Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak páni mám vymenenú nádrž na AD-Blue.

Kúpil som repasovanú za 480,-€. od spoločnosti ktorá sa repasovaním zaoberá neviem či môžem napísať názov aj keď si myslím že to by nebola reklama ale pomoc zúfalcom ako som ja.

Napíšem že sídlia v Trenčíne na Bratislavskej 490. Na nádrž je záruka 2 roky bez obmedzenia km. a starú nádrž si berú na repas pričom si kuriéra pošlú a zaplatia.

Objednanie a dodanie nádrže prebehlo rýchlo a v Peugeot-e Lamači len pozerali keď som im doniesol repasovanú nádrž.

Všetko vraj pekne sadlo pri výmene a teda nebol žiaden problém. Dokonca si technik odfotil adresu firmy čo mi repasovanú nádrž poslala aby ju vedel odporučiť ako riešenie pre tých čo nechcú vyhodiť 1.000,-€. za novú. 

Výmena trvala cca. 2 hodiny.

Za výmenu si v Peugeot-e zaúčtovali 165,-€.

Musím poznamenať že chlapci v Peugeot-e Lamač sú naozaj skvelý skontrolovali aj aditívum k DPF a doplnili nakoľko tam bolo už len asi 3 dcl. To som od novoty najazdil 168.000km a až teraz som ho prvýkrát dopĺňal 

Tak ak to niekomu pomôže vrele odporúčam kúpu repasovanej nádrže.

Upraveno uživatelem Maroš08
Odesláno
před 11 hodinami, Maroš08 napsal:

Tak páni mám vymenenú nádrž na AD-Blue.

Kúpil som repasovanú za 480,-€. od spoločnosti ktorá sa repasovaním zaoberá neviem či môžem napísať názov aj keď si myslím že to by nebola reklama ale pomoc zúfalcom ako som ja.

Napíšem že sídlia v Trenčíne na Bratislavskej 490. Na nádrž je záruka 2 roky bez obmedzenia km. a starú nádrž si berú na repas pričom si kuriéra pošlú a zaplatia.

Objednanie a dodanie nádrže prebehlo rýchlo a v Peugeot-e Lamači len pozerali keď som im doniesol repasovanú nádrž.

Všetko vraj pekne sadlo pri výmene a teda nebol žiaden problém. Dokonca si technik odfotil adresu firmy čo mi repasovanú nádrž poslala aby ju vedel odporučiť ako riešenie pre tých čo nechcú vyhodiť 1.000,-€. za novú. 

Výmena trvala cca. 2 hodiny.

Za výmenu si v Peugeot-e zaúčtovali 165,-€.

Musím poznamenať že chlapci v Peugeot-e Lamač sú naozaj skvelý skontrolovali aj aditívum k DPF a doplnili nakoľko tam bolo už len asi 3 dcl. To som od novoty najazdil 168.000km a až teraz som ho prvýkrát dopĺňal 

Tak ak to niekomu pomôže vrele odporúčam kúpu repasovanej nádrže.

Ahoj.no ak ti to pomôže budeš šťastný človek ja som dala aj vymeniť nádrž za 1000e a aj tak nepomohlo a až keď som to dala odpojiť bol kľud(aspoň čo sa týka adblue)inak sa s tým autom trápim už 2roky vkuse teraz som ho pol roka nemala bolo nepojazdne oprava ma vyšla už na 3500e(teraz posledne.ale ak mám ratat ze koľko som doňho za 2roky dala tak je to cca vyše 6tisic)

Proste na chybe bol hlavne servis totálny kkti ktorý má vyrobili ako vietor múku dokopy to dával iný servis ktorý prišiel na to ze vlastne trištvrte dielov co som zaplatila v tom debilnom servise výmenenych nie je takže som v podstate platila dva krát to isté ale chlapec mi bud dá dobrovoľne späť peniaze za tie diely ktoré nevymenil alebo súdom.a ak by som mala začať rozpravat celú históriu za dva roky s týmto kacúrom(peugeotom)mojim tak by mi tu nestačili riadky.

Odesláno (upraveno)

To ti dělali v originál servise Peugeotu nebo ti to dělal nějaký servusman v garáži?to mas co ta auto, jaký rok výroby a kolik to na najeto?

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odesláno

Tento problém u mě nastal právě teď. Peugeot Traveller - 2.0Hdi - nádrž na ADBlue plná vše ok, rozsvítila se kontrolka chyba motoru a porucha emisí v souvislosti s močovinou. Dojezd 1100km pak se motor vypne. V servisu mi řekli, že je to každodenní problém. Známý měnil u Citroenu (Space Tourer) již 2x. Nádrž na AdBlue + čerpadlo. 1x V Chorvatsku 25.000Kč 1x v ČR 17.000Kč. Jsem objednán tak dám vědět. Peugeot se k tomu staví (prý) do 5let stáří vozu na "garanci" tak uvidíme. 

Odesláno

Ahojky, tak se nám to také narodilo, čekali jsme to dýl a tajně doufali ,že to náš pažout neporodí, ale už je to tady - po šesti a půl letech života a 136 000 km z něj vypadla porucha

P 20E8 - což už všichni majitelé aut s AdBlue vědí co znamená -     Nedostatečný tlak v okruhu močoviny         a všichni víme, co z toho plyne.

Nezabránila tomu ani v roce 2017 výměna modifikovaného víčka na plnícím otvoru (95P23A + víčko: 1631999880), ani v roce 2019 preventivní přehrání softwaru dávkování AdBlue (95T33A) - vše při svolávacích akcích.

