Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Vysoké Tatry - tip na jednodenní výlet


Recommended Posts

Zdravím všechny, chci podniknout jednodenní výlet do Tater a jako neaktivní turista bych potřeboval poradit.

Náše tůra by měla vycházet z následujícího: Tři dospěláci neznalí Tater a dítě 5 let, které umí pochodovat. Představa je, že ve Štrbě odstavíme vozidlo, zubačkou Na Štrbské Pleso a odtud bych potřeboval napovědět, kudy, kam se dát a něco vidět. Vzdálenost od zastávky tipujeme max. 5km někam a 5km zpět. Električkou se svézt do Popradu, tam dát pravděpodobně pozdní oběd a vlakem do Štrby k vozidlu.

Uvítám jakékoliv info ohledně parkování ve Štrbě, v blízkosti železniční stanice a tip na tůru ze Štrbského Plesa a zpět. Příjezd do Štrby asi mezi 9 a 10 hodinou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co si pamatuju, před dvěma lety se ve Štrbě parkovalo úplně všude kde to šlo a bylo místo... mraky lidí. :blicismajlik

Od zubačky projdeš "Vietnamskou tržnicí" až ke Štrbskému plesu (tam nám spadla brada z výhledu a přírody :mrk ). Šli jsme asi 1km po pravém břehu ke kolibě v neustávajícím procesí. Po shlédnutí menu v kolibě (jídlo pro pět lidí = platy pěti velmi dobrých bačů na Chopoku :D) jsme se otočili a jeli pryč...

Ale byl to červenec, teď by to mohlo být v pohodě :myslim

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedině mi vychází po levé straně Štrb.plesa po červené pak po modré a pak po žluté na Predné Solisko-krásné výhledy(cca 5 km)-(převýšení cca 700 m) a zpět po modré vyjdete opět na Š.plesu-nebo projít Š.plesem na lanovku na Chatu pod soliskem a sejít opět po modré do Š.p.Od lanovky na Chatě pod soliskem je cca 40 min výstup na vrcholek Predného soliska.Nebo ze Š.p. na Popradské  pleso-převýšení cca 200 m po červené cca 4 km a pak kdo si troufá asi 50 min  na Ostrvu a zpět na Popr. pleso a pak cca 4 km po cestě na zastávku električky Popr. pleso a jednu zastávku zpět na Štrb.pleso.:papaJídlo je dobré nechat až na žel. st. Šrb. pleso-když vyjdeš ze stanice je v suterénu rest.Lenka -menu 4.70 Eu,pivo 1.30 Eu.Mimo menu mají polévky 1.60 Eu(gul.drš.hov) a hotovky cca 6 Eu.Vaří do 17:30 hodPod 8 Eu  se jinde na Š. p. nenajíte.Aktuální data z 28.9.2018 

Upraveno uživatelem kurka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

pavelu96, děkuji za nástřel. :super

kurka, tvá trasa se blíží mé slabé představě a začínám ji pilovat. Pokud tento "výstup" uskutečním, úspěšně, podám report ... super :super:roker Děkuji.

Jediné co by mohlo zradit je počasí a síly naší pětileté vnučky. Věřím v úspěch :super

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ďalšia alternatíva z Popradu električkou do Starého Smokovca , odtiaľ zubačkou na Hrebienok.  Z Hrebienka nenáročná prechádzka k studenovodským vodopádom okolo Bílikovej chaty alebo s malou obchádzkou na Rainerovu chatu. Štrbské pleso je masovka a pri alternatíve Štrba , Štrbské pleso , Poprad a zase Štrba stráviš polovicu dňa vo vlaku. Hlavne z plesa do Popradu to je nekonečné. 

Upraveno uživatelem dusan2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 1 rok později...
  • O 2 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...