ozzy56 Odesláno 26. leden 2022 Odesláno 26. leden 2022 Před hodinou, blbec508 napsal: Dobrý den ve spolek, taká já zakoupil 508 r.v. 2016, 32 000 km, po ujetí 1000 km a něco následovalo - porucha motoru, pak urea, pak začalo urea blikat a dojezd 1100 km. Již jsem byl objednán do servisu a najednou blik, vše zmizelo. Po konzultaci se servisem jsem to nechal být. Ujel jsem 600 km a zase vše znova, se z toho zblázním! podle nicku to zblbnutí už proběhlo Citovat
blbec508 Odesláno 26. leden 2022 Odesláno 26. leden 2022 Jako do 508 jsem se zamiloval a plně mi auto vyhovuje, ale tohle mě totálně nasralo. Proto ten nick... ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
blbec508 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Tak dnes ráno k dalšímu posunu - kontrolka UREA a SERVICE zhasli. Zatím svítí jen kontrolka motoru, uvidíme jestli zhasne také... Začínám si již říkat, že není problém v čerpadle či s tím spojené problémy, ale ve stáří adblue, které je zkrystalizované.. Po prvé jsem totiž naředil starou náplň novou a po čase to bylo dobré. No uvidíme, zatím se objednávat do servisu nebudu. Citovat
duff74 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Po nějakém počtu nastartování ba měla zhasnout sama. Citovat
Pajtyi Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Umna to tiez tak bolo ze kontrolky zhasli ale vo velmi kratkej dobe sa to vratilo Citovat
Velda81 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Tak já dneska po diagnostice. Nic konkrétního se neukázalo. Za týden půjdu na velkou diagnostiku a půjdou bod po bodu a budou se to snažit najít. Prý můžou být zakarbonované ventily, což mě dost straší, protože musí rozebrat půlku motoru a ventily vyměnit. Ale nevím jestli je to možné, auto jsem před půl rokem koupil jako dvouleté s nájezdem 130tis. km, takže jezdilo převážně dlouhé trasy, takže by snad na karbonaci tak trpět nemělo.... Citovat
blbec508 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 před 47 minutami, duff74 napsal: Po nějakém počtu nastartování ba měla zhasnout sama. Děkuji za info. Uvidíme, co na to říct. Jediné z čeho mám dobrá pocit, že kontrolka UREA zhasla asi do 2 min po rozsvícení, což značí že se to dalo do pořádku. Stále se ujisťuji tím, že auto téměř 1,5 stálo a náplň adblue částečně zkrastalizovala a ucpala čerpadlo. A jak jsem to zředil 10 l novou náplní, tak se to rozchodilo. Ale uvidíme... Citovat
blbec508 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 před 35 minutami, Pajtyi napsal: Umna to tiez tak bolo ze kontrolky zhasli ale vo velmi kratkej dobe sa to vratilo A vyměnil jste nádrž? Citovat
blbec508 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 před 35 minutami, Velda81 napsal: Tak já dneska po diagnostice. Nic konkrétního se neukázalo. Za týden půjdu na velkou diagnostiku a půjdou bod po bodu a budou se to snažit najít. Prý můžou být zakarbonované ventily, což mě dost straší, protože musí rozebrat půlku motoru a ventily vyměnit. Ale nevím jestli je to možné, auto jsem před půl rokem koupil jako dvouleté s nájezdem 130tis. km, takže jezdilo převážně dlouhé trasy, takže by snad na karbonaci tak trpět nemělo.... Tohle Vám nezávidím. To už může být šotek v elektronice... Citovat
ozzy56 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 myslím, že tu někdo psal, že v té nádrži je i ohřívání toho AdBlue, protože to v zimě zamrzá, no a když je to ohřívání vadné, je jasné, že čerpadlo nenasaje a vyskočí kontrolka Citovat
Pajtyi Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Před hodinou, blbec508 napsal: A vyměnil jste nádrž? Ano menila sa nadrz. Citovat
