Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Oil pressure too low


marta.5

Recommended Posts

Ahoj vsem (uz tu zase otravuju s novou chybou!)

Vcera se mi objevila kaskada chyb pri parkovani. ESP failure, Depollution system faulty a Oil pressure too low (a motor se samozrejme vypnul). Vsechno najednou. Kontrolka oleje uz se mi v minulosti objevila dvakrat (vzdy pomohlo vypnout a zapnout motor). Ano, oleje tam mam dostatek, konzistence oleje se jevi OK (zadny bordel tam znatelny neni). Trochu mi zdrha chladicka (ne nijak tragicky, ale obcas je treba dolejvat). Na vicku oleje vsak zadne znamky chladici kapaliny v oleji nevidim. Uz se to tu na foru resilo, ale ze by tam bylo neco moc uzitecneho, to tedy ne.

ESP a depollution chyby uz mam delsi dobu, zkusila jsem vymenit turbo pressure sensor (pomohlo to na par tisic km, ale pak se to objevilo zas, ale zatim mene casto).

Olej me desi. Az se mi tohle stane pri predjizdeni na dalnici, asi to nebude uplne bezpecne. Navic pokud je spatne mazani motoru, taky to neni zrovna to, co chci slyset.

Nejake rady, na co se podivat? Zkusila jsem zoufaly pokus - pripojit odpojit senzor, aby se trosku ocistily kontakty, uvidim, zda to pomuze (neverim tomu). Dratek k senzoru tlaku oleje okousany neni, takze nadeje ze tam by to mohlo byt taky padla.

Napadlo me akorat zkontrolovat olejovy filtr, coz zkusim po vikendu (snad me to auto o vikendu nekde nenecha)... 😳 Za dva tydny s tim chci (konecne) dojet zase zpatky z Anglie domu a trochu se bojim, kde po ceste budu volat @Vena garážmistr , aby me odtahl.

Jestli se vam z mych prispevku tady na foru zda, ze mam s tim autem nejak moc problemu, verte, ze ten nejvetsi problem jsem ja. Mam jiz treti pocitac v praci, kde jsem od ledna (ktery mi zlobi a nekolikrat denne pada, takze me ceka asi ctvrty), vecne rozbity mobil (zahadne umira a uz pak nejde nastartovat), vecne nefunkcni kolo a obecne elektricka i mechanicka zarizeni v mem okoli se vetsinou rozhodnou nefungovat. Bezne se na meetingu osobe nejblize sedici mne kousne pocitac tak, ze po zbytek meetingu uz nic nemuze - nestalo se to jednou! Me povolani je elektroinzenyr (v automotive). Zacinam sama sebe desit. :D

Diky

Marta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:xvul

CoTi poradit jineho NEZ: do univerzitniho arealu v Cambridge snad jeste Ty i Tve auto dojedete a zkus se domlvit s par profersory na vyzkumu v Tvem okoli se vyskytujicho Maxwellova certika + zivouciho potvrzeni Murphyho zakonu!

Dockas se zrejme nehynouci slavy a i podstateho zvyseni zivotni urovne takze te nejake otravne hlasky na P407 prestanou zajimat! :papa

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj,

omlouvam se za pozdni odpoved, ale jedu si tak tradicne na kole z prace a srazilo me auto ... tak jsem toho mela i tak dost nad hlavu a na problemy s mym autem uz nezbyl cas. To jen potvrzuje to, ze tu nemam uplne velke stesti. Nastesti to odneslo jen to kolo a auto, asi mam telo ze zeleza. 😳

Zitra a pozitri to beru pres kanal do CR. Tak snad to dojedu :D Snad tu cestu zvladneme a doma bude vic moznosti dat auticku peci :)

Olej a filtr jsem mela v planu vymenit, ale nedoslo k tomu bohuzel :(

Turbo pressure sensor jsem si menila sama 🙄

A diagnostiku mam jen tu malou bluetooth OBD krabicku z ciny, pro kterou nemam poradnou aplikaci do mobilu, takze cekam na poradnou diagnostiku v CR. Pevne doufam, ze to neco ukaze. Mam ale tuseni, ze toho moc nezjisti a bude to stejne slepe patrani. Urcite budu muset prohlednout a pripadne promerit kabelaz... Ale budeme moct zacit pekne od toho, co vime ze je potreba udelat a postupne se dostavat k tem zapeklitejsim problemum :)

Diky za rady a preji klidne svatky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...