Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jaké řetězy na 215/60 R17


requo

Recommended Posts

Ahoj,

od prosince 2018 jsme majitelem Peugeot Rifter, zimní kola jsou v rozměru 215/60 R17 (uvedené ve VTP jako povolená modifikace). Rád bych si pořídil sněhové řetězy, jen se objevil trochu problém s výběrem. Dle konfigurátoru u pewag a výběru tohoto typu pneu se objevil nápis "podle údajů výrobce není povoleno použití sněhových řetězů". Dle slov prodejce je možné na tyto kola nasadit řetězy K-Summit za cca 6.500 Kč bez DPH, případně textilní řetězy se zdůvodněním, že jiné by mohly poškodit kolo nebo brzdiče.

Nemáte někdo zkušenosti s tímto rozměrem kola? Nebylo by možné přeci jen třeba Pewag servo Sport, které jsou přeci jen o polovinu levnější a mají menší "průměr" ok? Textilní řetezy se mi moc nechce, měl jsem jednou a posypaná a následně zledovatelá cesta z nich udělala hadr. :( A K-Summit funkčně asi ok, ale 8.000 na těch pár použití za rok (nežiju na horách ani Vysočině :) mi přijde možná přeci jen docela dost.

Budu vděčný za všechny rady a tipy. Děkuji.

Upraveno uživatelem requo
oprava rozměru pneu, chyba
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 46 minutami, P607Olda napsal:

O tloušťce řetězů, vzhledem k místu kolem kola: k brzdiči nezasahují a kolem kola těch 9 mm určitě je. Mohl by být problém při zatočení nadoraz, tak na to si dej pozor.

Podívam se na Tebou doporučené a vyzkouším. Já jsem si právě úplně nedokázal představit, jak by mohli dosáhnout k brzdiči, ten je přeci dost daleko, ne? Kola jsem tam nechal spíše omylem, kupoval jsem skladový vůz (který byl v ČR), takže omezený výběr a nějak jsem velikost kol na zimu neřešil, moje chyba (mohl jsem vzít 16tky) - ale když už mám nové 17tky i zimní, tak to měnit nebudu. 

Mě ještě napadlo (nevím, jeslti to tak je), pokud výrobce nedoporučuje žádný konkrétní typ řetězů, nemůže při jejich použití s tím být problém při případné nehodě s pojišťovnou - že byly použity řetězy i když výrobce jejich použití nedoporučuje? V TP mám 17tky zapsané. Asi je to ale nesmysl.

před 52 minutami, ozzy56 napsal:

bohužel neporadím, ale jen dotaz--jaký máš motor prosím, rozměr pneu v TP je i 16 palců? (pneu myslím 215-65-16), díky :)

Benzín 1,2 ve vyšší výbavě. Je to trochu línější, ale na klidnou rodinnou jízdu to po ČR dostačuje. Do nafty se mi nechtělo, přeci jen, určité nezanedbatelné procento mám i krátkých cest. A v té výbavě to bylo trochu levnější. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brzdič je uvnitř, toho by se to týkalo, pouze pokud bys měl jednotlivé pruhy, např. textil anebo nějaké nouzové, které provlečeš dírou v disku. U brzdiče bývá velice málo místa.

Pojišťovna - to už je hodně teoretické. K tomu se nedovedu vyjádřit. Použití řetězů je v minimálním procentu, já jsem je použil snad dvakrát za více než mil. km, a to jezdím i po horách a na hory. Řetězy jsou v autě spíše proto, abys je nepotřeboval😁

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...