Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Motor houpe


Mrcalos

Recommended Posts

Zdravím

Mam mensi problem.

Pri rozjeti a nasledovnem pusteni plynu motor houpne. Hned na to pridam plyn a zhoupne se znovu. Kdyz potrebuju popojizdet v kolone je to des. Silenbloky motoru a prevodovky jsou nove. Skrtici klapka taktez. Prijde mi to jako kdyby se pri prerazeni, pridani a rychleho pusteni plynoveho pedalu motor do treti rychlosti motor chtel "utrhnout"... Na saltrpace je citit vtu samou chvilku taky skubnuti. Snazil sem se googlit a projet nejaka vlakna zde na foru ale bez vysledne. Ma stim nekdo podobne zkusenosti ? Predem diky 

Peugeot 307 sw 16v 80kw 2003

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobre, auto davam do peugeota az v listopadu, ted maj plno z duvodu blazince s prezouvanim. 

Mimochodem spojku budu u ty prilezitosti delat taky, uz docela huci spojkove lozisko..

Kazdopadne dekuji a dam vedet jak to dopadlo 😉

Upraveno uživatelem Mrcalos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeste sem se chtel zeptat, nemuze to byt neco kolem vstrikovani a zapalovani paliva ? Od koupi auta sem jeste nemenil svicky. Jinak jak uz sem psal, silenbloky vechny nove, rozvody, alternator, skrtici klapka nova ( auto pri zaberu lehce cukalo - ted zacalo znovu a nejvice na trojce kolem 1800 - 2400 otackach cca, ale kdyz ho seslapnu do plnejch tak to neni tak hrozne )Po napsani prvniho dotazu sem to jeste zkusil projet a jakmile prerazuji na jakou koliv rychlost, tak motor jednou dvakrat jakoby houpne a pak zase pri pusteni plynu znovu. Vim ze jsem to psal nahoře, ale chtel sem to jeste popsat po dnesni jizde 🙂

A nad kolem u spolujezdce jakoby prdi uhlíkový filtr, teda jesti je to on. Uz je slyšet i vevnitr. Netusim jestli to stim ma co dočinění, ale radsi sem to napsal. 

Potrebuju to vyresit jinak me uz slehne 😀

Upraveno uživatelem Mrcalos
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, ten filtr si nech zkontrolovat může v tom být problém. Podle toho co píšeš, tak je tam buď špatná funkce elektroventilu pohlcovače benzínových par nebo je to nějak ucpané, což může být problém. Má to vliv i na chod motoru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Otázka jaká diagnostika. Musíš na to jít peugeoťáckou. Diagnostika ukáže dost věcí, akorád nestačí jen hledat chyby, ale i měřená data (aktuální). A vědět, na co se dívat. Sycení cívek v ms, natočení škrtící klapky, map... musí dotyčný vědět, co se tam má zhruba ukazovat, podle toho se dá řídit. Výpis závad je na nic, pokud závada není nadlimitního charakteru a jednotka sama řekne- tento snímač vysoká mez překročena, tato hodnota neodpovídá požadavku atd... Když se pohybuje závad "v normě", nic ve chybách nemusí být (lehká odchylka).

Upraveno uživatelem inoxing
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Auto sem mel v peugeotu primo. Rekl sem jim co mam za problem, projeli jsme se, aby videl a vedel o co jde. Pak mi bylo receno ze je to normalni u tohohle auta ... coz mi neprijde jako adekvatni odpoved vpripade, ze to pred cca mesicem nedelalo. Jinak skrtici klapaka je nova. V tydnu se tam chci otocit a domluvit se jeste na vymene uhlikoveho filtru a spojky. Jinak jim reknu at se jeste podivaji na ta merena data jak pises inoxing ;) Dekuju za kazdou radu. Prubezne budu informovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Uhlíkový filtr je podle mě zbytečné měnit, tam jen musí fungovat solenoid, který otevírá/zavírá propusť. Samotný uhlíkový filtr je jen kvůli emisím- odvětrání z nádrže.Jestli je spojková lamela už vyklepaná, tak tam znatelné vůle můžou být, ale je to celkem slyšet- klepe to slyšitelně při deceleraci/akceleraci, rychlé přechody.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 9 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...