Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Servis


rages129

Recommended Posts

ahojte chcel by som spraviť trochu servis na aute,  výmena oleja a filtrov (okrem palivového ten bol menený cca 10tisic km dozadu) otázka znie aký materiál použiť, vedel by mi niekto podľa vin(VF33C9HZC84006548) čísla zistiť čo je do toho najlepšie? olej približne viem total 5w30 Ineo ecs keďže mam fap ale filtre vôbec neviem podľa čoho vyberať hlavne niake kvalitnejšie. A tiež z kadiaľ objednať tie veci lebo som sa veľa dočítal o všeliakych pančovanych olejov a nemam skúsenosti v eshopoch čo sa týka tohto tak si nechám poradiť ak ste niekde boli spokojní a bolo všetko v pohode.

tiež by som chcel aute dopriať aj výmenu prevodového oleja keďže ma najazdené 200tisic km a neviem či to niekto predomnou robil(mechanik mi vravel že by sa malo preventívne meniť každých 100 tisickm) len tiež neviem aký olej tam naliať a aký je presný postup je to v pohode alebo to mam radšej zaniesť do peugeotu nech to vymenia? 

a v neposlednej rade by som chcel vymeniť aj komplet brzdy(kotúče a doštičky) mam aj esp system v aute ale na tuto výmenu si netrufam v garaží tak som sa chcel spýtať či cca nevie niekto koľko si za materiál k tomu pýtaju v peugeote, treba vymeniť aj brzdiaciu kvapalinu ? 

A teraz fakt posledná vec  potreboval by som vymeniť aj podblatníky predné (tie čierne plasty okolo kolesa), vedia mi to tiež v peugeote objednať a čo by to vyšlo? či sa viac oplatí z netu niaku druhovýrobu napr. Ďakujem za pomoc

Upraveno uživatelem rages129
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

i bez vinka  - purflux - je to original montovany do PSA
podbehy z polska jen asi bude potrebna mirna uprava - tak prihnout tam udelat dirku
brzdy ESP nebo bez system stejny - brzdovka jen pokud je uz vodnata (5 a vice let)- na to jsou meraky (vymena teda potrebuje DIAG)
olej je dozivotni aspon to tvrdi kazdy servis peugeot - pokud blbe neradi nebo nejde pres zuby nechej ho tam

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

do převodovky potřebuješ tento olej a můžeš si u tam objednat i olej motorový a filtry, beru u nich už roky a žádný problém, ceny mají solidní, ještě jednou zdůrazním, jiný olej, než z tohoto odkazu do převodovky nedávej :bojim

odkaz https://www.oleje-pema.cz/prevodovy-olej-total-transmission-gear-8-75w-80-1l_33648.html

brzdy si nech vyměnit v servise--nemusí to být servis Peugeot, dej to do servisu, kde dělají běžně auta peugeot a citroen, nechej určitě vyměnit i brzd. kapalinu

filtr olej v motoru--OEM 1109 AY, vzduch. filtr--1444 TJ, filtr nafty--1901 95

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

áno presne ten olej som chcel dať do tej prevodovky,  cez ktorý otvor to mam dávať? cez nalievaci alebo môžem aj cez kontrolny? lebo k tomu nalievaciemu je zlý prístup a taká jedna otázočka ešte teoreticky keby nemám na to vôbec čas na výmenu oleja v motore a v prevodovke tak napr vo final cd (peugeot) berú aj olej čo si ja donesiem že mi ho vymenia alebo iba ich vlastný dávaju, lebo kopu krát som videl že si niekto doniesol vlastné diely do final cd :) tak isto som chcel aj zhodiť vanu  lebo tam zostáva 2-3 deci starého oleja ale s tým sa mi asi srajkať oni nebudú čo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...