Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Před hodinou, blbec508 napsal:

Dobrý den ve spolek, 

taká já zakoupil 508 r.v. 2016, 32 000 km, po ujetí 1000 km a něco následovalo - porucha motoru, pak urea, pak začalo urea blikat a dojezd 1100 km. Již jsem byl objednán do servisu a najednou blik, vše zmizelo. Po konzultaci se servisem jsem to nechal být. Ujel jsem 600 km a zase vše znova, se z toho zblázním! 

podle nicku to zblbnutí už proběhlo :myslim

Odesláno

Tak dnes ráno k dalšímu posunu - kontrolka UREA a SERVICE zhasli. Zatím svítí jen kontrolka motoru, uvidíme jestli zhasne také... Začínám si již říkat, že není problém v čerpadle či s tím spojené problémy, ale ve stáří adblue, které je zkrystalizované.. Po prvé jsem totiž naředil starou náplň novou a po čase to bylo dobré. No uvidíme, zatím se objednávat do servisu nebudu.

Odesláno

Tak já dneska po diagnostice. Nic konkrétního se neukázalo. Za týden půjdu na velkou diagnostiku a půjdou bod po bodu a budou se to snažit najít. Prý můžou být zakarbonované ventily, což mě dost straší, protože musí rozebrat půlku motoru a ventily vyměnit. Ale nevím jestli je to možné, auto jsem před půl rokem koupil jako dvouleté s nájezdem 130tis. km, takže jezdilo převážně dlouhé trasy, takže by snad na karbonaci tak trpět nemělo....

Odesláno
před 47 minutami, duff74 napsal:

Po nějakém počtu nastartování ba měla zhasnout sama.

Děkuji za info. Uvidíme, co na to říct. Jediné z čeho mám dobrá pocit, že kontrolka UREA zhasla asi do 2 min po rozsvícení, což značí že se to dalo do pořádku. :) Stále se ujisťuji tím, že auto téměř 1,5 stálo a náplň adblue částečně zkrastalizovala a ucpala čerpadlo. A jak jsem to zředil 10 l novou náplní, tak se to rozchodilo. Ale uvidíme...

Odesláno
před 35 minutami, Velda81 napsal:

Tak já dneska po diagnostice. Nic konkrétního se neukázalo. Za týden půjdu na velkou diagnostiku a půjdou bod po bodu a budou se to snažit najít. Prý můžou být zakarbonované ventily, což mě dost straší, protože musí rozebrat půlku motoru a ventily vyměnit. Ale nevím jestli je to možné, auto jsem před půl rokem koupil jako dvouleté s nájezdem 130tis. km, takže jezdilo převážně dlouhé trasy, takže by snad na karbonaci tak trpět nemělo....

Tohle Vám nezávidím. To už může být šotek v elektronice...

Odesláno

myslím, že tu někdo psal, že v té nádrži je i ohřívání toho AdBlue, protože to v zimě zamrzá, no a když je to ohřívání vadné, je jasné, že čerpadlo nenasaje a vyskočí kontrolka :myslim

Odesláno

AdBlue zamrzí při - 11 C. Je to rozhodně další bod k zamyšlení. Otázka, zdali ohřívání jede neustále nebo jen pod nějakou teplotou. Jsme z Brna a poslední dny je nad 0. A kontrolka závada motoru se rozsvítila včera v odpoledních hodinách. Urea dnes ráno a za necelé 2 min zhasla... 

Tohle je peklo, ale pokud nebudu donucen dojezdem km, že mi bude zbývat 200 km, tak do výměny nepůjdu. Pořád se utěšuju tím, že to čerpadlo jede, u kámoše na DIA jsme ho i zapli a slyšeli... ale je tam tak, velký tišťák, že to může být cokoliv...

Odesláno (upraveno)

Nadrz sa menila pred rok a pol.Odvtedy najazdene 18tis km a zatial pokoj.Odvtedy pridavam ad rescue.Vymena bola v autorizaku.100eur vymena+40eur diagnostika.Nadrz bola bezplatne.Kontrolky vypli pravdepodobne vymazom cez diagnostiku.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

Mel jsme to same. Vsechny tri kontrolky se rozsvitly.  Po 400km zhasnuly a byl na 3 mesice/4tkm klid. A pak se to zacalo rozsvecovat a zhasinat po stovkach km. Nakonec vymena za sve. O mesic pozdeji zacal propoustet vstrikovac ADBlue. A to "zamrzani"? Moje auto stoji v podzemni garazi, tak mi nemelo co promrznout:-)  Takze se mi nadrz odvdecila vydrzi 5,5roku/110tkm....

Upraveno uživatelem AlBunda
Odesláno

Tak a som ďalší kto rieši poruchu motora a vzápätí kontrolka UREA. Bol som už v servise Peugeot a tam hneď vedeli čo e problém. A tak to dali na diagnostiku no tá len potvrdila chybu v dávkovaní respektíve nedávkovaní AD BLUE.

Šok som zažil v momente keď mi oznámili že nová komplet nádržka stoji 1000,-€!!!

Prosím vás skutočne ten diel stojí tak veľa a neexistuje možnosť opraviť to???

Odesláno (upraveno)

Ano nadrz stoji 1000eur.Zevraj su v ponuke aj repasovane cize niekto ich opravuje.Je moznost si este dat vypnut cely adblue system u niekoho kto robi chiptuning.Na emisnej sa nefunkcne adblue nepreukaze. Teoreticky by nasledne stacilo vymenit nadrzku a spojazdnit adblue az ked sa to bude merat na emisnej.Mozno to bude az po rokoch ked uz clovek aj preda dane auto.Kedze mne vymenili nadrzku len za cenu prace 100eur a jednalo sa o 3rocne auto s najazdom 21tis km tak som zvolil aby sa nadrzka vymenila.Keby som mal auto s najazdom nad 100-150tis km a peugeot by uz nedal nadrzku zdarma tak by som uvazoval o vypnuti adblue systemu.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

Gadri nemusi sa to pri predaji zakonite zatajit.A mozno kupujuci by sa fakt podakoval a potesil ze ani jemu nebude hrozit za sa adblue system pokazi a bude mat vydavky na opravu.Alebo sa moze predat vozidlo aj so zlavou na naslednu opravu co je pomerne bezne. Z ekologickeho hladiska povazujem auta s vykuchanym DPF a FAP filtrom za ovela horsie ako auta s odstavenym adblue.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...