Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Citroen c8 nefunkční pal.čerpadlo


vlastimil.pikl

Recommended Posts

Dobrý den, prosím o radu smím autem.Problém se táhne už dlouho.Když auto delší dobu klape na volnoběh a pak se chci rozjet tak zdechne a nejde nastartovat.Po otočení kličku v zapalování nevrčí palivové čerpadlo.Auto dotáhnu domů a druhý den normálně nastartuje.Při napojení na diagnostiku žádná závada.Jak zjistím závadu jestli je to palivové čerpadlo nebo jenom relé.Kde to relé najdu?jedná se o 2.OHDI 16V kód motoru RHW. Děkuji za každou radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nedávno jsem řešil s kolegou víceméně stejný problém u jeho 807. Auto dotáhl na laně, myslel si, že je to filtr nafty. Vyměnil ho, stále nic.

A měl štěstí, že jsem šel kolem 😕

Takže auto zvednout, rozpojil jsem konektor ku čerpadlu, napíchl multimetrem, měřil jsem jen volty, bylo jich 12. Tak to je jasné, čerpadlo. Nádrž dolů, nafta ven, krásná sprcha...Čerpadlo se vytáhlo a ono funguje. Aha, takže nádrž je venku zbytečně. Zkouším konektor, jo volty jsou, ale žárovku to nerozsvítí.

Byla to pojistka v motorovém prostoru. Pojistka byla dobrá, ale byly vypálené ty konektory, do kterých se ta pojistka dává. Nějaký proud to dalo, ale málo. Pak z něho vypadlo, že už to párkrát nenastartoval, ale po čase se to samo umoudřilo.

Takže jsem byl za vola, no co se dá dělat....

Upraveno uživatelem David 106s16
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to umisteni bsm pod torpedo navic ve srandakrytu je proste spatne  , jakakoliv vetsi el zavada na c8/807 skonci u vypalene bsm, voda je svine, dostane se vsude. menil jsem bsm na sve c8 i tchanove 807 a jak to na foru ctu ,malokdo ji ma puvodni 😂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To auto prostě nejede.Jel jsem po dálnici a nedokážu udržet 130km/h.To asi nebude normální.Mám nové turbo,nový egr,fap nemám,nové hadice u turba,nová váha vzduchu,nová regulace turba a egr.Vstřiky měřily a prej taky dobrý.Spotřeba je někde na 12L a jezdil jsem za 8L.Jedná se o Citroen C8 2,0HDI 16V.

Upraveno uživatelem vlastimil.pikl
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...