Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Výměna řídící jednotky motoru


charwy98

Recommended Posts

Ahoj, mám 406 1.8 LFY s výbavou Exclusive edition (ovládání rádia pod volantem, šíbr apod.) z roku 96. Někdo přede mnou vyřadil mimo a ten se mi po čase oživil a když jsem ho chtěl natvrdo odpojit, tak se mi povedlo spálit kabely od klávesnice až k řídící jednotce motoru. Kabely a relé, co byly spálený, jsou vyřešený, ale dělala kraviny řídící jednotka, která do oběhu nepoustela benzín a auto nechtělo naskočit. Z jiného auta jsem vyndal řídící jednotku s vyrazenym immo a ani tak nechyta. Prostě nehazi jiskru. Jaký další postup byste mi doporučili? Všechny pojistky a relé jsou v pořádku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úplně mi není jasný pojem, jak někdo vyřadil immo a to znovu ožilo. Buď to někdo vyřadí přeprogramováním ecu nebo se klíček s immo omotával zevnitř palubky blízko snímacímu kroužku( tedy byl aktivní, ale nezáleželo dál na klíčku uživatele). Tady je ta klávesnice, ok. Jak je to řešený zde? Signály z klávesnice jdou přímo do ecu motoru nebo z klávesnice to jde do řídící jednotky immo a ta  už jen spíná čerpadlo benzínu? Tedy žádná další zpětná vazba pro ecu motoru... Popiš, možná ti poradím. Jinak, jseš si jistý, že jednotka druhá nemá aktivní immo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud to tak funguje, tak jestli zná charwy98 kód k původní jednotce, tak by mělo stačit opravit komunikaci klávesnice--ecu, zadat kód a odpojit klávesnici. Tím immo odstavit.

Jestli neháže cívka jiskru, tak asi není problém s immo, ale jinde (napájení, signály, pojistky). Zatím jsem se nesetkal s tím, že by immo odstavilo zapalování, ale odstaví čerpadlo nebo/a startér.

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...