Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dotaz nováčka


gweck

Recommended Posts

Ahoj, jsem čerstvým majitelem 5008čky, je to můj druhý Francouz, první byl C4 GP (300t najeto) takže zas taková novinka to pro mě není, nicméně je tam pár věcí které jsou pro mě nové.

První, ty gumy v rozích díry na motor pod haubnou, nejradši bych je vyhodil, jsou rozdrbané, nasáklé vodou a zjevně neplní svoji funkci, ale něco mi říká, že by je tam nedávali kdyby byly k ničemu. Takže otázka, vyhodit, nebo koupit nové?  

Druhá otázka. Vlevo dole, tam kde má každá slušná 5008čka čudlíky mám něco co vypadá jako slot na čipovou kartu a vedle je něco jako doinstalovávaná BT, v návodu o tom ani slovo. Nevíte někdo co to je?

Děkuji za případnou ochotu a trpělivost s nováčkem. Z 

DSCF2516.JPG

DSCF2518.JPG

DSCF2523.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Čudlík" taky nemám, přikláním se též k nějaké vychytávce předchozího majitele.

Slot je jak píše Mojo, na parkovací nebo dálniční lístky (Francie, Itálie), musím říct, že jsem zatím narazil snad jen dvakrát, že by se mi tam nevešel.:aut

 

Jinak ty těsnící pěnový bloky jsou hodně "křehký", to je pravda, je potřeba si dát pozor a při zavírání kapoty ho správně srovnat. Myslím si, že tlumí vibrace okrajů kapoty tam, kde už není spodní tapec. To, že je máš rozbitý zapříčinil svým zacházením předchozí majitel, pokud si člověk dá pozor, nijak zvlášť netrpí.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, všechno jsem prostudoval a vyvodil jsem z toho, že gumy koupím a zanadávám si na cenu, čudlík řešit nebudu a raději na něj nebudu makat 🙂. S tím slotem na kartu jsem to tušil, mátl mě ten čudlík, jestli spolu nesouvisí...... Ještě jednou díky všem. Z 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S těma gumama opravdu opatrně, jak píše Radim, je potřeba s nimi pracovat něžně, snadno se trhají. A pak je asi dobré přesně vědět, jak mají to ukládání je docela sofistikované, chyba může znamenat, že se něco zadrhne, a ty si utrhneš/protrhneš/roztrhneš nový díl. Možná to byl i případ předchozího majitele.

Čudlík by možná chtělo zjistit, co má za funkci. Je tam kastlík a vedle snadno sundatelnej pojistkovej kryt, třeba si rychle uděláš obrázek, k čemu je "čudlík". 

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Ahoj, ještě jednou díky za rady a abych to nějak uzavřel, gumy jsem bratru za 1300,- koupil nainstaloval a mám z toho dobrý pocit, ty starý, né že vodu propouštěli, ale snad jí i přítahovaly, dneska celý auto suchý a gumy nacucaný jak houba. Původ "čudlíku" nezjištěn, sundal jsem víko pojistek a dráty od něj vedou kamsi do útrob vozu, až bude tepleji, možná se po nich pustím dále. Ahoj Z

DSCF2908.JPG

DSCF2912.JPG

DSCF2913.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...