Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pařížský autosalon 2018: Peugeot a jeho tři světové premiéry


Béďa

Recommended Posts

Peugeot přijíždí tento rok do Paříže se třemi světovými premiérami. Vedle vozu nový Peugeot 508 SW se veřejnost poprvé seznámí se 100 % elektrickým a autonomním koncepčním vozem Peugeot e-Legend, jenž je ztělesněním budoucnosti. Peugeot představí rovněž nové benzínové motorizace Plug-in Hybrid. Značka tak vstupuje do éry přechodu na nové zdroje energií s technologiemi zvyšujícími potěšení z jízdy.

 

NOVÝ PEUGEOT 508 SW – Radikální  kombi

Značka Peugeot odhaluje verzi SW vozu nový Peugeot 508 jen několik dní po zahájení prodeje fastbacku. Nový Peugeot 508 SW převrací principy silně zastoupeného segmentu D a čerpá inspiraci ze světa vozů označovaných jako „shooting brakes“. Design nového Peugeotu 508 SW je díky jeho nízké a dynamické siluetě ohromující. Podařilo se mu snoubit atletickou eleganci a praktičnost z hlediska prostornosti, objemu a přístupu do zavazadlového prostoru. Vynikající nápravový systém modelu nový Peugeot 508 SW, který je pro značku typický, zajišťuje jak vynikající stabilitu, tak dokonalou kontrolu nad pohyby karoserie. Vůz je vybaven kabinou Peugeot i-Cockpit® nejnovější generace. Jeho koncepce je zaměřená na efektivitu, bezpečnost a ten nejlepší komfort a současně je příslibem intenzivních pocitů z jízdy.

PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT - #UnboringTheFuture

Peugeot představuje vzrušující vizi ztělesňující potěšení z jízdy: nejnovější koncepční vůz Peugeot e-Legend, jež má podobu nádherného ikonického vozidla. Koncept, který naznačuje, jaká bude podle značky budoucnost automobilového odvětví, má realistické rozměry (délka 465 cm) a je oslavou genů a elegance značky Peugeot.

Koncepční vůz Peugeot e-Legend je technologickým manifestem podoby vozů zítřka – nabízí samočinné řízení, konektivitu, široké možnosti personalizace a 100 % elektrický pohon.

Styl nově pojímá hlavní znaky vozu Peugeot 504 Coupé. Má lehkou, atletickou, výraznou a vybroušenou siluetu. Kabina je zaoblená směrem k zadní nápravě a překvapí velkými prosklenými díly. Podpis předních světlometů a zadních světel je vytvářen třemi drápy, jež jsou pro značku Peugeot typické. K dispozici jsou čtyři režimy řízení, dva autonomní a dva manuální, z nichž si může řidič kdykoli vybrat.

Ponoření do interiéru je dokonalé, a to díky akustické výbavě od značky Focal® a díky digitálnímu 49" displeji zakřiveným směrem k cestujícím, kteří si na něm mohou pouštět filmy, mediální obsah nebo dle zvoleného režimu řízení sledovat silnici.

Materiály v interiéru jsou teplé a příjemné, kombinující samet a dřevo, a vyvažují tak chladný ráz digitálních přístrojů.

NOVÉ MOTORIZACE PEUGEOT PLUG-IN HYBRID

Peugeot v Paříži představuje své nové benzínové motorizace Plug-in Hybrid. Tato nová nabídka doplňuje stávající motory používané u vozů Peugeot 3008 a nový Peugeot 508 a 508 SW. Motor Hybrid doplní na podzim roku 2019 nabídku agregátů modelu Peugeot 508 a motor Hybrid4 (pohon všech čtyř kol) nabídku u modelu Peugeot 3008.

Nové režimy řízení oživí potěšení a pocity z jízdy díky efektu 100% elektrického režimu ZEV (nulové emise), účinnosti režimu 4×4 (Hybrid4), výkonu režimu Sport nebo univerzálnosti režimu Hybrid. Technologie je jednoduchá a intuitivní, výsledkem je komplexní svoboda: svoboda užívání vozidel přizpůsobených mimoměstské, městské nebo outdoorové jízdě. Svoboda výběru pohonu dvou nebo čtyř kol, výkonu 225 nebo 300 koní. Možnost volby verze karoserie: fastback, SW nebo SUV či volby mezi čtyřmi režimy jízdy. Tyto dva nové motory jsou hmatatelným důkazem toho, že Peugeot má vizi neomezené a stále efektivnější mobility.

