Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Klimatizace do bytu


Weri 605

Recommended Posts

:papa

najde se tu někdo, kdo rozumí klimatizacím do bytů (kanceláří)? Oč mi jde..:

Podle čeho poznám kolik metrů (čtvereční2 nebo krychlový3 - to je jedno) mi to zvládne uchladit..? Ne všude je to napsaný.. a ráda bych to koupila tak akorát... :) je to o těch výkonech...? Jakože (plácnu) 4,5 kw? nebo průtok vzduchu 500 m3/h? - mě odfoukne a udělá mi to mrazák na 20m2..? :)

A pochopila sem správně, že nejjednodušší typ co nepřekáží, je tzv. SPLIT...? (Krabice s vrtulí venku, trubka skrz zeď a uvnitř ta krabice s průduchama..?)

sem totální laik, tak prosím a i smysluplný odpovědi pro laika... :D

díky..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kterákoliv firma co klimatizace montuje, ti dle m3 vypočítá, jak výkonou klimatizaci potřebuješ :) určtě nejlepší s venkovní jednotkou, ale cenově jsi od 20k do nekonečna :) přenosný klimatizace nemá cenu... nemá to žádnej efekt

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přenosný nechci..., to je krám na kterej se ve výsledku jen pokládaj hadry - stejně jako rotoped... :D
koukala sem na různejch e-shopech, že sou i za 11-17tis. ale nechápu ty popisky.. když si to nechám udělat "na míru" tak to samozřejmě zaplatím.., předpokládám ale, že "skladovky" to musej umět uchladit taky a nebudou za raketu... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

doporučím jako člen--ChouLu, pod 20 nekupuj, je to jako se vším, co je nejlevnější..., klima se nekupuje na jednu sezonu :)

nejtěžší je získat povolení pro montáž ( pokud nebydlíš ve svým) :nevim

 

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chvili jsem je montoval a zalezi jakou plochu chces ochladit popr oteplit. Od toh se odviji ta cena hlavne (resp. Od vykonu klimy)

hlavne se prosim vyvaruj znacce sencor( z te mam dost spatne zkusenosti) oproti tomu Lg je je zlata stredni cesta co se tyce cena/vykon 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mam doma prenosnou (toto leto jsem poridil) a funguje, ale je to doma docela hlucne.

V praci mame Samsung, drazsi, topi i chladi a super.... Da se i dalkove spustit, nastavit... Ale nebyla nejlevnejsi. Koukal bych hlavne na ucinnost, pokud nemas elektriku "zadara"...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Spotřebu neřeším... :) nebudu to platit... :D Co sem koukala na recenze tak LG, Klarstein (hodně dobrý sou konkrétně na Windwaker B9) a nebo mám v merku Toshibu... :) ale rači bych se vyznala v těch výkonech.. :)

@Přema tobě ta 3,5kw chladí jak velkej prostor..? A máš napojenejch víc těch jednotek..?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

u každé klimatizace je psané, kolik metrů krychlových uchladí (samozřejmě na plný výkon, což je i nejvyšší spotřeba...), takže pro příklad, jestli chceš klimu pro prostor 6x4x2 metry, což je 48 metrů krychlových, tak kup klimu, co uchladí cca 70 metrů krychlových (aby klima nejela furt na plný plyn) :papa

LG a Tošiba jsou dobré klimy vzhledem k ceně a kvalitě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já má doma Sakuru ( https://www.vzdusin.cz/Mobilni-klimatizace-Sakura-STAC-15-CPA-NB?utm_source=biano.cz&utm_medium=cpc&utm_content=26052919&utm_campaign=biano%2Bklimatizace&utm_term=96548d6e-4aad-4f9e-b76b-369f38f833b1 )   a nemůžu říci, že je na *Ho...no*. V podstatě mi vychladí cca celý byt 4 + 1.  Ale kvůli hluku je (pokud je dostatek finací )  určitě lepší řešení splitová jednotka, která umí na jaře a na podzim i lehce přitopit :super

Upraveno uživatelem Klemoň
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas s @Klemoň   Mam doma ca 10 let mobilni klimu Akai AC ZP112 =12000Btu/hod. a v pohode uchladi 3+1. Za celou dobu bez jakekoli poruchy. Jediny servis - jednou rocne horkotezko [neutrhnout zaklapavaci cvonce] rozebrat a vyluxovat vyparniky. Ono se to vetsinou samo prihlasi - postupne zacina min chladit.

Dve nevyhody, ktere jsou vlastni vsem mobbilnim klimatizacim: Je podstatne hlucnejsi nez split jednotky. Pri celodennim provozu je treba vyresit odvod kondenzatu, ktery v origo odkpava do misky z nejnizsiho bodu jednotky.

 

IMG_20181028_064708.jpg

Upraveno uživatelem pesastor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

nahodou to zrovna resim… Myslim, ze na tve zadani nemůže byt spravna odpověď. Proste chybi info. Co je to za budovu, jak je prostor vyuzity, jake/kolik je v nem zarizeni, kolik osob, kolik oken, jak velkych a kam orientovanych, jake mas zaluzie,.... Ale taky jak chces klimu používat. Je to loznice doma, kde to zapnes vecer, vychladis nez jdes spat a pak cely den nic nebo serverovna, kde to vali nonstop?

Netvrdim, ze ten vypocet je nejlepší, ale minimalne ti da predstavu o tom, co všechno při vyberu spravneho vykonu klimatizace brat v úvahu:

https://www.premereni.cz/cs/dulezite-informace/kalkulacky-energie/vytapeni/vypocet-chladiciho-vykonu-klimatizace/

Tohle všechno odhadne profik během par vterin. Proste na první pohled koukne a vidi. A navíc to stejne musí prijet zapojit a namontovat, takze se mu nevyhnes.

Pokud jde o me, zasekl jsem se ani tak ne na vykonu (koupil jsem multisplit z budovy urcene k demolici) jako na problemu kam a jak namontovat a co s odvodem kondenzatu. Vsude sadrokarton, klima něco vazi, takze by bylo fajn neveset to jen a pouze do něj. To ze ke klimatizaci potrebujete privest trubky a elektriku z venkovni jednotky je jasne (relativne jakkoliv). To, ze z vnitrni jednotky potrebujete odvádět vodu do kanalizace a ta sama o sobe do kopce nepotece, uz instalaci v existujici budove znacne komplikuje. Jasne, k vnitni jednotce se da poridit cerpadlo, ale to vůbec není levne a když selze? No poznate to az podle mokre zdi... No a to vlastne vůbec nemluvim o tom, ze se klima nemůže namontovat uplne pod strop, jak by každý chtěl. Naproste minimum je 15cm z hora i z boku, ale uvadi se dokonce i 30... Ovšem pokud dam klimu 30cm pod strop, pak je spodni část vnitrni jednotky niz nez dveře nad kterými potrebuji odvest vodu do odpadu...

Opravdu si nejak nedokazu představit, ze bych tohle všechno neresil s odborníkem...

T.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...