Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Lidičky mám problém s topením,mám p605 2,5td, autoklima,větrák se točí,vody je dost,motor mám ohřátý teda myslím,že po 200 km,se už ohřál :-) ale fouká mi to pořád vlažnej vzduch,nevíte co s tím ? teplotu mám nastavenou na 29. Díky

Odesláno

Měl jsem to na 605, akorát to zatuhlo ve stavu \"zima\". Bylo to servo které ovládá klapku míchání vzduchu. Servo je na středním panelu, z levé strany jako pod volantem, nebo pod spínací skříňkou. Když jsem ho vyndal tak jsem mohl konečkem prstu ovládat tou páčkou teplotu vzduchu.

Odesláno

Motorek te klapky ovladani se zasekne...me se to stalo taktez. Viz Petr605 web a navody...alespon pro predstavu. nevim jak novy model, ale u stareho se tam da k tomu servu jakztakz dostat zpod volantu po odstrojeni tapecirunku. Ja to rozebral, rozdelal do sroubku, vycistil, namazal. Dulezite je motorek dobre projet kontaktolem, trosku pak namazat osicku. Ale muzes mit hafo moznosti co je spatne. nejake vydrene kolecka, osicky ... ten potenciometr co je v tom servu muze mit spatny kontakt a tak..chce to rozebrat, podivat se na to, promerit a pak budes chytrejsi.

Odesláno

Přestavování směšovacích klapek topení je častěčně slyšet.:mrk:mrk..

Stačí poslechnout to servo jestli vydává slabé vrčení. stačí zapnout zapalování vypnout ventilátor a měnit teplotu.:super

Ja už sem dvakrát čistil radiator:roker vim co je zimav autě:grr:grr.. Topení přestávalo jít posrupně takže u tebe pokud je to ze dne na den tak bodou seklý klapky...:o

Odesláno
Původně zaslal: P607Olda

Presne tak, zaseklo se to v urcite poloze, mas stesti ze ve \"vlazne\". Mne se to tenkrat zaseklo ve \"studene\", tak jsem pekne vymrz...

Kdyz to delalo me problemy, tak se to vzdycky zaseklo v uplne stejne poloze. Ale nikdy jsem neprisel na to cim to bylo. Vzdycky jsem to rozebral, nejak vycistil, projel vnitrek toho motorku kontaktolem, aj ten potak, pak to jelo. Az jednoho dne to zaclo fungovat zase naporad...doufam.

Kluci spis by me zajimalo, jestli jste nekdo nahodou nesundavali dolu vyparnik klimy. Kdyz jsem mel palubku dole, tak je ale videt, ze se musi rozebrat i to teleso topeni nejak. Takze by me zajimalo jestli ste to nekdo uz rozebirali nebo resili. Chtel bych se na jare pokusit jej vymenit, protoze ho mam praskly. Budu vdecen za jakekoliv info. Ale ze by se me do toho chtelo :(

Odesláno

zajimava vec...no radiator jde sundat po oddelani ventilatoru (3 vruty). Potom muzes vypustit vodu, odsroubovat a oddelat radiator a vysunou ven ze stredoveho panelu. Ale zda se mi to svym zpusobem nepravdepodobne. Nez tohle udelas, tak si zkontroluj rukama teplotu privodnich trubek pri zahratem motoru (bacha na popaleni kdyz budou horke), pokud budou horke, tak radiator bude mit prisun teple vody. nejlepe to zkontroluj na tech privodnich hlinikovych trubkach primo u radiatoru

Odesláno

Kdyz to servo mas venku tak zkus tu klapku dat do krajnich poloh prstem.

Mel jsem s tim servem potize, ve vymontovane poloze se hybalo, ale stejne to nefungovalo, pak mi ho v servisu vymenili za nove a OK. Samozrejme zalezi v jake poloze ho nasadis - aby krajni poloha serva souhlasila s krajni polohou klapky.

Odesláno

mne niekedy rano ked sa zohreje motor kuri auto ako sproste ako keby mi to ostalo zaseknute v polohe max., ide stale vrely vzduch... a to mam nastavenych 21st a ventilator na auto...potom ked vypnem ventilator a znovu dam do polohy auto uz to kuri normalne

Odesláno

Mně se ta klapka jednou zasekla v poloze \"teplo\" a to byl potom teror. Hlavně pak na dálnici. Myslím, že tenkrát byl mráz, ale já jsem jel s otevřenýma okýnkama... :D Žůžo. Ale od tý doby, co jsem ten pohon klapky rozebral a vyčistil, mám klid. (Klepu na dřevo...)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...