Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Bliká kontrolka potkávacích světel - xenony


maraaa

Recommended Posts

Mám auto z roku 2013 s natáčecími bi-xenony, LED denními světly, přisvěcováním do zatáček a automatickým přepínáním dálkových.

Jela s tím žena, z ničeho nic to prý hodilo nějakou hlášku (neví jakou), rozsvítila se kontrolka SERVICE a rozblikala se zelená kontrolka potkávacích světel.

Když jsem se na to pak díval já před pár dny, tak zelená kontrolka potkávacích světel i nadále bliká, kontrolka SERVICE nesvítí. Když zmáčknu tlačítko "Check" pod budíkama, napíše to "No fault". Toto je setrvalý stav, který trvá i dnes.

Nepodařilo se mi ale odhalit žádnou závadu světel - vše svítí, světla se natáčejí do zatáček, dá se v pohodě přepnout na dálkové. Jediné, co jsem neměl možnost vyzkoušet je automatické přepínání dálkových.

Snažil jsem se prohledat fórum, ale nenarazil jsem na podobný problém.

Nenapadá vás, čím by to mohlo být? Asi to odvýzt do servisu na diagnostiku?

Upraveno uživatelem maraaa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Setkal jsem se s tím kdysi u předváděcího RXH. Chovalo se to úplně stejně. Vše svítilo, natáčelo dokonce i přisvícení mlhovek do zatáček fungovalo. Jediné co nešlo byl právě autorežim dálkových. Bohužel nevím, jestli a jak to opravili, ale při vrácení jsme to hlásili :nevim 

Pokud bych to řešil u sebe, tak začnu odpojením baterky přes noc. A pokud by to nepomohlo, tak DIAG :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle se mi přesně stalo loni v létě při jízdě do Německa. Světla normálně fungovala ale kontrolka stále blikala. Jezdil jsem s tím 2 500 km a už  jsem byl i objednany do servisu. Najednou z ničeho nic to při jízdě do servisu přestalo. V servisu samozřejmě nic nevěděli a ani jsem tam auto nenechaval. Od té doby to již neudělalo. Jinak světla taky fungovala včetně natáčení. Tento problém se zde na fóru ale již jednou řešil. Je potřeba pořádně hledat....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V menu malého displeja medzi budíkmi ide vypnúť funkcia natáčania svetlometov. Pokiaľ je závada tam, tak kontrolka prestane blikať. Doporučujem skontrolovať stav akumulátora, mne to robilo podobné problémy, keď odchádzal. Po výmene akumulátora svetlá fungujú OK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, díky za rady.

Doplním, že přisvěcování mlhovek při zatáčení funguje taky ok.

Protože jsem neměl možnost jet za tmy mimo Prahu (jezdí s tím hlavně žena), nevím, jestli funguje to přepínání dálkových.

Vypnutí natáčení světel jsem už zkoušel, ale bez výsledku, stále to blikalo.

Asi bych zkusil ten tip s odpojením baterky přes noc. To to prostě normálně odšroubuju a nechám být přes noc a pak zase jen zapojím? Nebude to pak po zapojení potřeba nějak oživovat? Kódy do rádia apod.?

Díky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stačí dodržet postup, který je uveden v manuálu vozidla. Je tam nějaká prodleva před odpojením baterky, aby usnuly všechny jednotky auta.

Jinak se nic nešroubuje. Jen se odklopí pojistka na objímce kladného pólu a odpojí se.

Po zapojení se zase nějaký čas čeká, než se začne startovat apod. Jediné, co je potřeba pak nastavit je datum a čas ;) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám s tím drobnou zkušenost - po nastartování u xenonových světel dojde k nastavení výšky svícení podle zatížení auta. Snímač na zadní nápravě byl vadný ( předpokládám že někde bude ještě jeden ), k nastavení výšky nedocházelo a projevovalo se to chybovou hláškou a blikáním symbolu potkávacích světel. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

týden zpět jsem dával novou baterku , starter strašně pomalu točil ale natočil . Ráno při prvním startu pootočil a konec , vánoční stromek a na displeji navi symbol vozu ve velikosti téměř celého displeje ( nikdy se mi ho tam nepodařilo robrazit ručně ) Po povypínáni všeho co šlo zposledních sil to natočilo. (tohle se stalo třikrát - víkend ) Bylo vidět že se světla nastavily křečovitě. V tu dobu naskočila hláška na displeji něco o nastavení světel . Znovu jsem to zobrazil stisknuti tlačítka "check". Žádná kontroka neblikala . Po cca 5minutách jsem to chcípl znovu nastartoval a už bez problému. Teď to točí jak o život a žádná chyba už nenaskočila.

Upraveno uživatelem Davidak79
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

V prvom rade skús dobiť baterku, prípadne si z iného auta zapožičaj baterku a skús s ňou. Mne keď odchádzala baterka, tak to hlásilo chybu natáčania a skutočne nefungovalo to natáčanie, takže v prvom rade to najjednoduchšie je skúsiť nabiť/vymeniť baterku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 2 měsíce později...

Řešil jsem stejný problém přes diag  světla jezdila nahoru, dolu, doleva, doprava ale furt to psalo chybu na display a diagnostika psala chybu levého světla. po celkové rozbborce a zkoumání to byl motorek natáčení levého světla takže takřka  neopravitelné 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 23. 4. 2019 at 19:04, Razol666 napsal:

Ahojte mám dotaz taky mi bliká kontrolka světlometů. Píše chybu Directional headlamps fault odzkouseno a vetla se nenatačí za jizdy do stran nikde sem nenašel žádnou pojistku pro natáčení jestli teda nějaká vůbec je  nejaký tip? 

Zkus se první podívat na zadní nápravu, a zatáhni za ojničku, nejjednodušší oprava. Pokud by to bylo tím. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...