Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Couvací světlo jako bludička ve tmě


Recommended Posts

Pánové, nevím jakou máte zkušenost vy, ale Traveller má couvací světla hodně slabé a při couvání za tmy na volném prostranství není v zrcátkách nic vidět.

Řešil jste to někdo výměnou za silnější LED žárovky do couvacím lamp a nebo přídavným couvacím světlem?
Nevíte jak moc si nechá líbit LED žárovky či světla (canbus, signalizace prasklé žárovky, přídavné světlo).
 

_vyr_4332PB272382.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Ahoj @Vašek Traveller

vyřešil si to nějak ?
Mě to taky dost překvapilo. Předváděcí jízda samozřejmě nebyla potmě, tak když sem couval poprve potmě, doslova, tak mě hodně zachraňovala couvací kamera. Zrcátka, jinak celkem ucházející (zasloužila by si mít ve spodní části sklopenou/oddělenou plochu), mi byla uplně naprd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 11 měsíců později...

Zadni couvaci jsem vymenil za tyto https://www.aliexpress.com/snapshot/0.html?spm=a2g0s.9042647.6.2.53054c4drkbEKa&orderId=8127120500444338&productId=32728326939

je s nima trochu lip videt. Kdyz uz jsem byl v tom, tak jsem svetla stropni + kufr prohodil za https://www.aliexpress.com/item/33004489549.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3abe4c4dEV1cnI

Myslim, ze skrze standardni zadni couvaci svetla uz to lepsi nebude, s led je asi maximum, co z nich lze vyzdimat. Porad bych tam videl skryte moznosti. Pridelat extra couvaci svetlo - naraznik? Na strechu na pricnik? Na uchytku pro pricnik? No nevim ... asi slevim a zustanu jen u led v couvackach ... 

https://www.ledakce.cz/led-epistar-pracovni-svetlo-48w--3071lm-9-32v--ip67--1-1-zdarma-/

Kdyz ale ted o tom premyslim, mam takovy pocit, ze s led svetlama v couvaci kamere ted v noci trochu poblikava - ze by frekvence z led svetla se spatne skladala s obrazem v kamere? Mozna to delalo i pred tim, jenom jsem si az tak neuvedomoval ... taky mozny. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jsou to BOAOSI 2x Car LED Lamp 1156 5630 CREE Chip Backup Reverse Light Bulb for Volkswagen VW jetta Passat B1 B2 B4 B3 B5 B6 T4 T5 

https://www.aliexpress.com/item/32728326939.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3d024c4d0cJGkd

koukam, ze ted je prolink jiny, tak co jsem tam pajstnul pred tim? Sorry teda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

On 5/22/2021 at 7:39 AM, Pitroch said:

Kdyz ale ted o tom premyslim, mam takovy pocit, ze s led svetlama v couvaci kamere ted v noci trochu poblikava - ze by frekvence z led svetla se spatne skladala s obrazem v kamere? Mozna to delalo i pred tim, jenom jsem si az tak neuvedomoval ... taky mozny. 

Ano je to velmi pravdepodobne spravne pozorovani, protoze LEDky dost casto nemaji dostatecnou setrvacnost at uz termalni (rozhavene vlakno klasicke zarovky) a nebo fluorescencniho filamentu, tak budou blikat.
Jasne je to u napajenych pres nejake trafo/AC-DC menic z 220V kde nebude asi plne vse uhlazeno.
Jak to bude u auta mi neni uplne jasne, neb teoreticky je okruh napajen ze stejnosmerne baterie.
Ale take je to rozsvicene za chodu motoru a tim i alternatoru co dobiji tu baterii a pokud tohle dobijeni nebude vyhlazene kondikama dost tak by to mohlo byt zdrojem ruseni a tim asi i blikani.
Jelikoz problik bude 2x za sinus na kazdem pruchodu nulou, a pri nizke setrvacnosti LED to bude nekde v radu mili-mikro sekund casu, coz vetsina lidi nevidi, vetsine to ani podvedome nevadi, ale sou pry lidi co je jim z toho zle protoze to blikani nejak podvedome "vidi". Kamera ma svou frekvenci kdy "vyfoti" obrazek a sklada z nej souvislej video obraz, neb stale je to X snimku za vterinu a tak kdyz dojde k nejake synchronizaci tak bude stroboskop videt i na kamere .. viz treba YT a palubni kamery a koncova LED svetla .. nekdy to blika az moc.

Ja sem to este nedotahl ale "idea" je pridat externi svetlo nejspis dolu pod naraznik na ram tazneho a pripojit ho pres konektor tazneho (minimum zasahu do elektroinstalace a exterieru u auta v zaruce).
Treba timhle https://www.svetzarovek.eu/svetlomet-led-couvaci-12-24v-2600lm-homologace-r23/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako blika, ale zase zadna tragedie to neni. Je to tezky jak na to. Tohle byla nejlevnejsi varianta, jak polepsit bludicky. Svetlomet za 1000,- se me uz nechce se priznavam a navic ja mam smolika, pac nemam tazne a problem jak teda napojit pridavne svetlo na zdroj (zaruka) ... Ale zase na druhou stranu, kdyz clovek nacouva do patniku, tak je to drazsi podstatne! Takze u me asi varianta napajeni z pojistkoveho boxu, svelomet pridelat nekam pod naraznik a bud pridat vypinac a zapnout pri couvani nebo se napojit nejakym zpusobem na zadni couvacku a pres nej spinat (asi pres relatko) pridavne svetlo -> to je mega projekt 🙂 Jo a jeste protahnout kabely ... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 roky později...
  • O 9 měsíců později...

Ahoj, včera jsem na Proace také měnil žárovky ve zpětných světlech za LED. Použil jsem tyto.  Každá má světelný tok 1440lm, prostor za autem je již konečně vidět, v kameře nic nebliká a prasklou žárovku to nehlásí.

Rabel LED autožárovka BA15S 24 smd 3030 12V P21W bílá - LED autožárovka | Alza.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, LED žárovka v couvačkách je dost vidět viz foto. Ale svití to oproti klasické žárovce o dost lépe. U tak velkého auta potřebuji při couvání vidět do zadu a né ty bludičky co tam byly. I kamera při osvíceném prostoru lépe spolupracuje a obraz je jasnější. Když budou mít na STK kecy, tak tam na ten jeden den dám zpět to co tam bylo. Jen je škoda že auto za víc jak mega je vybaveno světly z pravěku a poloxenony.

20240318_164230.jpg

Upraveno uživatelem dextrone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Originál xenony mají výkon žárovky 35W (3200 lm a více), zde je výkon z nějakého důvodu snížen na 25W (2000 lm, proto říkám poloxenony) a dle mého názoru je to dost znát na intenzitě svitu o proti těm s 35W. Probíralo se to zde.

xenony ostrekovac - Stránka 2 - Peugeot Traveller - Peugeot Club Amis de Lion (peugeot-club.com) 

Upraveno uživatelem dextrone
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...