Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Koupě 407 ?


kovy_s

Recommended Posts

Ahoj,

po dlouhém hledání 406 se mi stále nedaří najít něco, co by mi padlo do oka. Začal jsem tedy koukat i po 407. Cenově šly dost dolů, co jsem koukal.

Teď tedy jakou vybrat ? Měním zaměstnání budu jezdit 4km do práce, tudíž asi nafta nebude to pravé. Benzínů je zase velice málo a spíše jen ty 1.8 raději bych 2.0.

Výběr u těch HDI je velký, ale koupit ji jezdit tyto krátké trasy? Co myslíte? Co servis 407 ? Oproti 406 je údajně vše až 4x dražší. Nechám si poradit, díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nepíšeš, zda máš garáž a jaká teplota je tam v mrazech. Já mám v malých mrazech kolem 10, ve velkých míň Ale pořád je to rozdíl, než vymrzlé na minus.

Nepíšeš, zda pro rodinu potřebuješ velké auto. Nepíšeš, kolik ujedeš ročně.

Co takhle 307 HB (krátká) 1,6 benzín? 206 1,1 taky dobrá, akorát ta zadní náprava. Do práce na dojíždění stačí.

Z větších aut 307 SW, případně v benzínu.

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kup 406 v benzínu díly za hubičku,teď je v inzerci u Domanský  se 65000km....

Aha tam je sedan,jak jsi mi volal ohledně té na kterou ses chtěl jít podívat na to kombi,to nedopadlo?

Myslím že příští rok by měl zdejší člen prodávat vymazlenou 406 kombi ,2003,1.8,85Kw s LPG přestavbou;)

Upraveno uživatelem Charlie 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zatím je ještě málo informací. Jak pro nás, tak i pro tebe, kovy_s, který vybíráš. Je třeba si položit otázky a zjistit, co určitě ne, co možná a co ano. A potom vybírat dobrý kup.

Takže:

- nafta / benzín? spíše benzín, vzhledem k malému nájezdu a krátké trase

- kolik máš na to peněz? do 40 t? do 70 t? do 100 t?

- trváš na 407? Líbí se ti? (měl jsem 607 a auto s malou světlostí, dlouhými převisy a obtížným nastupováním bych už nechtěl)

- je fakt, že 407 má prý složitější přední i zadní nápravu, než 406

- přichází do úvahy 307 SW? 308 SW? 807? Xsara Picasso? C4 Picasso (grand)?

- 5008 i 308 v benzínu mají problémové motory, lze je koupit levně, a pak se trápit...

- tady bývají auta v pěkném stavu, Xsara Picasso https://www.sauto.cz/osobni/detail/citroen/xsara-picasso/17875427?company=1&goFrom=list

Takže, pokud si položíš tyto otázky, případně zveřejníš svoje odpovědi, můžeme pomoci něco sehnat.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano spíše asi benzín.

Budget je tak 50-70tis

Líbí se mi 406 - měl jsem jí byl jsem max spokojen. Ale sehnat nějákou pěknou neshnilou je velký problém. Proto jsem koukal na 407. 607 se mi také moc líbí, ale není combi.

307SW se mi až tolik nelíbí no..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

406 je dobré auto, držák. S 407 nemám zkušenosti. Interiéry jsou trvanlivé, takže podle toho kilometry nepoznáš.

Takže pomalu vybírat. Do 125 km od tvého bydliště je např. tento. Je divné, že už měl potíže s motorem, spojkou. Vzhledem k levnému provozu bych tipoval na dvojnásobek km. https://auto.bazos.cz/inzerat/96118330/Prodam-PEUGEOT-406-Break-18i-16v-combi-81kw-na-LPG-.php

Anebo tento, je třeba zjistit, zda je to první majitel a prodáno v CZ, anebo dovoz.  https://auto.bazos.cz/inzerat/95154061/Peugeot-407-kombi.php

Anebo tedy koupit HDi...

