Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Dentální trápení


Tony Stark

Recommended Posts

Máte někdo zkušenosti s vytahováním nervu, resp. stalo se už někomu z vás jako mě, že po lehkém povrchovém kazu jsem se nemohl ani napít (žádná teplota tekutiny) nebyla ta správná, posléze mi zubařka údajně vytáhla nerv, dala provizorní plombu a nyní když se jen lehce dotknu zubama o sebe tak bych se mohl bolestí pomočit. Problém je, že zubaři nikde neberou.

 

Vím že zdravé zuby jsou darem od Boha a toto je dost háklivé téma ale nechci si nechat zuby vytrhnout zbytečně, jelikož mi už jich moc nezbývá.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ked je zub citlivy  tak je narusena povrchova sklovina zuba  napr ked moc drhnes zubnou kefkou  zuby alebo nevhodna zubna pasta (moc zrnita)alebo sa mi to vie stat ked zacnem pouzivat novu kefku ktora je este moc tvrda 

ja s tym nebezim hned k zubarovi ale par dni pockam a ta sa obnovi  a je to ok, mozes tomu pomoct tym ze budes jest napr syry ,veci co obsahuju vapnik

Upraveno uživatelem krtek 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník
před 11 hodinami, Tony Stark napsal:

osléze mi zubařka údajně vytáhla nerv, dala provizorní plombu a nyní když se jen lehce dotknu zubama o sebe tak bych se mohl bolestí pomočit.

Mám to za sebou, pod tou plombou máš zánět. Musela mi to zubařka znova odvrtat, nechala to pár dní otevřený. Potom mi to znovu vyčistila, zaplácla takovou jako plombou, která chutnala po hřebíčku. Tvrdila že je to nějaká desinfekce, to jsem měl v hubě asi 3 týdny. Následně mi to znova odvrtala, zacpala ty kanálky takovou modrou hmotou a zadělala. Zub mám mrtvej.

Tady to máš celkem hezky vysvětlený:

 

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já už jsem bez nervů pod jedním zubem.  Normálně to umrtvila injekcí do dásně pod zubem a pak ho vyvrtala a takovéjma drátkama se závitem je vytrhala. Vůbec to nebolelo a bylo krásně všechno cítit. Pak tam taky dala něco na 3 týdny a pak to něčím zalila a zaplombovala.  A příznaky jsem měl úplně stejný..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No právě, já tam byl 27.9. Oba zuby zbavila toho povrchového kazu a dala mi tam jakousi plombu. Ještě ten den jsem neporadil jak na skus nic sníst natož se čehokoliv napít. 1.10 mi vytáhla nerv z 5ky a dala mi jakousi provizorní plombu s tím že 27.10 mi tam dá výplň a zaplombuje mi to bílou plombou. Pit jsem již mohl ale nemohl zakousnout. Tak tam hned další den ráno jedu a ona mi vytáhla nerv i že 4ky a stejný postup. Že prý mám vydržet, že mě tam už nemůže nic bolet když tam nemám nervy. No já se můžu zbláznit, natož s tímhle chodit do práce. Zítra tam za ní jedu znovu že takhle by to teda nešlo. 

 

Takže je to špatně odvedená práce? Jen ať vím zda hledat nového zubaře, protože já takhle přišel o celkem dost zubů, jelikož to s ní je pořád stejná písnička, rozvrtàme, zaplombujeme, zaplatíme, za týden jde zub s plombou do koše a nakonec zuby rveme ven a já už mám v puse minimum zubů a to mi ještě nebylo 35. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník

Já teda nejsem zubař, ale vždy když jsem tam šel s bolestí (naštěstí asi jen dvakrát), tak vždycky bez pardónu byl napřed rentgen. Ten zánět spolehlivě ukáže či vyloučí.
A u těch kanálků taky rentgen před a po, aby viděla zda jsou kanálky správně vyplněný tou náhradou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já od 20ti kdy jsem přišel o dost zubů, neměl problém. Až teď po 12ti letech, lehký povrchový kaz, na zuby jsem pedant, užil jsem si s něma až až, o penězích co jsem za to vyhodil ani nemluvě.

Dneska další návštěva, že prý to nemůže bolet, no sundala mi tu provizorní plombu, nechala zub otevřený a je klid. Nechápu. Nemám tam nerv, nebyl tam žádný zánět ani podrážděné to prý není, nic, tak co mi tam tak vadilo, ona prý netuší, že to sama nechápe. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 8. 10. 2018 at 10:56, Tony Stark napsal:

Nemám tam nerv, nebyl tam žádný zánět ani podrážděné to prý není, nic, tak co mi tam tak vadilo, ona prý netuší, že to sama nechápe. 

to by bylo posledni, co bych od ni slysel......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zuby sou fuj ... Těžkej byznys. Myslím si, že když tě to bolelo, měls to vydloubnout a pokud možno vysávat. Do 15 let sem zuby nečistil = ani jeden kazík. Pak sem šel na intr, začal si leštit zuby kartáčkem a po 17 roku života první kaz. Věřím že to bylo tím, že sem si je fakt začal čistit a tím sem si narušil jakousi bakteriální ochrannou vrstvu. Ale dokažte to....

Jinak nedávno mluvili o nějaké rodině která má jediného zubaře ... museli s dítětem k jinému, náhle ... a ten zjistil že zuby pod plombou byly všechny zkažený a tak maminka chce žalovat rodinného zubaře. No a pak chtějí trestat ty, kteří se o zuby nestarají. Přitom těch příčin může být nesčetně. Například ve mne vyvolali strach ze zubaře moje rodiče a moje první zubařka v zaměstnání. Hrozná čůza ... Na pohotovosti před dvěma lety mi připoměla svoji praxi před 20 lety. Mizerná zubařka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 3 týdny později...

Shrnutí takového "zatím" polovičního finále.

Nedalo mi to, už jsem skoro 4 týdny trpěl dle mého silnými bolestmi jsem se rozhodl radikálně jednat. Můj dobrý rodinný známí má v rodině Stomatoložku a tak jsem se zeptal, zda by nebyla možnost mi jakýmikoliv prostředky bez ohledu na peníze pomoct, byl jsem zoufalý, nevyspaný, hladový a hlavně psychicky zruinovaný ze soustavné bolesti při pouhém lehkém klapnutí/cvaknutí zuby o sebe.

Při prvních jatkách mi byly rozvrtány dva zuby pro lehké povrchové kazy. Tuto sobotu mne jeden zub bolel tak moc, že jsem už myslel, že vemu kombinačky a tzv. zatnu zuby a půjde ven. V neděli to přestalo a začal bolet ten druhý.

Závěrem bylo zjištěno, že byl zalomený nerv v jednom nepochůzném kanálku a to mi způsobilo zánět v místě kořenu/dásně. Nakonec musel tedy zub ven a je "zatím" klid než se doléčí ten zánět dásně.

Nebýt známostí a pochopení, kdy ze mne bolestí při pouhém dotyku zubu, doslova teklo jako z vola (potil jsem se) bych se asi zbláznil a mít známé je dobré snad na každé profesi, člověk nikdy neví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...