Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Davidakova 508 GT


Davidak79

Recommended Posts

  • O 3 měsíce později...

Připraveno na dovču :D  Udělal jsem si radost a koupil rakev , je to Thule Pacific 780 prodává se jako originál Peugeot . Místo Thule je tam akorát logo Peugeotu a proto potom stojí a 5tis víc :D

rakev.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 25. 4. 2019 at 21:35, davidekcz napsal:

Ma to hodne skaredej znak na Wolantu :D

Kamarád to teď prodal, řešil s tím neustále opravy a to bylo od novoty, stále praskajíci přední nápravnice, je snad z alu. A tři..... dalsich problémů. Rád to kvůli reklamacim dal proti. Tak teď má novou Hondu myslím, že to je CRV. Tak ať se tomu vyhneš. 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, Pe.Tr napsal:

nejsou ty příčníky nějak moc vepředu?

Buhuzel to takhle nejakej vosas vymyslel , jinam dat nejdou , jsou tam drazky. Lepsi jak kamaradava CRV , ta je ma zase uplne vzadu a vetsina rakvi prekazi el. kufru. Resili jsme to v jednom dni ve Filsonu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...
  • O 1 měsíc později...

Dnes jsem nechal vyměnit olej v AM6 při 140092 km  u firmy APP Praha. Byl jsem objednán na 11 hodinu ale dorazil jsem tam dříve a vzal mě u skoro dvě hodiny dřív. Proběhla zkušební jízda kdy servisák konstatoval že dle chování je převodovka v dobrém stavu. Nechal jsem si vysvětlit postup a typ oleje jaký použijou předal klíče a šel courat do města :DPři převzetí mi bylo řečeno že olej byl černý ale nikoli spálený , pravděpodobně nebyl nikdy měněn ( což jsem věděl ) . Měl tam vzorky oleje ale zapomněl jsem na ně. Najel jsem skoro 100km  a změnu asi nevidím žádnou protože to fungovalo dobře . Co si ale myslím že při řazení z N na D nebo z N na R to míň "drcne"   Další výměna je doporučena po 60tis km.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

protože jsem automat nikdy neměl, o výměny olejů, servisu atd. ohledně automatů jsem se ani nezajímal, nyní auto s automatem mám, tak by mě zajímalo, na kolik taková výměna oleje vyjde? není pozdě měnit olej při stavu 140 tisíc ?

díky za odpověď :)

Upraveno uživatelem ozzy56
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak pozdě když Peugeot uvádí že se olej nemění :D  Jsou auta co maj najeto více jak 200 - 300tis  olej původní a jezdí . Jsou auta kde se to pokaká dřív . Jsem někde uprostřed tak doufám že to bude ok. Moje 508 jezdila údajně 90% km na dálnici ( 115tis km ) já najel 25tis km a taky tak 80% dálnice tak budu doufat že to pozdě nebylo . Mělo to stát  7780kč

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak jasně--pojem ,,celoživotní'' je pro lopaty :myslim, ten, kdo se pohybuje kolem aut, nebo vůbec v černém řemesle ví, že je to nesmysl, resp., nějaký otěr vzniká vždycky...,ale taky když plánuju mít auto cca 70 tisíc (cca 7 let), nemusí mě pojmy jako FAP atd., atd., atd., vůbec zajímat, ale ještě jednou děkuji za odpověď :papa

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

já ten olej plánoval hned po koupi , byly nějaké investice do začátku pak vánoce  a auto jezdilo denně Prahu, byl jsem rád že jsem to utrhnul na výměnu oleje v motoru ( měním cca 10-12tis km ) ,  byl jsem domluvenej že mi olej  v AM6 udělá straki007 , to padlo pak to jezdilo a jezdilo a teď to auto nějakej měsíc jezdí minimálně tak jsem to prostě musel už udělat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Davidak79 Kolik výměn dělali? Nebo to byl "proplach"? Já se k tomu taky musím před zimou dokopat. Už mám od poslední výměny skoro 30tis, tak už je čas :) 

@ozzy56 Tohle je věčné dilema. Já bych určitě měnil, ale jiní zase řeknou, že neměnit a jen max zkontrolovat hladinu :myslim  Jinak výměna stojí, jak kde. Záleží, jak drahý olej se použije a kolik se ho použije.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...