Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Zaseklá střecha


GoldZeki

Recommended Posts

Dobrý den. Máme obdobný problém. Střecha se bez problému stáhla. Zpětný chod  - zavření střechy se však seknul v poloze tak nějak napůl. Dobíjíme baterku. Budeme zkoumat kabeláž. Přidávám pár schémat na nouzové zavření střechy Peugeot 307cc. Asi ho taky budeme potřebovat.....

    Druhý den ráno... baterie dobitá. Střecha na první pokus zasunuta... Hurá. Autobaterie je cca 1/2 roku stará a s prvníma mrazíkama, ejhle. Jinak jak bude volno na diagnostice, tak tam zajedem.. Napíšu co a jak.. Uvidíme. Telefonické doporučení od mechanika.. v zimě se střecha nestahuje... 😯😉

Nouzové zavření střechy 307CC.pdf

Upraveno uživatelem Ivuša 74
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono vše vzniklo kvůli kosmetice a ošetření vozu. Proto jsem chtěl stáhnout střechu kvůli lepšímu přístupu. Ale ono ne. Zde je přesný postup jak se to stalo: Zmáčklo se tlačítko na otevření střechy, stále vše v pořádku ale asi tak v půlce se proces zastavil a víko kufru z ničeho nic spadlo zpět dolů jak je na fotce.. Nyní nelze nic dělat, ani zvednout víko kufru zpět to je zaseklé a střecha nereaguje. a kufr nejde otevřít ani na jednu stranu.

Pojistky proměřené...vše v pořádku

Baterie nabitá...

ale nic se nezměnilo..

46894227_184354842515459_2010084087968038912_n.jpg

Upraveno uživatelem GoldZeki
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teda nevím nikdy jsem auto se skládací střechou neměl. Ale tak nějak z principu mi přijde že první co bych já dělal pokud bych teda měl tu střechu otevřít / zavřít tak bych teda se střechou manipuloval zásadně s nastartovaným motorem abych zbytečně netejral baterku.  Jinak určitě musí existovat způsob jak tu střechu otevřít/ zavřít i v takovémto případě bez proudu. někde tam bude nějaká mechanická pojistka která odstaví pohonnou jednotku od mechanismu střechy aby s tím šlo hýbat.

Upraveno uživatelem Vena garážmistr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za odpověď, u tohoto auta lze pouze střechu stahovat/zavírat se nastartovaným motorem. Každopádně střech lze zatáhnout i ručně ale to bych se musel dosat do kufru co se nemohu dostat protože dveře jsou zaseklé a nejdou otevřít. Auto ani nepotřebuji nějak rychle zatáhnout aby mohlo jezdit, mám ještě passat B8 tak nyní jezdí ten, ale chci aby byl v provozu už na 100%. Proto bych byl rád kdyby někdo věděl čím se to mohlo stát a kolik bude stát oprava a zda bych opravu zvládl sám doma nebo do servisu. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypíšu všechny příspěvky, které jsem měla možnost nastudovat: 

Ano, zavřít nouzově to jde : Nouzové zavření střechy 307CC.pdf 

- Na přístrojovce máme tlačítko na  uzamčení kufru. Zkuste, jestli není zaseklé.., pokuste se pozavírat, nebo pootvírat okna.. i tady může být špatný impuls.. 

Pak jsem ještě v nějakém příspěvku vyčetla něco o hydraulice:

- doplňte hydraulickou kapalinu - najdete ji  v kufru. Po demontáži plastu okolo zámku kufru, (mám za to, že kufr by měl jít také nouzově otevřít - viz návod výše), se nachází řídící jednotka a taktéž i hydraulický motor ve kterém je přímo nádobka s kapalinou. Motor se musí vytáhnout z pěny, kterou je utěsněný. Na nádobce je riska, kde by měla být hladina oleje. Následuje propláchnutí hydraulické soustavy, případně výměna regulačního člena, odvzdušnění a nalícování střechy. Doporučuji to udělat s někým, kdo to už někdy dělal, nebo má trošku přehled. Není potřeba pak nic promazávat. Je dobré však udržovat těsnění okolo střechy nějakým oživovačem pneu, nebo konzervantem, aby dobře těsnily. 

- další popsaná závada - je vypadený bowden zámku střechy ze svého uložení. Když je střecha složená v kufru - zkontrolovat do místa, kde je jakoby kloub mezi střechou a sklem. Na každé straně je černý ohnutý bowden. Prohlédnout jeho správné nasazení. Někdy vyskočí a pak střecha v okamžiku selhává.. 

