Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

dovoz auta z polska


sharpers

Recommended Posts

Ahoj, máte někdo zkušenosti s dovozem auta z polska ? Co tedy vše bude nutno vyřídit, jeslti je lepší auto dovéz po vlastní ose s vyřízením věcí na místě nebo raději podval ?  Můžete mi někdo napsat ten postup ? Děkuji

 

Ano, na foru i na webu jsem hledal, informací je hodně , často hodně rozdílné, fora plné akorát tak blbých keců proč auto z polska a podobně...Tak pokud se to tady taky takhle nezvrhne tak budu rád :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to ak dovoz z nemecka, holandska belgicka, fra atď. Len je to poľsko.

Tie pravidlá sú na stránkach ministerstva dopravy, a je to asi všade rovnaké, odhlásenie vozidla a povolenie na vývoz, ak ideš po vlastnej osi, buď prevozna/vyvozna znacka + poistenie, no a doma, žiadosť o prihlásenie jednotlivo dovezeného auta, u nás je to recyklacny poplatok, KO, STK,EK, preklad TP, no a potom poistka a prihlásenie na značky.

Dovoz po vlastnej osi alebo na podvalniku záleží na tebe. Co chceš platiť, buď si môžeš požičať od niekoho prevoznu značku tam už býva aj poistenie, a všetky cestné poplatky ako dn ak treba, phm, vodič,

na prepravniku ti netreba značky, a dn Phm, ale zasa platíš za odvoz ako odtahovkou, pokiaľ to netahas sám.

Financne je to takmer narovnako.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ked som pred 11 rokmi bol v nemecku pre auto, po vlastnej osi, s bratrancom, mimo PHM a DN, ma prihlasanie vysilo nieco cez 500€, v nemecku sme mali svagra, co nam to pomohol vybavit na urade, ale v SK som si prihlasovanie a vsetky behacky vybavoval sam, cize ziedne provizie ani nic nikomu neslo.
Preklad netreba, len pokial je to CR - SR a spat. inak vzdy trebalo preklad, od niekoho s gulatou peciatkou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím, mi to přijde podstatně jednodušší než že západu. 

Příjdeš, koupíš a zaplatíš, sedneš a jedeš domů. S polským značkama, polskou pojistkou. Žádná odhláška, žádné převozní značky.

Akorát si dej pozor, aby už to ty polské papíry mělo. Oni to často mají čerstvý dovoz na přihlášení, zatím bez techničáku, ale neobtěžují se to dát vědět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z polska som kupoval v poslednom čase dva autá.  Značky mi nechali majitelia pôvodné aj s povinným ručením som sa dohodol aby ich odhlásili až za týždeň. Značky som odovzdal u nás  pri prihlasovaní .  Na poslednom aute som dokonca otočil na poľských značkách nórsko a švédsko kym sa vybavili naše  😳

Upraveno uživatelem dusan2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj, mělo být to být podobné jako dovoz auta z jakékoliv jiné země v EU. Zkus i pogooglit našel jsem více článku na toto téma např. Jak dovézt auto z Německa po vlastní ose . Já jsem si auto nechál dovézt. Sám bych to s mým štěstím a zkušenostmi nedal. Už kdysi jsem koupil auto tady od nás z bazaru AAA Auto a pak jsem 2 roky jezdil po servisech :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Čistá reklama a nic konkrétne. To že si pozicaš vozík je pekné, ale tahat ho za fabcou asi nebudeš. Prepis v Hanoveri som vybavil o 16:30 , za 10 min, značky vývozné do zahraničia hneď naproti za 30€ tuším, to že neplatia v Cr, môže byť lakomost zaplatiť vyvoznu značku, žltý pruh, ti co vozia auta maju zaplatene dovozné značky a dajú sá aj požičať, a o cestovanie, pisali o ceste tam, 20 hodín, asi trabosom, z Cr záleží odkiaľ a ķam v Nemecku, za pár hodín.

Ostatne poplatky, približne, preklad TP 30€, KO,STK,EK 150€, schválenie na dopravnom 100€, recyklačný poplatok 100€, poistka a značky podľa cenníka, no a cestovné podľa vzdialenosti, a diaľničné poplatky, ja som mal asi 300€. Spali sme u rodiny, čiže tak, alebo hotel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 11 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...