Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pneu vs. GripControl


Drtikoll

Recommended Posts

Asi taky záleží,kde jezdíš  . . . ale když to na celoročních někam pošleš,tak si pak možná řekneš . . . . "na zimních bych to ubrzdil" . . . celoroční nebudou mít takovou směs jako zimní.Čekám na Dustra 4x4 (je na prodejně) což si myslím,že je lepší volba než GripControl.I když jsou tam celoroční,tak stejně budu dávat zimáky(měl jsem je i na Felicii,Peugeotu teď Fiatu).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím že hlavne veľmi záleží, kade sa s autom jazdí. Zatial u nás vyzerá zima taká, že sa možno ani neoplatí prezúvať. Samozrejme keby bývam niekde v hornatej oblasti tak neváham nad zimnými. 508 mám prezutú, na 3008 zatial nechám tie M/S ktoré sú tam od výroby a uvidíme, aká bude predpoveď počasia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 měsíce později...

Tak abych to upřesnil - Grip Control jsem měl v prvním modelu 3008, mám ho v 3008 - 2018 + pneu M+S, používám letní a zimní pneumatiky. Kdysi jsem se ptal i v servisu a bylo mně doporučeno měnit pneu podle sezóny. Záleží ovšem, za jakých podmínek v zimě jezdíte. Já jezdím na Vysočinu a na lyže do zahraničí, takže spíše sázím na jistotu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 hodinami, Verduniak napsal:

Loque, iba sa ta chcem spytat, vi si nakoniec prezul cez zimu, alebo si nechal povodne pneu M+S? 

Odpovedám priamo na dotaz: Nie, neprezúval som, nechal som pôvodné M+S. Bol som s nimi aj vo Vysokých Tatrách, trochu som síce mal najskor obavy, ale dostal som sa všade kde som potreboval a keď som si prezrel na štrbskom plese všetky odparkované 3008/5008, všetky bez výnimky mali origo M+S pneu. Samozrejme že ich vlastnosti na snehu a ľade niesu také dobré ako kvalitné zimné pneu ale mne zatiaľ vyhovujú.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je síce pravda, ale u nás je zatiaľ v tomto smere legislatíva voľnejšia a stačí aj samotný nápis M+S. Na mieste kde pracujem je veľa 3008 aj 5008 a prakticky som si tam nevšimol ani jednu so zimnými pneu, takže sa tu síce polemizuje, ale prakticky 95% uživateľov neprezúva pôvodné pneu M+S a jazdia.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V predajni mi odporucili dokupit k 3008 zimne pneu (co planujem, ak mi auto dodaju) a sam som na dovolenke s rodinou cca 3 tyzdne dozadu v tatrach bol svedkom, ze mierny sneh/lad kopec kde jedina predokolka nevysla prave nova 3008 s povodnym obutim z vyroby, nik iny s predokolkou problem nemal. Tak tiez predpokladam, ze maju skor letnu charakteristiku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na aute sú dodávané z výroby s Grip controlom celoročne pneumatiky Continental cross contact LX2 a majú čiste letnú vzorku. Určite by som sa nespoliehal na nich v zime. V zime som použil zimné pneu Hankook winter icept a v zime v tatrách som nemal žiaden problém ani po celú zimu. Mam ich doteraz na aute a na suchu aj na mokru sú Hankooky super. Držím si stále priemer na aute 5,5 litra na 100km s 1.5 BlueHDi. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Určite že zimné pneu budú na zimu vhodnejšie, len ma hnevá že peugeot musí vždy použiť nejaký exotický rozmer pneu, ako v tomto prípade 225/55 r18, kde je na výber pár druhov pneu a všetko s cenami okolo 160€/ks a viac :grr čo je choré.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak mne osobne ten rozmer nevadí. Pôvodne som chcel aj zimné Continental, ale mal som možnosť vyskúšať na kolegovom Sportage Hankooky a osvedčili sa. Cenu som sledoval u nás v dvoch predajniach pneu. a každým týždňom sa zvyšovala cena postupne zo 126 eur až na 138 eur. Ja som ich stihol kúpiť za 136,30 eur a boli vyrobené začiatkom Septembra 2018. Takže funglovky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...