Vašek Traveller Posted December 27, 2018 Share Posted December 27, 2018 Tak jsem dostal pod stromeček od auta novou, rozsvícenou “ikonku” AdBlue ve 12.000km. Jak jste na tom vy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vašek Traveller Posted January 4, 2019 Author Share Posted January 4, 2019 Tak AdBlue doplněno. Výstraha psala dojezd 2100km. Hned po natankování zhasla kontrolka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssob Posted January 11, 2019 Share Posted January 11, 2019 Já dotankoval doplna když bylo najeto 3000 km, měl jsem před sebou dlouhé cesty a nechtěl jsem aby mi to začlo svítit někde na balkáně, protože prý to ve výrobě plněj jen na cca 10 litrů. Už si ale nepamatuju kolik se tam tehdy vešlo. Teď mám najeto 17 tis. a zatím žádná signalizace. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vašek Traveller Posted January 12, 2019 Author Share Posted January 12, 2019 Tak výrobce tvrdí:, že nádrž AdBlue má 22,4litru a vydrží na 15.000km. Což mi tak nějak odpovídá. Kdyby tomu bylo tak jak píšeš (plní na 10litrů), nevycházelo by to matematicky. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ssob Posted January 13, 2019 Share Posted January 13, 2019 No nevím, když jsem to v těch 3 tis. doplňoval vešlo se tam mezi 10 a 15 litry. Kolik přesně už si nepamatuju, ale každopádně nemohla být nádrž z výroby plná, za 3 tis km jsem mohl spotřebovat 3 až 6 litrů. Až dodatečně jsem se od známého z Peugeotu dověděl, že to ve výrobě neplní doplna záměrně, protože kdo málo jezdí a nevyjede močovinu max. tak za dva roky může mít problém, protože ztrácí své vlastnosti a také může cosi zalepit. tak nevím. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pijerek Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Na mě vyskočila výstraha zhruba v 11.000km. Chvíli jsem s tím jezdil, v předpokládaném dojezdu 2.100km to doplnil a vešlo se tam lehce přes 17 litrů. To by nebylo nic zvláštního, ale po dolití výstraha zůstala svítit. Svítila ještě asi dva dny, několik startů a trvalo jí přes sto kilometrů, než se při dalším startování už neobjevila. Upřímně už jsem si hledal volný termín pro návštěvu servisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 v návodu k autu není nic ohledně doplnování AdBlue a svícení kontrolky? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pijerek Posted February 4, 2019 Share Posted February 4, 2019 Koukal jsme do manuálu v aplikaci v telefonu a nenašel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vašek Traveller Posted February 7, 2019 Author Share Posted February 7, 2019 (edited) Tohle se mi stalo u pracovní Toyoty ProAce, kde po doplnění jsem musel ujet cca 80km, než si to kontrolka rozmyslela. Také jsem už plašil se servisem. U Travellera zhasla hned po natankování při nastartování u benzínky. Důvod nevím, ale je to lepší pocitová varianta:-) Edited February 7, 2019 by Vašek Traveller xSilver, Milanlv and ozzy56 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marc159 Posted March 17, 2019 Share Posted March 17, 2019 (edited) Poprvé se kontrolka rozsvítila po 8000 km. Dotankoval jsem z koupeného kanystru, 4,7l. Kontrolka zhasla až během jizdy, taky asi po 80 km. Při 10 000 km jsem dotankoval ze stojanu Benziny 15,7l do plna. Citroen Spacetourer Edited March 17, 2019 by Péťa Necituj předchozí příspěvek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgeee123 Posted April 29, 2019 Share Posted April 29, 2019 kontrolka sa rozvietila približne pri 11200 km, adblue som dotankoval asi 300 km potom zo stojanu na shell pumpe, do nádrže sa zmestilo približne 17 litrov a kontrolka sa po naštartovaní už nerozsvietila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vašek Traveller Posted June 27, 2019 Author Share Posted June 27, 2019 Pro zajímavost: Doplnění AdBlue. Vyrazil jsem si do zahraničí a trochu jsem se bál, co to udělá. Nečekal jsem na rozsvícení signálky. Nerad bych honil igelitové pytlíky po pumpách:-) Natankováno 14,3 litru AdBlue po cvaknutí. První tankování jsem měl před 15.063km - také na cvaknutí. Tedy reálná hodnota. Má spotřeba je v průměru AdBlue: 