Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Zimni Pneu problem v TP


rass76

Recommended Posts

Zdravim Pani, 

nemuzete se podivat do TP jestli mate zapsany i rozmer 215/60 R17 ? 

Mam travellera s EAT8 a mam tam zapsane jen 225/55 R17, a podle vyjadreni zastupeni peugeotu je to homologovane len na jeden  rozmer 225/55 R17.

V dokumnetaci je normalne rozmer 225/55 R17 i rozmer 215/60 R17.  Chci dat na zimu plechy  a na plechy 215/60 R17 a podle TP nemuzu, uplne mimo.

Dikes,

Rasto

Edit:  jeste link na disky kde je taky napsany ten rozmer ktory ja nemuzu mit podle TP:  https://eshop-peugeot.cz/cs/plechova-kola/1549-plechove-kolo-17-peugeot-traveller-expert-k0-citroen-spacetourer-jumpy-k0.html

Edit1:  jezdit v zime na 225/55 je uplne mimo, nechapem to 

Edit:2  jeste pridavam vyjadreni peugetu:

 

Ověřil jsem, že vozidla má dle homologace opravdu jen jeden rozmer a alternativní rozměr nepřipouští. Pokud klient tuto skutečnost rozporuje, musíte se pro detailnější prozkoumání obrátit na homologační oddělení.

Takto je homologace schválená a my nemáme možnost ji žádným způsobem v tomto smyslu upravovat nebo doplňovat alternativní rozměry kol.

Paradoxně tuto možnost mají renomovaní dodavatelé disků (prodávající je jako příslušenství - nepř. Alcar, atd.). Koupíte-li si od nich nějaký disk schválený na daný model, obdržíte typový list, na jehož základě provede úředník na insteptorátu zápis do technického průkazu. To je jediná, mně známá, cesta, jak docílit doplnění do technického průkazu. Samozřejmě neřeším, zda je na vozidlo možné a proveditelné alternativní disk namontovat - řeším jen korektní legislativní variantu.

 Osobně se obávám, že vydaný TP bude správně a zákazník nebude moci využít jinou variantu disku.

Edit3: 

Jeste jedna vec,  kdyz se podivam napriklad na heureku  a seznam vsech pneu, tak neexistuji zimni pneu v rozmeru 225/55 R17 101W, to je muj rozmer v TP.
Takze na 100%  TP neni spravne, neni mozne koupit zimni pneu v tom rozmeru, jen letni.

 

 

 

Upraveno uživatelem rass76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dikes,  no ja by som na zimu radsej 215/60 ... v TP mam 225/55 R17 101W, take sa na zimu ani nevyrabaju, len nizsi  rychlostny index, a kedze mam havarijko mal by som dodrzat TP ... ktore je mimo:-)

Upraveno uživatelem Péťa
Jsi usnul na enteru?
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to viem, ale pride mi to mimo riesit to na novom aute ... na kazdom aute co som zatial mal, bol vzdy v TP alternativny rozmer  pneu na zimu + mensi rychlostny index v TP.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jezdím třetí zimu na rozměru 235/45 R18 a kupodivu, světe div se, normálně jezdím. Takže nevím, proč bys nemohl jezdit na 225/55 R17 :roll
Stěžuj si u ekoteroristů v EU, kteří donutili výrobce k tomu, že musí pro každý model a výbavu udělat zvlášť homologaci. A tak jak to bylo homologované to taky musí jezdit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dikes,  ja vim ze jezdit to bude, to je jasne, problem je ze traveller sa normalne prodava i s rozmerem 215/60,  tak nechapu proc to ja nemuzu mit v TP.

No nic uvidime, hledal jsem nekoho kto ma traveller, aby se podival co ma  v TP zapsane.

Po sobě následující příspěvky se necitují.
Pro odpověď se používá okno na konci stránky, kde svítí "Odpovědět na toto téma"

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@rass76 Vím, že to nechápeš, proto jsem ti to vysvětlil. Je to nové nařízení podle nových norem. Každý model s určitou výbavou se testuje a dostane homologaci. Ale musí tak i jezdit.
Když bude mít jiné pneu, už není ve stavu, v jakém byl homologován. Je to postavené na hlavu, ale tak to prostě teď je :nevim 
Proto má (měla) Škodovka odstavené ty stovky aut na letišti. Než projdou testem všechny úrovně výbavy chvilku trvá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bojuj dál, třeba vyhraješ :D 
Obrázek pěkný, ale to jen ukazuje, že s určitou výbavou je to s jedním rozměrem a s jinou s tím druhým. Podle toho, s jakou výbavou to vyjede z fabriky je to homologované a šmitec :roll 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechci tě dráždit ale tohle je sice oficiální leták ale pořád je nabídkový leták. A to není závazný doklad. Bohužel je to tak jak píše MJSytic. Tuším že už se to tady probíralo jen u jiných modelů. A troufnu si napsat že i kdyby jsi to udělal tak jak je psáno v té odpovědi z peugeotu tak že úředník na inspektorátu/ magistrátu se to bude zdráhat zapsat protože to bude odporovat homologaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak čtu tvoje problémy, to je síla , člověk utratí nehorázné peníze, udělá si radost a když si po půl roce auto vyzvedne, tak aby si před tím udělal průmyslovku nebo právní praxi... Od zastoupení Peugeotu moc podpory nečekej - prachy si už utratil.  Svět se v prdel obrací... Držím ti palce. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na základě typového listu, kontroly na STK po montáži, kde ti technik úrovně K potvrdí typový list by ti to na inspektorátu měli zapsat. Řeším to teď taky, ale u jetého auta, kde mám zapsány 15" , 17", ale 16" tam není - chyba technika při dovozové STK. Na úřadě mi řekli, že buď vyjádření výrobce, nebo typový list.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj Vasek,

 

Nebojujem urputne, len mi to pride divne , ze je to ok vsade v EU len nie v cz, a ze nemam v TP aspon jednu alternativu, napr nizssi rychlostny index, klidne  225/55, mam tam len 225/55 R17 101W. Mal by tam byt aspon nizssi rychlostny index. Viem ze mozem kupit nizzsi index, a potom  lepit na okno max rychlost, ale pride mi to ujete na novom aute. Ak by som mal byt  strikt podla tp, tak ako sa vsade docitas tak W nekupis zimne. Inak ty tam mas uplne ine cisla ako ja ... aku mas verzi?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

takze tu odpoved od kompetentnich, takze som v prdeli, proste musim mat len jeden rozmer.

Pootm nastava otazka co s tim indexem W, to nemozu mysliet vazne ze si oficialne mam zimne kupit pneu ktore nie su podla TP.

====

Je to nařízení Evropské Unie, protože s jiným rozměrem pneumatik jsou jiné spotřeby.

Všichni chápeme, že se mění nepatrně a je to celé v podstatě nesmysl, ale je to prostě nařízení.

Tento problém se dotýká všech nově homologovaných vozů u všech výrobců a bude to patrně ještě horší s nástupem WLTP.

Je mi líto, mám v podstatě stejný názor jak pan zákazník, ale s tím nemůžeme nic udělat ani my, ani výrobce.

Upraveno uživatelem rass76
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...