VŠECHNY NOVINKY PEUGEOT NA 2 000 m²

Stánek PEUGEOT o rozloze více než 2 000 m² přivítá návštěvníky od 4. do 14. října v Pavilonu 1 (stánek C320). Cílem jeho moderního čistého designu je nabídnout veřejnosti příjemný zážitek ze setkání s novinkami značky, jejichž nabídka je letos opravdu bohatá:

  • Přítomnost monumentálního lva jako nového vyslance značky. 12,5 metrů dlouhou a 4,8 metrů vysokou sochu vytvořili designéři studia Peugeot Design Lab. Ztělesňuje hrdost značky a připomíná rovněž 160 let existence legendárního symbolu značky.
  • Tři světové premiéry: nový Peugeot 508 SW, koncepční vůz Peugeot e-Legend a nové motory Peugeot Plug-in Hybrid.
  • Novinky o dvou nových modelech značky. Nový Peugeot 508 je radikální fastback s odvážným designem. Ztělesňuje příslib intenzivních pocitů z řízení a současně je vyjádřením ambicí značky v segmentu D. Nový Peugeot Rifter nabízí robustní a výrazný vzhled. Je určen pro každodenní dobrodružství. Ještě výraznější je showcar Peugeot Rifter 4×4 Concept s pohonem všech 4 kol.
  • Značka rovněž prezentuje rozsah své modelové řady: od SUV Peugeot 2008, modelů Peugeot 3008 a Peugeot 5008 po kompaktní vozy Peugeot 108, Peugeot 208 a Peugeot 308.
  • Divize Peugeot Sport představí vůz Peugeot 208 WRX Sébastiena Loeba. Inženýři divize Peugeot Sport intenzivně pracovali na vývoji nové verze vozu Peugeot 208 WRX pro mistrovství světa FIA v rallycrossu 2018. Nové vývojové prvky nejnovější generace vozu PEUGEOT 208 WRX o výkonu 560 k mají dopomoci k zajištění jeho větší výkonnosti a lepší ovladatelnosti. Je nejen rychlejší a lehčí, ale také se snáz řídí, poskytuje lepší odezvu a má větší točivý moment. Milovníci motoristického sportu se mohou 5. října na stánku setkat se všemi třemi piloty týmu Peugeot Total.
  • Týmy designérského studia Peugeot Design Lab vystavují 8 nových akumulátorových nástrojů, které vyvinula společnost Peugeot Outillage (kotoučová pila, vykružovací pila, bruska…). Všechny lifestylové výrobky jsou k dispozici v on-line butiku http://boutique.peugeot.com

Peugeot je jedinou automobilkou, která předkládá nabídku globální mobility: jízdní kola, skútry, osobní i užitkové vozy. Tento rok se na autosalonu představují novinky značky Peugeot Cycles a Peugeot Motocycles:

  • PEUGEOT Cycles představuje 4 nová elektrokola. Kolo Legend eLC01 určené do města je již v prodeji v retro i moderní verzi. Tři kola Powertube (se zabudovanou baterií) se představují v předpremiéře: dvě treková kola, eT01 FS (celoodpružené) a eT01, dále silniční kolo eR02. Vystaveno bude rovněž horské kolo eM02 Powertube, které je již v prodeji. K vidění budou i nabídky mobility pro snadné absolvování poslední části cesty: skládací elektrokolo eF01 i elektrická koloběžka e-Kick, která byla vyvinuta ve spolupráci s firmou Micro. Je rovněž oznámena nabídka prodeje všech produktů Peugeot Cycles on-line.
  • Peugeot Motocycles připravil v segmentu GT a kompaktních GT revoluci se svým novým skútrem „Urban GT“, který je vystaven ve světové premiéře. Snoubí se v něm velká mrštnost při jízdě ve městě s nabídkou zcela nové technologie zajišťující konektivitu, jejímž výsledkem je navigace určená pro každodenní vyjížďky. Skútr využívá estetické principy, jež jsou základním prvkem DNA značky Peugeot. Světelný podpis se inspiroval od vozu nový Peugeot 508. Skútr, vyvinutý a vyráběný v historické továrně Peugeot Motocycles ve Francii, se na autosalonu představuje na stáncích Peugeot a Peugeot Motocycles (Hala 3).
  • Návštěvníkům bude rovněž k dispozici salonek, kde se budou moci seznámit se všemi službami MyPeugeot.

0PEUGEOT_508SW_1806PB_101.jpg

09PEUGEOT_508PHEV_1809PB_002.jpg

09PEUGEOT_508PHEV_1809PB_301.jpg

09PEUGEOT_508PHEV_SW_1809PB_002.jpg

09PEUGEOT_HYBRID_1809TECH_312.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...