A znovu upozorňuji na 307 SW. Docela prostorné auto. V benzínu má tři slabosti:

- páčka blinkrů (mnoho Peugeot z roků po 2000)

- naviják (repasuji za 300😁)

- zapalovací rampa (většina benzinových Peugeotů)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S rozpočtem 50-70 asi slušnou 407 nekoupíš si myslím.... respektive - jo, možná něco za 60 a dvacku tam pak ještě nasypeš. Pokud netrváš na výkonu snad by stačila 1.8 benzín (i když 2.0 bude žrát podobně a pojede lip, o 2.2 ani nemluvě). Dily jsou samozrejme trochu drazsi, i kdyz jak co a ty napravy obe komplikovane. Na predku jsem toho resil postupne docela dost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

chlapyy, s omezeným rozpočtem musíte jít do menšího a mladšího, jinak koupíte zase starou plečku, do které bude furt strkat nejen prachy, ale i nervy :roker, jinými slovy radši zánovní dacii, než starého bavoráka...

tohle si může dovolit mladý kluk, co dělá na vrakovišti peugeot a má fůru volného času (ale jeho to taky časem přejde):aut,, normální chlap s rodinou potřebuje spolehlivé auto (třeba ojeté),které obslouží rodinu a které nebude táta každý víkend opravovat

radši jít do lepšího a mladšího auta, třeba i částečně na splátky, než do staré mrchy, kterou budete furt udržovat při životě (nakonec zjistíte, že jste do ní nastrkali víc peněz, než kdybyste šli částečně do splátek)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@ozzy56    a ty vis, ze @kovy_s je "normalni chlap s rodinou" ? :D   A proc by 407 nemohla byt spolehliva? Ja ji mel 3.5 roku, ok, mozna jsem mel stesti na kus (ale v tom pripade se me to stesti zatim teda kjva podezrele drzi,mrcha) a pokud si vybavuji nic zcela zasadniho jsem na tom neresil, aby se s tim nedalo jezdit s rodinou... A jinak - to myslis vazne? Doporucujes Dacii? To snad ne :D

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

myslím to samozřejmě obecně, člena kovy-s neznám..., ale jsou tu pořád dotazy na starší, resp. staré auta --tak na základě mých zkušeností jsem napsal co jsem napsal...,samozřejmě není dačka tak IN jako mercedes, ale pokud bych si měl vybrat mezi starou károu (12 a více let staré auto), tak si koupím za stejné peníze zánovní dacii, ano, myslím to zcela vážně, jsou totiž rozhodnutí, ke kterým se musí dospět...,(buď dosavadní zkušeností, nebo prostě jen časem):)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bože můj .... Ale s tímhle rozpočtem jedinou Dacii, kterou sežene bude takovou, kterou už nikdo nechce. Požadavek je na 406 / 407, rozpočet zveřejněný, držel bych se pokud možno tématu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, StibTo napsal:

Bože můj .... Ale s tímhle rozpočtem jedinou Dacii, kterou sežene bude takovou, kterou už nikdo nechce. Požadavek je na 406 / 407, rozpočet zveřejněný, držel bych se pokud možno tématu.

chtěl jsem citovat a dal jsem ti omylem kladný bod..., já v boha nevěřím, ale kdybych se měl rozhodnout, jaké auto koupím, šel bych do dačky za 70, než do 407my za 70 :roker

to je asi tak vše, co bych k tomu napsal ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tyjo, to jsem ještě neviděl aby 407 měla vzadu švihadla :D Hlavně že to má vyhrev sedacek, heh. No někde se začít musí s hledáním. Ale upřímně za tuhle cenu jsem prodal 407 s lepším motorem i vybavou a to uz před víc jak půl rokem. By mě zajímalo kdo jim to za to dá. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějakej blbeček to koupi,prodává to dealer a nasype do toho obratem hned 30000...pokud nemám prachy kupuju slušnější povoz i staršího roku,není výhra mít auto mít mladší o 2roky a dražší o 2xtolik....to bych za ten rozdíl musel koupit auto mladší o 5let,aby mi to dávalo smysl.....uvidíme jak se bude sypat 406 co jsem koupil,pak budu moc ozzymu oponovat že je lepší 16letej Peugeot než 8leta Dacie:aut

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...