Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Skupina PSA: výroba benzínového tříválcového motoru Turbo PureTech


Béďa

Recommended Posts

Skupina PSA spouští v továrně v Tychy výrobu benzínového tříválcového motoru Turbo PureTech

  • Továrně v Tychy (Polsko) byla poskytnuta investice ve výši 250 mil. € určená na zlepšení výkonnosti a spuštění výroby motoru Turbo PureTech 1,2 l;
  • Modernizovaný podnik zavádí postupy a normy kvality skupiny PSA;
  • Kapacita výroby může dosáhnout 460 000 motorů, takže bude možné vyhovět rostoucí poptávce zákazníků po benzínových motorech.

Skupina PSA dnes spouští novou montážní linku na výrobu benzínového tříválcového motoru Turbo PureTech v Tychy. Slavnostního zahájení se zúčastnili Jadwiga Emilewicz, polská ministryně pro podnikání a technologie, Carlos Tavares, předseda představenstva skupiny PSA, a zástupci místních orgánů, vedení továrny a zaměstnanců.

Benzínový motor EB Turbo PureTech, oceněný již čtyřikrát v řadě titulem Mezinárodní motor roku, získává díky této nové montážní lince další mezinárodní rozměr. Motor EB (verze Atmo a Turbo), který se v současnosti vyrábí ve Francii (Douvrin, Trémery) a v Číně (Siang-jang), se od roku 2019 budou vyrábět i v Maďarsku (Szentgotthárd) a v Maroku (Kenitra) a od roku 2020 i v indickém městě Hosur.

K dnešnímu dni bylo vyrobeno 3,8 milionu motorů EB. Tato další kapacita reaguje na nárůst poptávky, k němuž přispěla zejména výroba nových modelů Opel/Vauxhall používajících platformy a technologie skupiny PSA. Tento vysoce výkonný motor přispívá ke snižování emisí CO2. Jeho spotřeba paliva se snížila průměrně o 4 % v porovnání s předchozí generací.

Výrobní závod v Tychy prošel modernizací, takže je nyní na úrovni standardů skupiny PSA: využívá nové technologie, nová zařízení a nové informační systémy, aby byla zajištěna optimální kvalita výroby, k níž přispěla i řádná proškolení výrobních týmů. Umístěním produkce motorů do Tychy došlo také k přiblížení výrobních závodů automobilů a závodů zaměřujících se na produkci automobilových dílů, což přináší zvýšení efektivnosti organizace výroby.

 „Chtěl bych zdůraznit skutečnost, že týmy v Tychy prokázaly schopnost zlepšit svůj výkon, což nám umožnilo uskutečnit investice potřebné pro modernizaci závodu, kdy nyní můžeme tento opravdu špičkový motor vyrábět. Továrna v Tychy nyní může optimisticky hledět do budoucnosti; bude znamenat významný příspěvek k výrobní struktuře skupiny PSA, jejíž organizace umožní výrobu motorů pro všech našich pět značek a zajistí odpověď na rostoucí poptávku po tomto oceněném motoru,“ prohlásil Carlos Tavares, předseda představenstva skupiny PSA.

„Továrna v Tychy je jako součást skupiny PSA zpět ve hře a všechny týmy jsou odhodlány reagovat na nové výzvy, které před námi stojí. Závod prošel díky potřebným investicím rozsáhlou modernizací, díky níž se řadí mezi nejmodernější továrny na výrobu motorů v  Evropě. Jsme hrdí na to, že můžeme přispět k přechodu na benzínové motory PureTech s  nízkými emisemi,“ uvedl Arkadiusz Suliga, ředitel továrny v Tychy.

MEDIA CP TYCHY_0_0.jpg

MEDIA TYCHY2_0_0.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, brutall napsal:

Jeden maká a tři vzadu koukaj :D

No maká... opřít se o mašinu umí kde kdo.(takovou fotku i s těma čumákama vzadu a barvou trička bych vyfotil i u nás ve firmě) 😂

@ozzy56 i v severočeských firmách v auromotive je 50 % polských zaměstnanců 🤔

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pořád přemýšlím, kde je v Tychách nějaká fabrika PSA, skoro v každém automotive jsem tam už byl a asi už mi to docvaklo. Oni předělávají fabriku Opel, která je tam odjakživa. Ale v celém tom oslavném článku o tom není ani slovo. To jsem teda celkem zvědav, jaké mají s Opelem záměry. Snad to nebude jako Cagiva a ČZ.

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Hafity napsal:

Přesně tak, Horizon bez "t" na konci.... A co Talbot Matra Rancho? Dříve Matra Simca Rancho….

chtěl jsem Horizon napsat už včera večer, ještě jsem si to jistil přes Wikipedii :), ale pak jsem si říkal, že budu za ,,chytrolína'' :D, Simcu si pamatuju od modelu Aronde--měl ji můj tovaryš a v pátek jsem ji jako učeň musel vždycky poumývat a vyleštit :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...