Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Display RD4 N2


tomas377

Recommended Posts

  • O 2 týdny později...

Dobrý den,přiložil jsem foto. Nevím jaký to je přesně display, jaký typ. Nemá možnost AUX,i když ho mám ve výbavě,mám ho aktivovaný přes dia a vůbec se nezobrazí možnost výběru. V rádiu je zapojen AUX,to jsem koukal. Display nepotřebuji aby ukazoval teplotu topení,jen aby měl možnost AUX,a ostatní věci co jsou tam teď. Moc děkuji

IMG_20181124_165454.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci mám P407 2.0 HDi 2004, má rádio RT 3 , dvoj klima + bohužel NAV. Display je KO, je to 6 PIN, ale ne C, ale CT ((asi kuli té navigaci)) pořád je to ten malý, ne ten velký LCD. A já ho nikde ani na e-bay, ammazon, atd.... nedokážu sehnat.

Otázka zní :

 

Lze vyměnit rádio RT 3 - 01 . 2004 za RD 4 ????????????

 

Našel jsem jediného člověka, který tvrdí že umí CT opravit výměnou zobrazovače, tj, nechá původní převodník, jen přepájí "sklo" s krystaly, prostě LCD. Chce za to 4000,- Kč!

To bych raději koupil RD4 , který má 12 pin, s fungujícím LCD u nás na vrakárně za 2000,- litry. Párování by údajně zařídil bratr, má diag., vlastní autoservis, ale Francii nedělá, ani mě!  

JENŽE nevím do jaké míry je jednoduché to rádio vyměnit, to RT3 za RD4. Podle mě se musí sundat celá palubovka a překuchat všechny kabely.

 

Měnil jste někdo RT 3 za RD 4 ?  (((mám teď v autě kabeláž origo na 6 pin display)) 

 

 

Všem děkuji za rady.

 

Upraveno uživatelem Votary.69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Tak jsem koupil RT3-03-2005 i s barevným LCD. Dostal jsem k tomu celou palubní kabeláž v krabici na banány. Rádio jsem v poho zapojil na původní kabeláž. Musel jsem jen přidat optický kabel mezi velký barevný LCD a RT3-03. U původního konektoru co měl 6 pinů (malý oranžový LCD), jsem uštípnul  tři dráty (oranžové) (+ - can) a připájel je k tomu velkému barevnýmu LCD. Všechno šlape dokonale. Jen spotřebu ukazuje stále 0,2 L / 100 Km. Myslím že se to vyřeší po odpojení autobaterie. Na to už jsem neměl čas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě ne. Čekám až dorazí, diagnostika co jsem si objednal. Jen nevím proč je ta optika dvoj-linková a při odpojení od LCD svítí jen jedna žíla ((((možná ta druhá je na zpětnou komunikaci, nevím když je konektor připojený tak to není vidět, jestli svítí obě vlákna))) , doufám že ta druhá žíla nedělá tu spotřebu, dojezd a průměr. Někde jsem četl že právě na tu spotřebu se musí odpojit baterie, aby se "restartovala BSI" a pak to prý funguje. Teď to pípá, že to není spárováno. Ale nechci to odpojit od baterie, prý to někdy pak nemluví s klíčem a já to auto jinak neotevřu, jelikož je mechanická fabka na *neumím psát slušně*ku. Jestli někdo třeba máte rt3 03 04 a víte že mají svítit obě žíly ???? Jo a údajně to umí i mp3 se softem 6.xxxx. To musím ještě vyzkoušet. Objednal jsem si ještě na aliexpres to udělátko na USB a ssd s dekóderem na mp3, zapojení na místo changeru. Tak doufám že to bude fungovat. Bohužel je to prý max 8GB, ale pořád lepší než ten changer na 10cd co tam mám, ale hraje suprově i pálený CD. Jinak navigace šlape dobře, bohužel tam musí být mapa na cd, tak když to čte data s mapa, tak snad to dokáže i ty mp3, kdyby náhodou to udělátko nefungovalo. Ještě k té spotřebě. Jsou tam tři řádky : 1. vzdálenost 2653 Km (to funguje každý km se tam přičte) 2. okamžitá spotřeba 0,2 L (to se ani nehne) 3. dojezd do tankování 50 Km (to se taky ani nehne).  

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Tak koukám, že problematika s displejem v 5008 je složitější než jsem myslel. 

Koupil jsem 5008 s displejem, který když se zahřál, tak "zhasl". koupil jsem jiný, taky z 5008 ale ten po připojení neukazuje spotřebu a zas chce připojit telefon přes Bluetooth :o

Dá se ten display přes dia nastavit stejně tak jak fungoval ten starý? V displeji je přijímač Bluetoth, nebo je to jen hloupě nahraná "skříňka" co ukazuje co jí nahrají?

Dík  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

a) je potřeba mít display, který má odpovídající počet ikon a "funkcí"

b) i tak ještě není vyhráno, musí pak ještě sedět soft, ale ten se dá přehrát.

 

Pokud ale máš LCD s jiným počtem ikon a má " i jiné funkce", tak máš pak špatné těžítko. :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám že jsem nedal echo na tu spotřebu. Ono jí to ukazuje. Jen jsem nevěděl že tam jsou tři mody  :DDDDDDDDDDD - a) reál b) paměť na jednu jízdu c) paměť na druhou jízdu. Stačilo 2 x stisknout páčku u volantu a mám tam reálná data . Jinak spotřeba úžasná,  0 až 36 litrů :DDDDDDD podle nohy. 🙂 průměr tak těch 5,5 jízda s rodinou a 11L když se fakt kravím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 20. 4. 2019 at 23:37, Votary.69 napsal:

a) je potřeba mít display, který má odpovídající počet ikon a "funkcí"

b) i tak ještě není vyhráno, musí pak ještě sedět soft, ale ten se dá přehrát.

 

Pokud ale máš LCD s jiným počtem ikon a má " i jiné funkce", tak máš pak špatné těžítko. 👍

o jakých ikonách je řeč?

Takže když mi starý displej ukazoval spotřebu a nový místo toho má jen připojte telefon přes bluetooth tak mám jen to těžítko, protože ho ani nepřehraju? 😢

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...