Nejprve jsem chtěl objednat nádrž z Polska - https://eurofrance.cz/catalog/product/view/id/161232/category/311/

(O vyřazení AdBlue z činnosti jsem neuvažoval (ikdyž to hlavně u náklaďáků spousta lidí dělá), opětovné uvedení do provozu je pak kvůli degradaci zbytků močoviny v systému problematické a ještě dražší.)

Nakonec jsem to nechal udělat v Peugeot autorizovaném servise, kde jsem auto kdysi kupoval - cenu nabídli podobnou, s prací za nějakých 19 239,- Kč včetně DPH

Připojuji vám náhled vyúčtování faktury:      Faktura.pdf

Po výměně je vše plně funkční a je pravda, jak už tu někdo poznamenal, že nové čerpadýlko je daleko víc slyšet. Po zhasnutí motoru zřetelně slyšíte, jak se pár vteřin odčerpává močovina z vedení zpět do nádrže. U starého to bylo také slyšet, ale daleko míň, až to člověk skoro nezaznamenal.

Starou nádrž jsem rozkuchal a žádnou zjevnou závadu jsem neobjevil. Vše uvnitř bylo perfektně čisté, žádná nečistota, oxidace ani krystalizovaná močovina. Zubové čerpadýlko se normálně točí na obě strany (na zubech žádné opotřebení), elektroventil normálně funguje. Na plošném spoji nic evidentně poškozeného (jeho funkčnost ale neověřím). Bohužel nedestruktivně se nechá vyjmout pouze blok s motorkem, ventily a elektronikou. Sací filtr a malá vyhřívaná nádržka s plovákem měření hladiny jsou zataveny plastem dovnitř bez jakékoliv možnosti výměny. Já jsem udělal díru do spodku, protože mne zajímal hlavně ten filtr. Po rozebrání jsem uviděl zase všechno čisté, včetně sacího filtru. Takže jsem laicky nepřišel na to, kde udělali soudruzi chybu. Pro představu připojuji pár fotek rozkuchané nádrže.

Celek nadrze.jpg

Ridici el - 1.jpg

Ridici el - 2.jpg

Ridici el - 3.jpg

Ridici el - 4.jpg

Saci filtr.jpg

Saci nadrzka vyjmuta.jpg

Saci nadrzka.jpg

Snimac hladiny mocoviny.jpg

Vstupni membrana do saci nadrzky.jpg

Vyhrivani saci nadrzky s konektory.jpg

Vyhrivani saci nadrzky.jpg

Vyjmute vyhrivani saci nadrzky.jpg

Odesláno

Mám doma 4 čerpadla a všechny se po přivedení napětí točí. Na nějakém mezinárodním (francouzském?) foru jsou fotky,kde bývá zakopaný pes. Je to na tom tišťáku. Někde výše jsem tady postoval i fotky. Nejsem zdatný v elektrotechnice,ale je to tam vysvětlené.

Odesláno

Ahojky, na tom francouzském fóru je to jenom nějaký pokus, nedočetl jsem se, že to funguje.

Trochu pochybuji, že systematická závada bude na té desce, pak by stačilo přeci měnit jenom onen tišťák za pár éček a neměnit celé půlauto - to by snad vyšlo levněni i koncernu než platit v záruce celou nádrž, navíc je to jednoduše vyměnitelné (ledaže výrobní cena komletní nádrže je zanedbatelná, což je vysoce pravděpodobné, a jenom zákazníkovi mimo záruku se počítá za pořádnou sumičku, protože bez tohoto komponentu to prostě legálně jezdit nebude - já na ní dostal bez jákýchkoliv okolků slevu 20% , možná jsem měl ještě smlouvat, ale oni by mi tu cenu zase dopočítali za práci, jako když mi počítali 1 litr močoviny za 100,- Kč !)

Nějaká modifikace ale u nových nádrží asi bude, protože to čerpadýlko je fakt víc slyšet.

Navíc tahle EKO sranda se kur.. snad na všech osobních i nákladních autech, kde je použita.

Odesláno

Slevu mas dle staří a 100kc za adblue v autorizaku odpovídá ;) do 5 let staří a 100tkm pokud je kompletní serviska tak nádrž zaplatí Peugeot ;) jinak nádrže neplatí Peugeot ale výrobce těch nádrži ;) PSA jim to prefakturovava 

Odesláno

Ahojky, ChouLu, ty víš čím to je, že jo?! 😉 A řekneš nám to? Prosím (ááááááááááááááá pěkně prosím) 😀

Jak jsi nadhodil to čidlo tlaku, není také součástí toho pekelce vloženého v nádrži AdBlue?

Měří se při diagnostice i fyzicky tlak močoviny nějakým manometrem nebo se bere jenom co hlásí počítač?

Nebo při této závadě se čerpadlo již nerozeběhne?

Díky za odpověď, nádrž už jsem sice nevratně rozporcoval, ale docela by mne to zajímalo a myslím, že nejen mne

Odesláno

čidlo je součástí toho modulu v nádrži ;) ono menší hodnotu než 4 bary měřit neumí.. a dost často se stává, že prostě nic neměří, tak hlásí náhradní hodnotu ;) opět díl co nejde vyměnti samostatně.

Tlak se dá měřit i fyzicky u vstřikovače aby se to zjistilo a dělá se to ;) ale ono to dlouho netlakuje , když nevidí, že se tlak nezvedá

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...