Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Střílení do sání i do výfuku


sik3r

Recommended Posts

Zdravím, mám Peugeota 106 II 1.0, 37kW. Můj problém spočívá v tom, že když se rozjíždím nebo přidám prudčeji plyn, auto jakoby zakašlalo, zní jako by jelo na tři válce a nakonec střílí do sání. Start je v pořádku, někdy na neutrál při nastartovaném autu jede motor pěkně, drží otáčky a všechno dobrý do doby než se rozjedu. Občas po nastartování zní jako by jel na tři válce. Jakékoliv nápady jsou vítány.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 11. 2018 at 10:12, Ferry napsal:

zacit novyma svickama a kabelama k nim, pak pripadne vyzkouset jinou zapalovaci civku, dale pak zkontrolovat hodnoty cidla teploty chladici kapaliny pro ridici jednotku, MAP senzor, lambda sondu, pripadne vstrik

Kabely jsou objednané, snad přijdou v pondělí. Svíčky měněné ale je možné že by byla nějaká už od výroby vadná ? Ale musí to nějak testovat přeci ne ? Cívka byla zkoušena nová, stejný problém. Až přijdou kabely tak dám vědět :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to nepravděpodobné, že by nové svíčky byly špatné, ale stát se může cokoliv, jde to změřit. Měl by tam být odpor mezi jiskřištěm a přípojem okolo 5K ohm a odrtrh by měl být kolem 0,7-0,9mm (nevím jak u 1.0i), nicméně všude stejný.  Hlavně svíčky, které tam patří- podle katalogu výrobce. Jestli problém pořád přetrvává, nech auto chvíli nastartované a pak ho vypni a sundej svíčky; která bude černá nebo "mokrá", tak tam hledat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

svicka muze uvnitr prasknout, nemusi to byt ani zvenku patrne, dojde k tomu, kdyz se dotahuje moc na fest a ne idelane momentakem na nejakych 25Nm

jaky svicky tam jsou ? Nejlip fungujou Bosche FR7DC+ s odtrhem 0,7-0,8mm.

faceliftovanej model 106 by podle me uz mel mit klasickej OBD 16pin, predtim tam byl jen zeleny dvoupin konektor, vytazeny primo u ridici jednotky motoru, peugeotacka 30ti pinova zasuvka se myslim do 106 nedavala

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusím vytáhnout ty svíčky, s tím že to nechám nastartované a až po zahřátí je vytáhnu. Nevím jaké svíčky tam přesně jsou, když tak pak upřesním. A je tam právě ten 30 pin. 

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 týdny později...

Neměl jsem na to čas, budu to dělat tento týden. Navíc jsem teď zjistil, že auto ze začátku (než se zahřeje motor) jede překvapivě dobře, bez střelby nebo nějaké známky problému. Po zahřátí je to jako jízda na tři válce a hrozná reakce na plyn s tím že auto střílí a nejede... Při otevřené kapotě po přidání plynu jde slyšet nějaké syčení. Nevíte co by to mohlo být ?  

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Zdravím, tak po delší době konečně vyřešeno. Problém byl v cívce, při výměně kabelů ke svíčkám to dělalo pořád, vyměnila se cívka a šlape to :) Syčení bude problém špatného těsnění klapy, ale nedá se sehnat papírové těsnění jedině vyřezat, popřípadě nezná někdo nějaké dobré těsnění v tubě ? Co mě trochu děsí je, že auto občas smrdí jako by jelo na petardy, prostě takový ten po silvestrovský smrad :) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vida. Zkusil bych jeste ten MAP senzor, muze byt jen zalepeny olejovym kondenzatem ze sani, kdyz dava spatny hodnoty, tak prave vetsinou jde z vyfuku takovy smrad, jak popisujes. Teoreticky by mohla byt spatna i ta lambda sonda, ze by pak byla spatne nastavena bohatost smesi, jaka je u toho auta spotreba?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...