0,9 litru na 1.000 km 0.09 litru na 100 km 1053,36 km na 1 litr Cena 0,02 Kč na 1 km Což tak všeobecně vychází u těchto motorů. cena 16,90 Kč/litr. radim.1008 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted June 27, 2019 Share Posted June 27, 2019 No tak a teď ať mi někdo vysvětlí proč vůbec takový nesmysli do osobáků dávají, podle mě je to tam jen pro formu a zbytečně. Tvůj výpočet mě v tom jen utvrzuje. S AdBlue mám osobní zkušenost z práce na busech je toto používáno již řadu let. Ano beru v potaz že poměr velikosti busu a " dodávky" je trochu větší ale busy s motory E6 mají spotřebu AdB přímo šílenou a to samé vím i o nákladních autech s motory E6. Busy se musí tankovat AdB každý druhý den po zatažení do garáží pokud jezdí normální linku pokud jezdí náročnější linku ( 177, 136, apod.) tak se tankuje každý den a v průměru se tankuje cca 20 L a to na ujetí cca 600 - 900 km. Ano bus má motor o obsahu 6 - 7 l což pokud vztáhneme na velikost motoru je tedy 3x větší, výkon určitě 3x větší není. Takže pokud bych to bral tak nějak proporcionálně tak by aby to fungovalo poctivě u osobáku měla být spotřeba AdB v řádu litrů na 100 km a ne v řádu decilitrů. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vašek Traveller Posted June 27, 2019 Author Share Posted June 27, 2019 (edited) Však nové verze (pokud jsem správně pochytil) EURO 6.1. a EURO 6.2. EURO 6d-TEMP mají větší spotřebu AdBlue. S EURO 6 na tom nejsme u osobáku ještě tak zle. Edited June 27, 2019 by Vašek Traveller Necituj předchozí příspěvek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vena garážmistr Posted June 28, 2019 Share Posted June 28, 2019 Jasně ale ty busy mají první E6 a oproti E5 je tam nárůst spotřeby o víc jak o polovinu. E5 stačí při podobném nájezdu tankovat jednou za 4 - 5 dní . Druhá věc je když vidím tady ten obrázek za kolik to tankuješ to je nesmysl ta cena. Protože distribucí toho AdB v cisternách se zabývá zatím málo firem a je to úplně nezávislé na čerpačkách. Ano po čase se to kazí ale dnes se po čase zkazí i nafta nebo benzín tak je potřeba to tankovat tam kde hojně tankujou nákladní auta nebo autobusy které zajistí že se to v té nádrž rychle vyměňuje. A hlavně když to signalizuje takhle dopředu tak to nemusím brát na první předražené pumpě kterou potkám. Vloni jsem jezdil brigádně na kamionu a měli jsme výslovně zakázáno tankovat na dálnici a to jak naftu tak AdB. Vím že jsme to tankovali v Humpolci ve městě a rozdíl v ceně byl přes 10 korun na litru určitě na naftě byl 1 -2,5 koruny na litru ale když si vezmu že tam dám 40 litrů tak je rozdíl dát za litr 16 nebo 7 korun. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rass76 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Mne sa rozsvietilo adblue po prvych 6tis, natankoval som zo stojanu 13litrov na cvaknutie, teraz mam 11 a rozsvietila sa znovu, prsiel som vo francuzku asi 7 velkych pass, plno nalozeny. Teraz dotaz: mozu mat velke kopce a plna zataz az taky vplyv na adblue spotrebu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spagetti73 Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Můj názor, že nemůže... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ozzy56 Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 myslím, že může--pokud jezdíš v kopcích plně naložený, budeš častěji šlapat na plynový pedál až k podlaze, tím bude mít auto i vyšší spotřebu paliva a logicky i vyšší spotřebu AdB Péťa 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vašek Traveller Posted July 10, 2019 Author Share Posted July 10, 2019 (edited) Také se klaním k názoru, že může. styl jízdy toto ovlivňuje stejně jako spotřebu. Navíc máš automat, tem žere víc než manuál. Tedy i větší spotřeba močoviny. Nemáš už EURO 6 nové generace? Edited July 10, 2019 by Péťa Odstraněna prázdná citace Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petrhla Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 Kontrolka se mi rozsvítila po 5200 km, dotankovano 11,5 l adblue. Jezdím asi 80% město a zbytek okresky. Kontrolka hned zhasnula. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts