemůže si dovolit podobně praktické auto za milion :myslim

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ozzy, je to přesně tak jak píšeš. Uvnitř je to o hodně větší než první partner, je líp vidět ven, člověk sedí výše, a včera když jsme jeli dom, a 100km dálnice a asi 70km okresy, tak spotřeba 6,1 jinak dneska do práce a dom spotřeba 5,7, což je super. Naklaneni v zatáčce jsem zatím nepoznal, při normální dovolené rychlosti, a na dálnici jsem jel zatím 150, a úplně v pohodě, ani jsem nějak necítil absenci 6 kvaltu. Ale oproti partnerovi 1 to má o hodně míň místa v těch všech kapsách, je jich hodně ale jsou všechny malý, u staršího zvláště ve dveřích jsou obrovský kapsy. I ty úložný schránky v podlaze jsou menší než než u staršího. A zatím hledám hever a klíč na kola, nevím kde to je 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Hever by mohl být v kaslíku v rezervě. Klíč na kola bude někde v kufru nebo v motorovým prostoru. Zkus doma shodit rezervu a uvidíš jestli tam je hever a klíč na kola bych stejně do auta hodil něco bytelnějšího než tam dávaj. Navíc jak jsi psal výše i jinde tahání basy s nářadím u Tebe není takový problém.  Já měl v Berlingu otvírací kaslík v kufru na  pravé straně nad blatníkem( spolujezdcově) a tam byl zvedák i klíč . Ale tak tam jsi asi hledal když máš doma starší provedení taky. 

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

gratuluji ke koupi 🙂 mám osobní zkušenost s užitkáčem s asi nejslabší 1.6 hdi 55kW (ale už je to pár let, tak nevím přesně) byl jsem celkem spokojený, ale po dálnici jsem jezdil tak 110, když víc tak to žralo(víc než ve městě)

jinak hever by měl být v rezervě a klíč bych hledal kolem pátých dveří - pokud to nezůstalo u prvního majitele nebo "náhodou nevypadlo" v bazaru;)

a nejezdi bez rezervy - na rozdíl od 206 to tady dělá kravál

(než jsem to napsal, tak @Vena garážmistr  byl rychlejší)

Jinak co si pamatuju, tak za rok (a asi 100tis) se řešili kosti stabilizátoru (2x), rozpadnutý vystřelovací klíč a nesvítící třetí brzdovka (několikrát - ale nevím kde byl problém a viděl jsem to na více autech - jak s výklopnými tak skříňovými dveřmi)

tak přeji hodně šťastných a bezproblémových kilometrů :roker

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže včera jsem s bráchem prolezl celý auto a hever jsme nenašli. Teď jsem viděl fotku Ozzyho fotku, jdu se podívat, kastlik tam je, ale v něm nic. Ještě mě napadlo se podívat pod sedadlo spolujezdce a tam už byl jak hever, tak klíč, tažné oko, a torx na povolení zadních světel, což je super, protože mě nesvítí pravá brzda. Takže moc děkuju. 

IMG_20190202_101507.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...