Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

5008 2014 2.0 hdi Dunění motoru


Ježek.R

Recommended Posts

Ahoj,  trápí mě dunění motoru v nízkých otáčkách cca 1000 - 1500. Nevíte čím by to mohlo být? Mám pocit že se to objevuje 1x,  2x za měsíc a je to čím dál tím nesnesitelnějši, že pořád více a více dunivějši. Objevuje se to i při lehkém přidání plynu, u brzdění motorem. Mám nalitano 130tkm. Jinak je zvuk v pořádku. Mohlo by to být turbem ? nebo něco s tlakem, popř. vzduch? 

Upraveno uživatelem Ježek.R
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud se to děje opravdu jen někdy, tak by to mohla být právě prováděná regenerace filtru pevných částic. Pokud to budě zrovna dělat, stáhni si okno a sáhni za sklo zpětného zrcátka. Mělo by být teplé. Při regeneraci se zapne vyhřívání zpětných zrcátek společně s vyhříváním zadního skla.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

ahoj, hledal jsem, ale nenašel přímo téma týkající se filtru pevných částic. Mám stejný motor 2.0 HDI. Dříve se mi DPF regeneroval cca 1x 600km. Teď (poslední řeknu měsíc až dva) je to však každých cca 200-300km max). Stejné vyjížďky, žádná změna co se jízdního stylu týká, stejná nafta. Když zaznamenám regeneraci (dunění auta a pro jistotu si sáhnu, že jsou opravdu teplá i zpětná zrcátka:-) ), ještě se projedu a regeneraci nechám doběhnout.Kontrolka mi nikdy nesvítí, jen prostě auto za 1 nádrž řekněme regeneruje 2-3x. To se mi zdá dost. Mám to nějak řešit, nebo si toho nemám všímat? Děkuji za Vaše postřehy.

Upraveno uživatelem Pepa B.
překlep
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, díky. V lednu mám garančku, tak se na to poptám, zatím tedy nebudu řešit. Auto je z ČR, kupované jeté v Peugeotu přímo, kilometry tedy 100% sedí. Není to příjemný tak často myslet na to, že musím ještě někde courat, aby to doběhlo, to je každý 3-4 den :(.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já taky tankuju plnou od bliknuti rezervy. A ta regenerace filtru probíhá celkem často, ale když jedeš po dálnici,anebo mimo město,tak si toho vůbec nevšimneš. Jde to poznat jen při pomalé jízdě. A taky teď když je venku zima a motor se tolik nezahřeje a pomalu se zahřívá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spíš jde o to, že to bylo skokově. Nejdříve klasické intervaly cca 600km (max. 1 nádrž) a nyní pravidelně 2-3x. A i když jedu výlet 500km, stihne se regenerace uskutečnit 2x. No prostě otrava :-). Určitě sem pak napíšu, co mi řeknou v Peugeotu, až tam pojedu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

když ti tě to neupozorňuje, asi bych neřešil nějaké courání kolem. Kolikrát jsem zachytil regeneraci, když jsem vjel do garáže. Že bych jel regenerovat, to fakt ne. Regenerace probíhá podle dia v průměru mezi 300-500km. Čím je plnější FAP, tím se interval zkracuje. Mám najeto přes 160tkm a podle dia ještě třetinu fapu. Kontrolka se mi už párkrát rozsvítila, vždy v naprosto nečekaném okamžiku. Třeba po 400km na dálnici v průměru přes 100km/h, myslel jsem si, že to by mělo regenerovat naprosto v pohodě (stalo se mi 2x). Každopádně jsem to neřešil, po nějaké době to zmizelo. Pak se mi to stalo, když auto stálo v hnusné podzimní prádelně (snad 200% vlhkost :aut) přes noc venku (obvykle parkuju v garáži), tak se rozsvítilo upozornění při prudší dlouhé akceleraci. Po nějaké době zase zhasla, po táhle akceleraci znovu. Jel jsem tehdy na servisku, udělali regeneraci, servisák tipoval vlhkost v čidle, fap prý v pohodě, spíš by se zaměřili na čidla. Regeneraci mám prý častější, ale fap se plní rovnoměrně, zaplnění odpovídá provozu. Letos mi doplnili aditivum, jinak o fapu nevím. A ani dál ho řešit nebudu.

Upraveno uživatelem Pacho69
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...