Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

To musím okamžitě varovat že opravdu ne ;) Za prvé nové origo nádrže jsou inovované, fungují jinak než původní a za druhé tyhle repasy se hrozně serou a končí to i výměnou kat/fap/scr ;) řešil jsem člověka co zkusil 3x repas a nakonec tam dal novou, protože to bylo za trest ;) suma sumarum ho to vyšlo na 50k.. 

• O 1 měsíc později...
Odesláno
V 3. 7. 2021 at 14:19, Danyjel napsal:

Citroen Berlingo, r.v. 2015, v roce 2018 menena nadrzka udajne za novy typ (jine obj. cislo), ovsem letos opet stejna chyba (P20E8) a dalsi vymena... pry jsem byl prvni, komu menili jiz jednou menenou nadrz za novy typ... 😕

První nejseš ja mam 1,6Hdi 73KW 2015,1.výměna 2018,30 oookm,ted 2022 druhá 80000km.

• O 3 týdny později...
Odesláno
On 2/14/2022 at 7:57 PM, Charlie Rose said:

Ahojky, tak se nám to také narodilo, čekali jsme to dýl a tajně doufali ,že to náš pažout neporodí, ale už je to tady - po šesti a půl letech života a 136 000 km z něj vypadla porucha

P 20E8 - což už všichni majitelé aut s AdBlue vědí co znamená -     Nedostatečný tlak v okruhu močoviny         a všichni víme, co z toho plyne.

Nezabránila tomu ani v roce 2017 výměna modifikovaného víčka na plnícím otvoru (95P23A + víčko: 1631999880), ani v roce 2019 preventivní přehrání softwaru dávkování AdBlue (95T33A) - vše při svolávacích akcích.

Nejprve jsem chtěl objednat nádrž z Polska - https://eurofrance.cz/catalog/product/view/id/161232/category/311/

(O vyřazení AdBlue z činnosti jsem neuvažoval (ikdyž to hlavně u náklaďáků spousta lidí dělá), opětovné uvedení do provozu je pak kvůli degradaci zbytků močoviny v systému problematické a ještě dražší.)

Nakonec jsem to nechal udělat v Peugeot autorizovaném servise, kde jsem auto kdysi kupoval - cenu nabídli podobnou, s prací za nějakých 19 239,- Kč včetně DPH

Připojuji vám náhled vyúčtování faktury:      Faktura.pdf

Po výměně je vše plně funkční a je pravda, jak už tu někdo poznamenal, že nové čerpadýlko je daleko víc slyšet. Po zhasnutí motoru zřetelně slyšíte, jak se pár vteřin odčerpává močovina z vedení zpět do nádrže. U starého to bylo také slyšet, ale daleko míň, až to člověk skoro nezaznamenal.

Starou nádrž jsem rozkuchal a žádnou zjevnou závadu jsem neobjevil. Vše uvnitř bylo perfektně čisté, žádná nečistota, oxidace ani krystalizovaná močovina. Zubové čerpadýlko se normálně točí na obě strany (na zubech žádné opotřebení), elektroventil normálně funguje. Na plošném spoji nic evidentně poškozeného (jeho funkčnost ale neověřím). Bohužel nedestruktivně se nechá vyjmout pouze blok s motorkem, ventily a elektronikou. Sací filtr a malá vyhřívaná nádržka s plovákem měření hladiny jsou zataveny plastem dovnitř bez jakékoliv možnosti výměny. Já jsem udělal díru do spodku, protože mne zajímal hlavně ten filtr. Po rozebrání jsem uviděl zase všechno čisté, včetně sacího filtru. Takže jsem laicky nepřišel na to, kde udělali soudruzi chybu. Pro představu připojuji pár fotek rozkuchané nádrže.

Celek nadrze.jpg

Ridici el - 1.jpg

Ridici el - 2.jpg

Ridici el - 3.jpg

Ridici el - 4.jpg

Saci filtr.jpg

Saci nadrzka vyjmuta.jpg

Saci nadrzka.jpg

Snimac hladiny mocoviny.jpg

Vstupni membrana do saci nadrzky.jpg

Vyhrivani saci nadrzky s konektory.jpg

Vyhrivani saci nadrzky.jpg

Hello!

Could You take some closer pictures from the other side of the level indicator?

I have P21C5 & P20E8  fault code after installing the voltage divider. Previously that it was only a low level...

Thanks a lot

Dobrý den! Mohl byste pořídit nějaké bližší snímky z druhé strany indikátoru úrovně? Mám chybový kód P21C5 a P20E8 po instalaci děliče napětí. Předtím to byla jen nízká úroveň...

Díky moc

Odesláno
V 19. 7. 2021 at 10:54, Peter28271 napsal:

Přispěju trochu do diskuze s tím co mi zatím zdá se fungovalo - peugeot 3008 2015/11, 1.6 BlueHDi.  69 000 KM, doplnění urey a pak klasika - blikající urea, kontrolka motoru, dojezd 1200, 1100, 1000.... Autorizovaný servis, diagnostika - musíme vyměnit nádržku, tlak, elektronika, čerpadýlko, blablabla, 25 000 předpoklad ceny. 

