Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

První servis - v kolika km ?


Honza94

Recommended Posts

Tyhle auta maji snad už čidla kvality oleje. Klidně můžeš mít nastavený interval na 20 000, či 25 000km. Počítač nějakým algoritmem počítá počet startů, čidlo hlídá (nevím jak) kvalitu oleje a tak se klidně stane, že jeden den máš do servisu 2 000km a druhý den nastartuješ a máš jen 200km do servisu. Já to mám u 807 při každý výměně, hlásí třeba 1 000km do servisu a nejadnou 100km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně tak logiku v počítadle km do servisu nehledej. Na mojí 807 v pondělí ráno 12000 do servisu a v úterý večer to hlásilo 3000 do servisu. Nutno podotknout že mezi tím jsem najel cca 650 km a z toho asi 100 km  po silničkách III třídy na 1°max 2°rychlostní stupeň a zbytek byl po lepší silnici ale rychlost nebyla nijak závratná . Dělal jsem doprovod nadměrnému nákladu. Takže auto i hodně jen běželo ve volnoběhu. A při ježdění běžným způsobem tam ty 3000 do servisu drželi možná čtrnáct dní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono to bude tím, že ten interval měnili - pokud máš teda turbobenzín a ne diesel. Já dostal ke 308 papír, kde bylo napsáno servis po 25tkm, v autě ale bylo nastaveno 15tkm. Dle servisu proběhla změna a benzíny by měly jezdit na výměnu oleje po 15 tisících km. Na výměnu jsem jel ale po cca 16tkm (v servise měli plno měsic dopředu) a nebyl to problém. Doslova mně řekli, ať nějaké km "navíc" u téhle první prohlídky neřeším a dojedu po roce (to věděli, že budu mít max 1-2 tisíce nad).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 měsíc později...

Ahoj, mám na autě 21500km a mám mít teď druhou prohlídku. Nevíte někdo, kde by se dal stáhnout seznam servisních úkonů na druhou a třetí prohlídku.

Chci udělat servis jinde a né u Peugeotu, protože mi příjde nesmyslné platit 2x tolik za práci a ještě si brát dovolenou a jet 30km, když auto je po záruce.

Moc díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Nás čeká z jara třetí serviska. Auto je jak nové. Koukal jsem někde co je náplní třetí a je tam i výměna vzduchového filtru, tu chtít ale výslovně nebudu, dal jsem nedávno bavlněnou vložku od KN a je tam výměna zapalovacích svíček. V té druhé dělali kromě standardnich věcí výměnu brzdovky.

Ještě nám běží rozšiřená záruka OptiWay nebo tak nějak, výhoda dražšiho servisu v Peugeotu je pro mne v tom, že projedou diagnostiku, udělají aktualizace SW řidícich jednotek včetně převodovky a palubního systému.

Všimnul jsem si, že při první servisní prohlídce dával autorizovaný servis olej od Totalu, při druhé tam dali už olej od OMV.

Mára

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Peugeot neurčuje, co se má dělat na které prohlídce podle jejího pořadí. Každá věc má kilometrový a časový limit. U mé 308 je to takto, 2008 na tom nebude jinak:

Svíčky, vzduchový filtr - 50000km / 4 roky

Brzdovka - 2 roky

Kabin. filtr - 50000km / 2 roky

Kontola PH chladicí kapaliny 125000km / 4 roky, pak každých 25tkm a každý rok

Výměna řemene pohonu příslušenství 100tkm/6let, po dalších 100tkm/6 letech celou sadu, pak zas jen řemen, atd.

Rozvodový řemen 100tkm/6 let, po dalších 100tkm/6 let celou sadu, pak zase jen řemen, atd.

 

Zajímavé, že u předchozí 308 (logicky) nebyl na výměnu vzd. filru a svíček žádný časový limit, stejně tak nepředepisovali výměnu kabinového. Pokud máš najeto 21tkm, tak vyměň olej a je to, nic dalšího neřeš.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...