Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Doporuceni

Recommended Posts

Guest Masinka
Odesláno

ve 405 jsem vzduchivj filtr menil s kazdou vymenou oleje (10000) a u 406 ho peru, kdyz se mi zda, ze uz to moc zere.

Odesláno

Tak koukám, že toho ještě musím vyměnit dost. Co jsem koupil auto, tak jsem tam dal zatím olej s olejovým filtrem, zadní brzdové čelisti - utrhlo se mi obložení, svíčky-motor cukal. Teď se dozvídám: vzduchový filtr - to je na snížení spotřeby, pylový filtr - asi na totéž. Copak asi mám co nejdříve vyměnit?

Nedávno jsem se dozvěděl, že když odpojím baterii, tak počítačová jednotka znova načítá data k dobrému chodu motoru, dokonce píšou, že by se mělo asi 15 minut jezdit všechny režimy, aby se jednotka srovnala. Asi budu muset více študovat.

Odesláno
Původně zaslal: zbrojnoš

Tak koukám, že toho ještě musím vyměnit dost. Co jsem koupil auto, tak jsem tam dal zatím olej s olejovým filtrem, zadní brzdové čelisti - utrhlo se mi obložení, svíčky-motor cukal. Teď se dozvídám: vzduchový filtr - to je na snížení spotřeby, pylový filtr - asi na totéž. Copak asi mám co nejdříve vyměnit?

Nedávno jsem se dozvěděl, že když odpojím baterii, tak počítačová jednotka znova načítá data k dobrému chodu motoru, dokonce píšou, že by se mělo asi 15 minut jezdit všechny režimy, aby se jednotka srovnala. Asi budu muset více študovat.

Pylovej filtr neni pro motor, ale pro tebe, aby ti filtroval vzduch co jde do kabiny, takze na spotrebu to vliv mit nebude ;) Tam v podstate kdyz nechces tak ho ani menit nemusis a muzes jen vyfoukat kompresorem listi a spinu z toho staryho ( obyc papirovej filtr neni tak drahej, ale ten pylovej nebo uhlikovej filtr stoji dost, tusim ze neco kolem 700-800).

Jinak obyc vzduchovej filtr do sani k motoru stoji asi 300 takze to neni nejaka zavratna investice

No a pokud odpojis baterii na vic jak hodku tak se skutecne ridici jednotka resetuje a je treba ji nechat nejaky cas aby se zase vsechny hodnoty usadily

[upravil dne 15/2/06 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Masinka

Jinak jedna zvlastni ale logicka vec, ktera me uz zaujala u 405. Vzdycky kdyz jsem tam vymenil vzduchovej filtr a nastartoval, tak sel motor velmi nepravidelne (volnobeh) po ujeti nejake trasy se to ustalilo a chod byl opet normalni. Totez se mi stalo i ted se 406. Po vymene byl volnobeh velmi nepravidelny, ale po kratke jizde se to zase ustalilo.

Z tohoto jevu odvozuji, ze filtr byl tak znecisteny, ze se do auta dostavalo malo vzduchu a ridici jednotka s tim uz pocitala a davala aut. bohatsi smes. Ale kdyz tam slo po vymene dostatek vzduchu s bohatou smesi, tak vznikaly nahodne detonace a proto ten nerovnomerny volnobeh. Vysvetluji si to spravne???

správná úvaha :super

Odesláno

Já na čtyřistapátý měnim vzduchovej filtr při výměně oleje a olejovýho filtru (cca 15000km), pylovej jsem ještě neměnil (mimochodem, kde je u 405?) a nepucuju ho, protože je to záležitost 250,- Kč

Odesláno
Původně zaslal: Neon

Já na čtyřistapátý měnim vzduchovej filtr při výměně oleje a olejovýho filtru (cca 15000km), pylovej jsem ještě neměnil (mimochodem, kde je u 405?) a nepucuju ho, protože je to záležitost 250,- Kč

je presne tam co u 406 ;)

Odesláno

Tak nam pomalu konci zima a ja jsem zapocal pripravy na leto jendim dulezitym krokem.

O vikendu jsem se totiz rozhodl vycistit vzduchovy filtr, coz velmi doporucuji, prachu jsem z nej vypral docela slusnou naloz. Pri jizde je to hodne zdat, auto tahne vod spodu a de vochotne do otacek, skoro jako TDIcko, takze jsem spokojenej :super.

Jinak spotreba sla vyrazne dolu, pred vycistenim jsem pri ustalene 90 km/h usadila na neprilis vabnych 8,5 l/100 km, zatímco po vycisteni klesla tato spotreba na 6,2 l/100 km. :roker

Guest Masinka
Odesláno
Původně zaslal: piškotek

Tak to jsi ten filtr tam měl snad 100let.Nechápu.Já ho měním každou výměnu oleje po 20.000km nebo po dvou letech.

mel jsem ho tam cca 25 000 km, naposled jsem ho cistil v lete

• O 3 týdny později...
Odesláno

dnes som menil olej spolu zo vsetkymi filtrami, po cca 19.000 robim to tak stale, niesu to zas take strasne peniaze 1-2x rocne to clovek unesie. (s robotou : 3600,-sk)

Chcem sa opytat koklo oleja ide do 2,0Hdi ?

dakujem

Odesláno

Kedze som nedavno kupoval auto, tak som dal vymenit olej, olejový filter, vzduchový filter, brzdovu klapalinu, rozvodový remeň, kladky, vodnú pumpu-spolu to vyšlo 7400 Skk aj s pracou. Mam teraz pokoj na dlhu dobu a hlavne istotu, ze mam urobenu udrzbu.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak nam pomalu konci zima a ja jsem zapocal pripravy na leto jendim dulezitym krokem.

O vikendu jsem se totiz rozhodl vycistit vzduchovy filtr, coz velmi doporucuji, prachu jsem z nej vypral docela slusnou naloz. Pri jizde je to hodne zdat, auto tahne vod spodu a de vochotne do otacek, skoro jako TDIcko, takze jsem spokojenej :super.

Jinak spotreba sla vyrazne dolu, pred vycistenim jsem pri ustalene 90 km/h usadila na neprilis vabnych 8,5 l/100 km, zatímco po vycisteni klesla tato spotreba na 6,2 l/100 km. :roker

Mám auto měsíc a nevím kdy byl naposledy měněnej.Poznám to vyzualně,že je potřeba dát novej?:myslim Ten můj je krásně žlutej.

Odesláno
Původně zaslal: Sved

Mám auto měsíc a nevím kdy byl naposledy měněnej.Poznám to vyzualně,že je potřeba dát novej?:myslim Ten můj je krásně žlutej.

je potřeba se podívat s té strany od sání (ne od mototru) a podívat se mezi lamely a to pak toznáž bud jsou špinavé od prachu a jsou tam i mouchy nebo je čistej

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...