- dále pak - každý díl co se skládá, či rozkládá hlídá "koncák" - koncový spínač, aby elektronika dostala potvrzeno správné složení, či rozložení střechy.  Vadný mikrospínač.. zkouší v servisu přemostěním - zřejmě po diagnostice. 

Tady další odkaz na všechny uživatelské příručky http://public.servicebox.peugeot.com/APddb/  Zalistujte si, najděte si svůj vůz a pokuste se najít co potřebujete 

Zde další odkaz na technické paramatry   http://public.servicebox.peugeot.com/cgv/DOCTECH_cgv_CZ.pdf  Tady to asi bez registrace nepůjde.. a možná to bude chtít trošku i jazyk..a možná i trošku lhát, že jste odborníci...   Po zadání VIN si zde můžete stáhnout všechna schémata jednotlivých dílů, čísla ND, ceny atd. Slouží spíš servisákům.. 

- no a ta nejjednodušeji odstranitelná závada - v kufru je roletka, která leží na mikrospínači.  Pokud Vám vypadla, vyskočila, nebo není dobře zatažená, příp. mikrospínač nefunguje.. střecha se ani nepohne.. 

- plně nabitá baterie, případně to zkusit s jinou (nebo zapůjčenou nabitou novou) - střecha  to potřebuje víc, než by se mohlo zdát.. 

Doplnila jsem tento příspěvek ještě o další dva soubory.. mohou se někomu hodit.. 

Tak si budeme držet všichni pěsti.. Jak mám možnost zjišťovat.. po odstranění jedné závady přijdou další.. udržuje nás to ve střehu.. 😉 nudit se s Peugeotkem rozhodně nikdo nebudeme.. Ivuša 

 

 

 

 

 

Peugeot 307SW.pdf

Peugeot307 - jak na toReduced.pdf

Upraveno uživatelem Ivuša 74
Doplňující údaje a soubory
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

GoldZeki:

Začnu z opačného konce:

- auto do šrotu nepůjde

- kufr se nějak musí otevřít, ať už násilím, nebo postupem. Násilí, tzv urvat a pak koupit nové víko, nechejme na potom

- co udělá mechanik? Vyzkoušet cloumat, pokud je to jenom zaseklé. Pokud zaklapl zámek, tak zda ho zkusit přelstít elektricky (napíchnout se na kabely), nebo mechanicky nějakým táhlem.

Jak to vidím na fotce, pod kufr se dá strčit ruka nebo aspoň dlouhá tyčka.

Peugeoty všeobecně mají na zámku kufru dírku, kam se strčí šroubovák, pohne se doprava auta (na stranu spolujezdce) a zámek otevře.

Tzn. "někdo" to nakonec otevře, tak si zkus představit, co všechno s tím udělá.

image.png.45f31b6dadb93815c4e7780dd545e678.png

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vůbec právě nevím co se stalo, podle mě je tam lanko které prasklo a víko spadlo dolů a zaseklo se. Mezi kufrem a sedačky je ještě stěna. Jen bych chtěl vědět zda někdo nevíte co se porouchalo a kolik bude stát oprava. Na obrázku č.1. jak to má vypadat a na obrázku č.2. jak to vypadá nyní.

9AA4EC63-6D7D-44AB-8485-DF0A4BF34EF4.jpeg

2AB6ECDF-3365-414E-A6B1-AA0FB809E25C.jpeg

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak vůz je dnes konečně opraven. Odvezl jsem to do Peugeot a za dvě hodiny volali že si to mohu vyzvednout že je to opraveno. Střecha se nesmí nechávat na půl otevřena a vypnout motor, může se stát že jednotka to nějak vyhodnotí a zavře zámky střechy a pustí střechu nebo víko kufru zpět dolů a nedovře se to a zasekne. Je potřeba sundat čalounění střechy a zámky střechy mechanicky otevřít. Následně se to nějak odsekne a střecha se zas zavře. Byl jsem na 100% spokojen se službou v Peugeot. Vůz mi rychle opravily, umyli, vysáli a celkově zkontrolovaly. Dolili mi chladící kapalinu a vše co bylo potřeba. Vůz byl kompletně obalen v igelitu aby se neušpinil při práci mechanika ale to jsou pouze detaily. Cena byla na to že to bylo v Peugeot poměrně slušná (2400,- Kč).

Takže když je potřeba mít střechu napůl otevřenou je nutné mít nastartovaný motor vozu aby nevznikly potíže. 

Děkuji Všem za komentáře

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 7 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...