Ale, byla zima, začala mi stávkovat baterie (novější, takže s výdrží tak 2-3 roky). Očekával jsem výdrž 4-5 let jako u starších, takže se mi stalo že mi třikrát klekla a museli mi ze servisu pomoci nastartovat, a až pak jsem si řekl že asi umřela a koupil jsem novou. U prvních dvou nastartování od servisu to vždy neblikalo asi 20 km, ale pak se "když chceš být eko, zaplať 25k tlusťochu" světýlko objevilo znovu. Ale pak, po výměně baterky otravování zmizelo a už se neobjevilo - momentálně mám přes 72 000 km. 

Já mám přesně opačný problém. Po výměně baterie a ujetí 10 km se mi zobrazila chyba „UREA Emission control fault“ + SERVICE. Takže přemýšlím, zda to s tou výměnou baterie může souviset:

1.      Při výměně baterie se u mého auta musí odmontovat vzduchový filtr a plno kabelů, takže se při tom mohlo něčím pohnout nebo něco přerušit.

2.      Před výměnou baterie mi skoro nikdy při zastavení nevypl motor (systém S&S) asi kvůli slabé kapacitě baterie. Po výměně to začalo zase fungovat a UREA chyba se objevila při jednom zastavení auta.

Možná to s tím nesouvisí a je to jenom náhoda. Dnes zkusím doplnit AdBlue, napojit diagnostiku a uvidím.

Odesláno

Mne tiez start-stop system nevypina motor uz vyse pol roka.Vtedy ked by malo vypnut len zablika ECOkontrolka.Tiez to odhadujem na slabsiu bateriu.Je to rocnik 2017 s povodnou bateriou.Vlani som mal odpojeny akumulator ale umna sa po naslednom pripojeni neohlasila ziadna zavada.

Odesláno

Akumulátor jsem měl odpojený několikrát a nikdy nebyl problém.

Diagnostikou jsem zjistil chybu P20E8 00 – Tlak roztoku močoviny je příliš slabý. Jenže podle uvedených kilometrů se to stalo hned po prvním prohřátí motoru po výměně baterie, což by byla moc velká náhoda. Systém S&S s tím asi nic společného mít nebude, ale to hýbání kabelů a jejich odpojení z počítače řízení motoru, který musel jít taky ven by souviset mohlo.

Hrozí poškození něčeho, pokud budu jezdit bez AdBlue (třeba jako poškození FAPu při jízdě bez Eolys)?

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak s tím pořád jezdím a pozoruji to. Svícení UREA, SERVICE a motor se zatím zopakovalo asi 5x v rozmezí 100 – 200 km s tím, že to vždy nakonec zhaslo. Baterku jsem opět znovu vyndal, vše zkontroloval ale na nic viditelného jsem nepřišel. V deníku závad mám od výměny baterie tyto opakující se chyby:

P20E8 00         Počítač motoru                              Tlak roztoku močoviny tlak roztoku močoviny je příliš slabý

974E 11             0x2B                                              Kód poruchy je neznámý. Protože počítač není vyhovující, může být kilometrový proběh chybný

B11B1 81           Inteligentní jednotka (BSI)            Kód poruchy je neznámý.

U1807 81          Inteligentní jednotka (BSI)            Kód poruchy je neznámý.

B1808 87         Inteligentní jednotka (BSI)             Závada : odblokování imobilizéru počítačem řízení motoru

Když se podívám na tlak roztoku močoviny při aktivní chybě, tak je 4 Bary. Potom se to asi rozjede, krátkodobě se tlak zvýší na 6 Barů a ustálí se na hodnotě 5,5 Barů (náhodou jsem jel se zapnutou diagnostikou při zmizení chyby). Dá se z toho usoudit něco jiného než špatná nádrž?

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Dobrý den, ahoj. Prosím o radu ohledně AdBlue. Včera jsem se pro zajímavost podíval na kolik Km mám ještě AdBlue a na obrazovce mi naběhla hláška: Emission control additive range greater than 0 Km. Přislo mi to divné, tak koukám do nádrže na AdBlue a opravdu sucho! Jak je možné, že autu nevadí, že jezdí bez AdBlue? Nikdy na mě nevyběhlo žádné upozornění na dolití. I teď auto jezdí bez problému a bez jakéhokoliv hlášení. Dolil jsem 10l, auto dnes protáhl do práce i po dálnici, ale stále mi to ukazuje 0Km. Tuší někdo kde by mohl být problém? Za dva dny mám jet s rodinou k moři a jsem teď značně nervózní :( Děkuji

Jedná se o Citroen C4 grand picasso 1.6 blueHDI 88kW

Odesláno

To si nemyslím. Když jsem to koupil, normálně to ukazovalo dojezd více jak 5000Km. Včera jsem byl v Citroenu na diagnostice a nikde nevidí problém. Žádné chyby, emisní systém v pořádku.

Ale prý to ještě neviděli. Takže až na těch 0Km co to ukazuje je vše vlastně v pořádku :D Dnes jedu Chorvatsko, tak snad to někde nekejchne. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...