Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

2.0 Turbo benzín - malý výkon


jaco

Recommended Posts

Ahoj, kupuju 806 Turbo 110 kW, auto je celkově ok, ale z jízdního projevu motoru jsem hodně zklamaný, dynamika je tak na úrovni první Fabie HTP apod. Žádný nástup krouťáku (250Nm v 2500ot je celkem dost), nad 5 tisíc se auto dost neochotně vytáčí a stejně nejede. Při přidání plynu na podlahu je jediný efekt hučení (něco jako děravý výfuk, jenže ten je v pořádku), ale auto je dost líné.

Vím, že je to těžké auto (ale ne zas tak moc), ale 110kW a 250Nm není málo, mohlo by se s tím dát aspoň trochu předjet. Tak se chci zeptat, jestli je to auto opravdu tak líné (na netu je, že by mělo mít stovku asi za 10,5s a maximálku 195kmh a ani jednoho podle mě není schopno ani zdaleka dosáhnout, zvlášť zrychlení se v podsatě nekoná, to trvá opravdu věčnost), nebo je možné, že nějakým způsobem nefunguje turbo, případně co to ještě může způsobovat. Žádná kontrolka nesvítí a majitel říká, že celé 3 roky, co auto má, jezdí takhle, takže mu to přijde OK.

 

Pokud je turbo mimo provoz, dá se na to nějak přijít, pokud to přivezu do servisu? Případně nějaké návrhy? Auto se mi jinak líbí a jsem ochoten turbo nechat zrepasovat, pokud by to bylo turbem, jen mě zajímá, jestli po repasi turba nezjistím, že auto je pořád stále pomalé a nepoužitelné na rozumné předjetí. Naftu totiž nechci a turbobenzínů je málo. Čekal jsem trochu víc od toho motoru.

 

Moc děkuji za reakce!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...