Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Air bag fault - P 307 break 1,4 16v (2004)


Kocure

Recommended Posts

Zdravím.Obraciam sa s prosbou o pomoc pri tomto probléme:Po naštatovaní auta sa zobrazí asi 3x hláška airbag fault a samozrejme sa rozsvieti kontrolka na prístrojovke. Opravoval som asi pred 4mi mesiacmi padajúcu smerovkovú páčku, podľa popisu na tomto fóre(vymenil som plastový kolíček). Všetko do teraz fungovalo bez problémov.Viete mi poradiť kde by mohol byť problém (kábel pod sedadlom som už kontroloval a ten je ok) a tak isto funguje aj klaksón.Zaujímavé bolo,že keď včera klesla teplota pod 0°C a studené auto som po noci naštartoval,kontrolka sa nerozsvietila hneď ale asi až po 10 minútach jazdy.Ďakujem za rady.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pásik sa dá veľmi ľahko poškodiť, hlavne ak to človek rozoberá prvýkrát a poriadne si to nenaštuduje. Avšak stále je možnosť, že to bude iba kontakt (môže byť kdekoľvek, napr. aj vnútri modulu na pásiku, na niektorom konektore), mne sa napríklad stalo keď som opravoval kostru klaksóna a airbag bol odpojený, že po pripojení konektory pekne zaklapli, všetko vyzeralo OK, ale počítač už hlásil chybu. Stačilo iba odpojiť a znova pripojiť airbag volantu a zase bolo všetko OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Mě se tato hláška objevuje u aibagu spolujezdce, ale jen někdy. Někdy najedu 500 km a nic a jindy to začne hlásit po 2km. Nic jsem na tom neopravoval. Nejdříve jsem si myslel, jestli sedadlo spolujezdce nemá zátěžovou dečku, ale je jedno, jestli vedle mě někdo sedí nebo ne. 

Konkrétně mi to nejprve napíše, že airbag spolujezdce je vypnutý a hned v zápětí to napíše, že je tam chyba.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem či tam má aj záťažový snímač, ja ho tam aspoň nemám, to viem isto, zato ale tam určite mám vypínanie airbagu spolujazdca kľúčom, pri mincovníku (pre použitie reverznej detskej autosedačky) a to vypínanie má presne tú istú funkciu ako záťažový snímač, ibaže to nie je automatické. Takže skôr asi konektor toho prepínača, resp. samotný prepínač.

Upraveno uživatelem 307rg
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Káble pod sedadlami som pozeral.Zmena žiadna.Pravdepodobne sa budem musieť pustiť opäť pod volant.Pod pásikom airbagu myslíte ten biely stočený vodič vo vnutri páčok?Mám podozrenie že problém možno bude v niektorom z vodičovi,ktorými sa páčky pripájajú k airbagu volantu(uvažujem tak,pretože chyba sa niekedy objavuje až po otáčaní volantu-napr. včera som naštartoval auto a nechal bežať na mieste cca 15 min a chybová hláška nenaskočila,keď som pootočil volantom chyby opäť naskočila).Stretol sa niekto s opravou týchto vodičov?Dajú sa vymeniť resp zohnať ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Áno, ten biely stočený plochý multivodič, inakšie nazývaný aj flex vodič, tak to je ten pásik, ktorý máš pravdepodobne poškodený. Myslím že číňania už ho ponúkajú aj samostatný, len musíš presne vedieť výrobcu páčiek, existujú minimálne dva typy vzájomne nezameniteľné. Ale pre istotu skontroluj aj konektory priamo na airbagu volantu a ukončenie pásika vnútri modulu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Včera som zhodil airbag volantu a pomocou multimetra skontroloval vodivosť modrého aj zeleného konektoru združené ho prepínača.s káblami konektorov som aj počas prepipavania pohyboval  signál sa ani raz nestratil.po spätnej montáži sa opäť  rozsvietila kontrolka a to som volant vôbec nepootocil takže ostava zistiť či nie je problém v samotnom airbagu.neviete mi poradiť ako by som overil či nie je chyba v samotnom airbagu volantu? samozrejme bez toho aby mi vystrelil 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to urcite chyba ve flexu. Nic jineho tam nemuze nastat. Jestli diagnostika ukazuje rozpojeny obvod na ridicovym airbagu (klidne nahodila zavada),  je to urcite on. Jestli se ridis jenom kontrolkou airbagu v kapli, muze to byt jakykoliv airbag. Musis mit informaci z diagnostiky, kde je chyba. Airbag samotny to bude těžko, ale můžeš si ho změřit ohmetrem. Má kolem 1ohm. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Ahoj kluci, vím že toto téma je asi uzavřené, ale jenom malý dotaz... chyba airbagu je jasná.. na diagnostice jsem zjistil, že se jedná o přerušený obvod detonátoru řidiče.. ale jen se chci zeptat, kdyby se jednalo o boční airbag v sedačce? Popřípadě jak zjistit, jestli je dobrá kabeláž? třeba po ty flexi kabely? Nevím, jestli to má nějakou souvislost, ale je na autě i vadná páčka přepínače směrových světel, občas vypadává, i když je teda směrovka zapnuta, tak prostě nebliká... stačí se dotknout páčky a najednou zase vše funguje... 

Chyba airbagu je stálá, nejde ani vymazat přes diagnostiku.. nějaká rada jak postupovat?? Přikládám to, co vyhodila diagnostika 😄

 

PS: jedná se o P206 obsah 1.1 rok výroby 2003 (tuším MUX)

 

 

rada 206.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to flex kabel ve volantu. Kdyby to byl problem sedacky nebo jinde, diagnostika by ukazovala chybu airbagu sedacky atd. Jak se dá zmerit spatny flex? Obtížně. Multimetrem měříš po jednom vstup a výstup flexkabelu/kroužku a musíš otáčet od dorazu k dorazu. Přerušení se projevuje vetsinou jen v urcitem natoceni, musis to testovat testem na diody, kde multimetr piska, jinak nemas okamzitou zpetnou vazbu, jelikoz multimetry jsou na tohle pomale narozdil od treba od osciloskopu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...