Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Nefunguje parkovací asistent v C8 r.v.2004


DDTerr

Recommended Posts

Klasika: po zařazení zpátečky se ozve dlouhý tón a hotovo.

Měl jsem to už ve 3 servisech, kde to pokaždé napíchli na diagnostiku a na nic nepřišli. Prý žádné čidlo nehlásí chybu. Tak to zabalili. V posledním servisu mi to chlap ukazoval na diagnostice a kromě pravého zadního ty tři ostatní aspoň něco měřily, když jsme popojeli k vratům. Nedokážu říct, jestli hodnoty byly rozumné, ale ten PZ neukazoval nikdy nic. Ale chybu prý nehlásil. Tak nevím... Ještě v květnu to fungovalo, potom to přestalo jít, ale jednou se mi to v létě povedlo zase rozchodit (počasím?) a od té doby zase chyba.

Jsem od Berouna a uvítám tipy na servisy, kde by měli čas a chuť tomu přijít na kloub a senzor bude stát rozumný peníze (viděl jsem ho někde kolem 500,-). Nechci kupovat senzor, když to může být něčím jiným (někdo psal o zkorodovaných kabelech). Byl jsem u Havlů v Rudné, u Hřebíčka v Berouně a nakonec u p. Brychty v Zadní Kopanině - všechno servisy, co dělají Citroeny a Peugeoty nebo specialisti na elektro.

Bohužel nemám čas se tím zabývat sám (máme letos malý dvojčata a ještě 4-leťáka), i když na Scénicovi jsem si pár elektro věcí dřív spravil (na něj mám knížku Jak na to).

Díky předem za tipy a pomoc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel je to bolístka našich vozů. Na mojí (807) když je mokro tak to taky neukazuje. Asi dva roky ale kovářovic kobyla. Nějak extra to neřeším zatím vždy když uschne tak to začne fungovat.  Podle mě nejednoduší vyměnit ten špatný senzor a mělo by být po starostech protože z principu je to udělané tak že když by jeden měl hlásit blbosti tak je bezpečnější vypnout celý asistent. Jestli máš zjištěno že stojí kolem pětikila tak ho vyměň/ nech vyměnit myslím že to nebude složité když to necháš dělat tak že najít chybu v kabeláži opravit kabeláž tak na tom elektrikář stráví minimálně šichtu a výsledek nejistý když to jen prohodí kus za kus a někdy to dělal tak je záruka že to bude fungovat a bude mu to trvat třeba dvě hodiny. A je rozdíl platit dvě nebo osm hodin mechanika.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...

Update: vyměněny už 2 (oba pravé) senzory a je to trochu lepší. Trvalý chybový tón se objevuje minimálně a detekce pípáním zafunguje tak 50 % couvání. Ještě mám 1 novej senzor, tak to zkusím dát do nějakýho blízkýho servisu, ať se mi podívají i na jiný drobnosti - nefunguje zesilovač na rádio a podsvícení LCd klimatizace. Tak by to mohli všechno spravit. Uvidíme, jestli to pak bude lepší. Teď mi měnili motor, tak tam ještě mechanik prostříknul kontakty u těch kabelů (konektorů).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...