Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké jsou automaty v Peugeotech


Vena garážmistr

Recommended Posts

Tak pánové začal se lámat chleba. Někteří zaznamenali že u nás v rodině je péče o auta na mě. A poté co ségra ovdověla a důsledku tohoto přišla o auto, tak na mě padla starost se sháněním jiného povozu. Bohužel ségra je blondýna a jako blondýna i řídí tudíž jedním z jejich nepřekročitelných požadavků je že auto musí mít automatickou převodovku. Já osobně mám s automaty v osobáku velmi malou zkušenost párkrát jsem se svezl C4 GP kde byla  ta dost zatracovaná pilotovaná převodovka. A párkrát jsem řídil ségřino škodovku kde byla 7°DSG. Takže se ptám 308,5008,407 jaké tam byli automatické převodovky.  Ségra má vcelku dost omezený rozpočet a když porovnám octávky ve stejné specifikaci jako má a těch pár peugeotů které jsem  našel tak mi to vychází že za tu sumu za jakou je octávka z r. 2010 je Peugeot i o 3-4 roky mladší a i s výrazně menším nájezdem km. Ano vím že pokud dokážu sehnat auto které bude mít jasnou historii tak je lepší auto s nájezdem třeba 300 tis. km ale jasnou historií než auto s nájezdem třeba 150 tis.km ale s mlhavou nebo nezjistitelnou historií.  Další věcí je že veškerou péči o nový přírůstek do autoparku budu mít na starost já a tak nějak bych rád udržel " na dvoře" trochu pořádek a nerad bych si na dvůr přitáhnul úplně neznámou značku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Otázkou je, jak to myslíš, že se to nedá srovnávat s DSG. Ono starší "slabší" DSG není zrovna žádný zázrak na komfort jízdy a ty suché spojky tam nevydrží věčně. To ta silnější varianta je na tom díky mokrým spojkám lépe.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rozpočet je cca 140-150 tis. velikostně by to mělo být podobně té octávce. Nemusí to být nutně kombík. Ale nepřekročitelná podmínka je automatická převodovka. Jako ségra není žádná závodnice navíc bude v tom vozit malého Pepína. Takže asi by se naučila jezdit i s robotem ale tak nějak chci na maximum omezit budoucí problémy které to může vyvolat a nějak povědomě mě přijde že ten robot může být problematičtější než klasická automatická převodovka. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo to jsem zapomněl  NAFTA . Uvidím v sobotu pojedeme do AAAA ne nakupovat ale podívat se společně aby měla představu jak které auto vypadá a zkusila si do toho sednout jak z toho uvidí apod. Jako ona se nechce vzdát myšlenky na škodovku ale chci být připravený i na jinou variantu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pro ženskou by byla asi ideální 308 1.6 HDi, ale v automatu bude problem. Nejsem si úplně jistý, ale myslím, že v těch letech se automat dával jen ke dvoulitrum a i tak je to u nás špatně sehnatelne, lidé se automatů bojí.... 

Jinak jestli robot nebo automat je otázka, pro ženskou by asi stačil i robot, ale má svá omezení a servis taky nebude úplně jednoduchý.... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No u ní se bojím 407 protože sám jsem se se 407 párkrát svez a vím že chce trochu víc cviku při parkování díky delšímu a nízkému čumáku. Mě by pro ní ta 308 seděla jenže je to jak píšeš no těch automatů je jako šafránu.  Zatím je to jak jsem psal příprava abych měl v ruce nějaké argumenty až na mě začne sypat svoje nápady.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta tam už nějaký pátek asi leží, když je na NAVI leden 18 :aut @jarokare by možná mohl vědět víc? :myslim 
Jinak vypadá slušně. Ta kombinace motoru a AM6 bude moc pěkný svezení. Navíc 308 je povedená. Klidně bych jí koupil znovu, kdybych se měl rozhodovat :super 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do aček když půjdeš, tak počítej s tím, že tě asi přemluví ke koupi. To už je tvoje volba. Koukni na Bazoš, v okolí Kolína jsou taky, anebo na Andy, anebo ten Vracov a Bzenec. Anebo, nejlíp od autorizovaného prodejce anebo dobrého známého.

Doporučuji 5008 1,6 HDi s robotem. Prostorné auto, dobře se nasedá, není moc velké (délka 4529 jako stará Oktávka, 405, 406, 307 SW). Mám ho už devátý rok, 192 t. km, vyhovuje, takže si ho budu držet co nejdýl.

Navigace není plus, ale minus. Lepší je v mobilu, ta v autě jen zdržuje a odvádí pozornost.

Tady je jeden, ale neznám prodejce, takže to neber jako doporučení https://auto.bazos.cz/inzerat/98891562/Peugeot-5008-16HDi-80kW-rok-2009-navigace-digiklima.php

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 12 hodinami, MJSytic napsal:

 @jarokare by možná mohl vědět víc?

Jo , bylo mi řečeno , že auto se už prodávalo před rokem , ale pak to měl někdo půjčený a po vrácení ho dali na bazar znovu , takže to auto ten rok jezdilo . Jinak je ve slušný stavu , ale je na Venovi , jak se rozhodne , není problém projet si to , zvednout na heveru , udělat diag .....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pánové jsem rád že se diskuze takhle rozjela. 

No můj rozum mi velí že nejlíp by byla ona 308 kterou PeTr v noci vybral do TOP výběru. U ní nevím jak pochodím s cenovkou protože je to dvacet litrů přes a to už bude asi hodně.  Ale ukázal jsem jí Pepovi a tomu se líbí takže k přesvědčování mám další hlas. 

Oldo áčkaři mě nepřesvědčí ke koupi, tam pojedu vysloveně na čumendu aby ségra řekla tohle se mi líbí tohle ne a když řekne to se líbí aby se do toho aspoň posadila a řekla jo  tohle může pokračovat ve výběru z toho vidím dobře, dobře se mi do toho leze i vylezá atd. I když ta octa kterou jezdila do minulého týdne byla z áček a co měli předtím toho rapida tak ten byl taky z áček. Vím že 5008 není tak velká že jen vypadá že to je velké auto a ségra do loňského jara jezdila Jeepa Cherokeeho takže velkýho auta se nebojí spíš je to o tom že menším nemá takové problémy s parkováním po Praze. Jak je to u 5008 dají se složit sedačky druhé řady aby byla rovná podlaha nebo se musí vyndat úplně ven?  A ještě jedna otázka k 5008 jak na první bezpečný pohled rozeznám robota od automatu protože do inzerátů každý mázne automat a i když se dotážu na přesnou specifikaci tak si stojí na svém že automat. 

Po dnešním ranním rozhovoru ségra na škodovce nelpí tak jak tomu bylo ještě před vánoci takže uvidím co a jak domluvíme v sobotu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...