Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nová TV


Milan+

Recommended Posts

No ja si TV koupil skoro před třemi lety, a kupoval jsem chytrou s DVB-T2, tak mam ted vystarano. Segra kupovala vloni, s nikým se neporadila, chtěla velkou, chytrou, drahou, tak tedˇ si koupí STB za 500,- a bude mit velkej a blbej monitor. I když samotný internetový funkce asi pujdou.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OT

s timto je taky spojeno ze v autech prestanou fungovat standartni digitalni tunery tv, treba dnes jsem nacenoval panovi novy tuner-modul (DAB) ktery ma T2 , krabička 23000,- plus 1h montáže a 1h diagnostika (mercedes benz GLS 500 z 2017) takze sakum prdum 26000,-

stb za 500 by mu nepomohl 😂

mmch objednano 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pleteš jabka s hruškama. DAB a DVB-T 1 nebo 2 jsou dvě rozdilný věci.

Digital Audio Broadcasting (DAB) je digitální rozhlasová technologie

Digital Video Broadcasting – Terrestrial (DVB-T) Je digitální TV

To je k tomu DAB kterej tam pišeš, ten s tim nemá co do činění. TV ano, ta by mu nešla pokud je MB tak pozadu :D

Stejně nechapu na co je komu v autě TV :myslim Pomaha to nějak řízení?

 

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku jasbe ze DAB me i minuly tuner ale byl bez T2 , DAB ma vetsina tuneru , jen to tam uz pisu ze setrvacnosti , v podstate jsem mohl napsat tv tuner s t2 jen sem v podstate napsal tv tuner s dab a t2 😉

v praze a na dalnicich  v kolonach tv k nezaplaceni, samo s assistentama jizdy. proste jen sedis a cucis (a samo pripadne decka jsou klidna 😁}

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, mám asi hloupej dotaz, ale STB jsem potkal hodně dávno - před lety, když se přecházelo z analogu. Pamatuju si, že připojené to bylo přes SCART a šlapalo to. Víc už si nepamatuju. Teď ale řeším trochu jiný problém - prozatím jsme v garsonce a nemáme TV, používám DVB-T1 tuner do USB v notebooku. Teď ale nechci kupovat nový USB, protože se za pár měsíců budeme stěhovat do většího, kam přijde starší DVB-T1 TV od rodičů, ke které budu muset mít STB a nové USB T2 už pak nevyužiju. Otázka zní, když teď koupím STB a připojím ho na USB tuner (přes KOAX, jiný vstup to nemá), bude to chodit? Respektive umí STB vysílat "svůj" kanál do TV přes koax? To asi ne, co? Bohužel si to teď nemám kde osahat a vyzkoušet.

Vím že je to hloupej dotaz, ale do googlu jsem to asi sypal nesrozumitelně, tak mě prosím nekamenujte.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

skypeja, pokud myslíš připojením přes koax antenní vstup, tak by jsi musel mít set top box s RF modulátorem, který signál převede do vf signálu pro anténu (většinou je to 9. kanál). Tento STB má samozřejmě výstup scart, hdmi, který potom použiješ u nové televize bez DVBT2. Bohužel těchto STB je na trhu jenom pár.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A tak @skypeja nemusíš hned házet flintu do žita. 

Podle heureky jsou dostupné dva modely s modulací https://www.heureka.cz/?h[fraze]=set top box s rf a samozřejmě mají další výstupy, které pak použiješ na televizi. Ceny mi přijdou v porovnání s modely bez RF modulace srovnatelné.

Být Tebou, koupil bych jeden z nich a i kdyby se Ti náhodou nepovedlo naladit 9. kanál se slušným obrazem na Tvém ntb, tak by jen počkal v krabičce na stěhování.

Další možnost je objednat jej někde na shopu, zkusit a pokud by se nevedo vrátit do 14ti dnů - pak v tom budeš za poštovné.

A nejlepší možnost je zkusit se domluvit na kamenné prodejně (oba mají mít Expert elektro), zda jej nemají vystavený a přijít tam s ntb a zkusit si to naživo.

Upraveno uživatelem RichVa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za ty v této oblasti  neznalé. Jestli to dobře chápu tak k propojení jedné a druhé škatule aby fungovalo korektně je potřeba použít lepší kabel než koaxiál tudíž SCART nebo HDMI nebo musejí být použity oba SCART+ HDMI zároveň ?    Možná to zní blbě ta otázka ale fakt pro mě je tohle fakt už vyšší dívčí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedna technická. Není náhodou ta RF modulace to, že ten STB udělá z digitálu analog a posílá ho na koax výstup? Já jen, že některé USB DVB-T moduly umí jen digitální signál a analog nenaladí. Tak na to bacha :myslim

@Vena garážmistr Ideální propojení STB s TV je přes HDMI - přenáší se obraz i zvuk v té nejvyšší dostupné kvalitě ("placaté" TV ho mají v 99% případů)
SCART je takový předchůdce HDMI. Funguje podobně, ale neumí tu nejvyšší kvalitu. (používá se u starých CRT TV)
Koaxiál je vlastně anténní kabel - na propojení STB - TV není vhodný a dá se říci, že je vlastně nepoužitelný. Využívá se jen u retro TV, které mají jen tento typ vstupu a musí se vlastně pomocí vhodného STB z digi signálu vyrobit signál analogový, aby ho TV naladila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@MJSytic dík takhle polopaticky mi to stačí. Máti mě nutí abych jim to zprovoznil tak to zkusím jak to pofrčí přes SCART a když tak dokoupím HDMI ale myslím že na to jak oba používají televizi tak jim bude stačit SCART. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak, SCART je v podstatě převlečený původní CINCH, tzn. takové ty kabely s kulatými konektory, které byly navíc jednosměrné. Stejně tak se dá SCART koupit obousměrný (tzn. má v sobě 6 cinch kabelů) anebo jednosměrný (má jen tři). Nejčastější závada, kdy nehrálo DVD na televizi byl právě obráceně připojený SCART.  Tou historií je dáno i maximální rozlišení, které je SCART schopen přenést. Je primárně určen pro TV v klasickém rozlišení na rozdíl od HDMI, které je primárně pro připojení monitorů tzn. násobně vyšší rozlišení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...