Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

508 RXH 2016 - zvláštny problém s kúrením


profor

Recommended Posts

Ahojte,

na mojej RXH sa mi stala zvláštna vec. Znenazdajky mi po asi hodine jazdy zahlásilo rádio príliš vysokú teplotu systému a stíšilo hlasitosť na max 15. Po zvyšok jazdy som počúval na 15ke a po tom, ako som na chvíľu stál na pumpe sa to asi ochladilo. No nič.

Teplotu v ínteriéri som mal nastavenú na 21 °C ale pravda je, že mi bolo proste teplo, znížil som teplotu na 20 °C aj 19 °C čo prakticky nikdy nepúšťam, lebo neznášam ten studený vzduch.

O niekoľko dní som išiel na dlhšiu trasu a opäť som si všimol teplo v interiéri aj keď som mal 20 °C nastavených. Vonkajšia teplota bola okolo nuly aj počas tej prvej jazdy, keď rádio hlásilo vysokú teplotu. Takže som začal bádať a chytil som palubovku (black panel) ovládania klímy, teplé jak inkubátor. Chytil som palubovku pod volantom (na strane pravej nohy), horúca jak hovado. Celý stredový tunel na strane bočnej, teda tej, čo vedie popri sedačke bol doslova žeravý. Vrch tunela nie (kde sú tlačítka).

Vypol som fúkanie, náporom vzduchu zvonku išiel dnu studený vzduch a tunel pomaly ochladol. Potom som si spravil pauzu na pumpe a na ďalšej ceste som pustil kúrenie na 21 °C a už sa ten tunel nezohrieval. Je pravda, že potom teplota vyliezla na 7 °C a viac, tak je možné, že to nejak súvisí.

Nestretli ste sa s tým niekto? Mne to vypadá, že po tej búračke, ok nedá sa povedať, že to bolo niečo strašné, ani airbag nevystrelil, mi tam niečo vyskočilo a fúka mi pod palubovku?

Teplotu to ale dokázalo regulovať. Teplota vody na palubovke bola konštantná pod 90 °C.

 

Ďakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...