blbec508 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 AdBlue zamrzí při - 11 C. Je to rozhodně další bod k zamyšlení. Otázka, zdali ohřívání jede neustále nebo jen pod nějakou teplotou. Jsme z Brna a poslední dny je nad 0. A kontrolka závada motoru se rozsvítila včera v odpoledních hodinách. Urea dnes ráno a za necelé 2 min zhasla... Tohle je peklo, ale pokud nebudu donucen dojezdem km, že mi bude zbývat 200 km, tak do výměny nepůjdu. Pořád se utěšuju tím, že to čerpadlo jede, u kámoše na DIA jsme ho i zapli a slyšeli... ale je tam tak, velký tišťák, že to může být cokoliv... Citovat
blbec508 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 před 5 minutami, Pajtyi napsal: Ano menila sa nadrz. a kontrolky se zhasli sami při jízdě či výmazem při DIA? Teď již máte pokoj? Citovat
Pajtyi Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 (upraveno) Nadrz sa menila pred rok a pol.Odvtedy najazdene 18tis km a zatial pokoj.Odvtedy pridavam ad rescue.Vymena bola v autorizaku.100eur vymena+40eur diagnostika.Nadrz bola bezplatne.Kontrolky vypli pravdepodobne vymazom cez diagnostiku. Upraveno 27. leden 2022 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
AlBunda Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 (upraveno) Mel jsme to same. Vsechny tri kontrolky se rozsvitly. Po 400km zhasnuly a byl na 3 mesice/4tkm klid. A pak se to zacalo rozsvecovat a zhasinat po stovkach km. Nakonec vymena za sve. O mesic pozdeji zacal propoustet vstrikovac ADBlue. A to "zamrzani"? Moje auto stoji v podzemni garazi, tak mi nemelo co promrznout:-) Takze se mi nadrz odvdecila vydrzi 5,5roku/110tkm.... Upraveno 27. leden 2022 uživatelem AlBunda Citovat
Maroš08 Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Tak a som ďalší kto rieši poruchu motora a vzápätí kontrolka UREA. Bol som už v servise Peugeot a tam hneď vedeli čo e problém. A tak to dali na diagnostiku no tá len potvrdila chybu v dávkovaní respektíve nedávkovaní AD BLUE. Šok som zažil v momente keď mi oznámili že nová komplet nádržka stoji 1000,-€!!! Prosím vás skutočne ten diel stojí tak veľa a neexistuje možnosť opraviť to??? Citovat
Pajtyi Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 (upraveno) Ano nadrz stoji 1000eur.Zevraj su v ponuke aj repasovane cize niekto ich opravuje.Je moznost si este dat vypnut cely adblue system u niekoho kto robi chiptuning.Na emisnej sa nefunkcne adblue nepreukaze. Teoreticky by nasledne stacilo vymenit nadrzku a spojazdnit adblue az ked sa to bude merat na emisnej.Mozno to bude az po rokoch ked uz clovek aj preda dane auto.Kedze mne vymenili nadrzku len za cenu prace 100eur a jednalo sa o 3rocne auto s najazdom 21tis km tak som zvolil aby sa nadrzka vymenila.Keby som mal auto s najazdom nad 100-150tis km a peugeot by uz nedal nadrzku zdarma tak by som uvazoval o vypnuti adblue systemu. Upraveno 27. leden 2022 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
gadri Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Pajtyi, to sa ti poďakuje ten komu to predáš... Citovat
Pajtyi Odesláno 27. leden 2022 Odesláno 27. leden 2022 Gadri nemusi sa to pri predaji zakonite zatajit.A mozno kupujuci by sa fakt podakoval a potesil ze ani jemu nebude hrozit za sa adblue system pokazi a bude mat vydavky na opravu.Alebo sa moze predat vozidlo aj so zlavou na naslednu opravu co je pomerne bezne. Z ekologickeho hladiska povazujem auta s vykuchanym DPF a FAP filtrom za ovela horsie ako auta s odstavenym adblue. Citovat
blbec508 Odesláno 28. leden 2022 Odesláno 28. leden 2022 Tak já opět svítím, takže po 8 h hodině volán servis. Nechcete někdo Pežota?:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.