Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Přídavné el.topení P307 benzín


inoxing

Recommended Posts

Ahoj,

měl bych dotaz, jestli někdo dodělával elektrické topení do P307 benzínové verze? Co vím, tak benzíny tohle běžně neměly, zda-li vůbec. Běžně to mají HDI a z toho by se to dalo použil. Co mě zajímá...Co ovládá tento elektrický radiátor (BSI, motorová jednotka, klimatronic)? Je nutnost mít HDI jednotku, tedy nejde použít z benzínu (kódování, výstup...)? Přítop ovládá BSM jednotka v motorovém prostorou nebo relé box vedle BSM pro HDI? Přes diagnostiku v jedné z jednotek je volba "přídavné topení" (u benzinu 1.6), jedná se o povolení tohoto přídavného přímotopu? Tak nějak zhruba jsem zjistil, že těleso topení (to plastové těleso v autě) je podobné, tedy záslepka na tento přítop je odstranitelná.

Nutnost dozapojit kabeláž, nějaký relé box a drobnosti tohoto nevidím jako problém, ale moje představa je taková, že ovládání topení musí být řešeno originálně- žádné dodělávky přes vypínač apod. Musí to celé ovládat originální logika. Mám digitálně ovládanou klimatizaci- jednozóna, CAN-VAN, benzin, 2002.

Pokud to někdo zná u HDI, rád bych, aby se připojil do diskuze, díky. Měl jsem tenhle přímotop už v několika nafťácích a příjde mě to dobrá věc, když to v mínus 20 C hned začne topit. Když vezmu v potazm, že přímotop z HDi jde sehnat za 300Kč, tak to není tak hrozná cena. Ten zbytek je práce a korunové položky. Nevim, jestli si toho někdo všiml, ale u "digital klimatizace" začne topit auto na automatický režim až kolem 70°C teploty chladící kapaliny- předtím jede ventilátor na minimum a až je kapalina ohřátá, tak pustí ventilátor naplno (vyjma manual režimu, max na sklo). Rozpady ze SB níže.

Díky a pěkné svátky. :papa

Bez názvu1.png

Bez názvu2.png

Bez názvu3.png

pyUBh0W.jpeg

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

v mojej 406 spina tie relatka v ciernej krabicke u baterky   RJ motora ale zrejme to komunikuje s panelom topenia 

dorobit to dorobis ale ten automat no neviem jedine nejaky vlastny spinaci obvod ktory sa bude riadit teplotami v klimaboxe inak by ti to tam roztavilo plasty 

rj motora jednym kabelom spina 1 stupen jedno rele (1 spirala)

druhym kabelom spina 2stupen  2 rele   (dve spiraly)

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Niekde sa o tom bavili tuším a je to len ako prídavné kúrenie, keď sa naštartuje auto, pomáha to ohriať vodu v radiátore alebo tak nejako. 

Ale aj tak neviem, aký význam to má na benzín, po 1 km by už mal fúkať teplý vzduch. Nič v zlom, pokiaľ to tam nebolo predtým, radšej by som riešil webasto, ale ta cena by asi prevýšila hodnotu auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, máte pravdu, není to nic nepostradatelného, jen jsem to zahlédl nedávno někde na inzerci a napadlo mě to za těch pár korun koupit a zapojit, pokud by to šlo. Třeba mě ten digitál nepouští topení, dokud není kapalina nad 70°C, a auto pak topí třeba až po 5-10km (do té doby to digitál na automatiku jen pouští na minimum), proto mě to napadlo.

Souhlasím, že Webasto nebo Eberspacher tohle řeší, sám jsem měl dieselovou jednotku na starým SAGu a to je o něčem jiném, ale tam to byl velkej koráb, kde ta stará tdi nafta sakra trvala zahřát a vytopit. Jezdil jsem kdysi jedničkovou fabii sdi a tam tenhle el. radiátor byl a po nastartování to hned začlo lehce topit, takže přední sklo to začlo hned odmrazovat, ledovka šla hned lehce dolů. Mají to dneska běžně třeba dvojkové diesel Octavie, tam se to jmenuje PTC. Nejde mě ani o komfort, jen v těch mrazech ten el. radiátor do minuty ohřál sklo tak, že ledovka šla lehce setřít. 

Zeptám se takhle, je nekde dostupne schema ze service boxu nebo odkaz na schemata se zapojenim tohoto heateru? V podstate me zajima pinout te moji benzinove jednotky Bosch ME 7.4.4 a schema zapojeni toho el. radiatoru u HDi (predpokladam, ze benzinova verze neexistuje?). Ja jeste budu hledat, ale v SB se k schema teď nedostanu, u neplacene licence. 

Přínejhořším tam namontuju to z Trabi: :roker

https://auto.bazos.cz/inzerat/96008438/RARITA-pridavne-topeni-na-trabanta.php

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...